Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν οικονομικά συμφέροντα από τις πατέντες, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται αδιαφάνειες.

Επιπλέον καθιστά υπεύθυνο τον ενάγοντα, για όλα τα κόστη της δίκης σε περίπτωση ήττας, έτσι ώστε ο εναγόμενος να μην χρειάζεται τεράστια ποσά για την υπεράσπισή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Google και η Microsoft ήταν υπέρ αυτού του νομοσχεδίου. Το Innovation Act, πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων με 325 ψήφους υπέρ και 91 κατά, κάτι που δείχνει το μέγεθος που έχει αποκτήσει το ζήτημα των patent trolls στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Φυσικά αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι πανάκεια για το παλαιωμένο σύστημα πατεντών των ΗΠΑ και την διάθεση των εταιριών για δίκες, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα στην εξομάλυνση των συνθηκών ανάμεσα στις εταιρίες.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 14:56

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ρωμανός Νιάνιος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.