To iPad δείχνει να μην παραγκωνίζει τα συμβατικά περιοδικά

Με την κυκλοφορία του iPad αρκετοί αναλυτές είχαν διατυπώσει την πεποίθηση ότι θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Εκδότες περιοδικών ώστε να στραφούν προς τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εντύπων τους και ίσως εκείνους τους πρώτους μήνες, τα πράγματα να έδειχναν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως…

Σημερινά στοιχεία αναφέρουν ότι τελικά το iPad δεν αποδείχθηκε το ηλεκτρονικό περιοδικό του μέλλοντος. Συγκεκριμένα η εκδοτική εταιρεία Code Nast που εκδίδει τίτλους όπως The New Yorker, Vogue και Wired είδε για παράδειγμα τα 100.000 ψηφιακά αντίτυπα του περιοδικού Wired να συρρικνώνονται στις 20.000 ενώ η ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Glamour με τα βίας άγγιξε τα 10.000 digital copies.

Σίγουρα το μέλλον είναι και digital, όμως πόσο έτοιμοι είμαστε να παρατήσουμε το χαρτί για το πυρίτιο;

, To iPad δείχνει να μην παραγκωνίζει τα συμβατικά περιοδικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Γιατί ποτέ δεν θα αλλάξει η αίσθηση του βιβλίου στο χέρι, που αμα είσαι λίγο απρόσεκτος σου φεύγει από το χέρι και τσαλακόνεται η σελίδα και νευριάζεις. Ή η αίσθηση της εφημερίδας για κάποιους.

Nektarios

Παρα πολυ καλο για το μελλον αλλα οχι με το iPad !!Ελεος πια με αυτη την ιστορια !!Θα ηταν οτι καλυτερο για τα παιδια μας ,ο κοσμος τους να ειναι σε μια οθονη ,παντου διοτι σε επερχομενες δυσκολες εποχες η εκμαθηση θα ειναι πιο προσιτη για της λιγες δυσκολες θεσεις εργασιας στην ελλαδα ,απο το να χανουμε τα παιδια μας στο εξωτερικο …….. !!

Zafiris

Εγώ πάντως τα βιβλία δεν θα τα αντικαταστήσω ποτέ με tablets ή e-readers.Απλά δεν τα συμπαθώ.
Σου βγαίνουν τα μάτια να διαβάζεις από αυτά.
Η μαγεία του βιβλίου δεν μπορεί να αντικατασταθεί.Η μυρωδιά των σελίδων,ένα όμορφο εξώφυλλο,ο σελιδοδείκτης και τόσα άλλα που το συνοδεύουν απλά δεν μπορεί κανένα μηλοpad να τα αντικαταστήσει.ΤΕΛΟΣ!!

atma

Δεδομένου ότι έχω iPad και το θεωρώ το «καλύτερο» εργαλείο για κατανάλωση περιεχομένου, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να διαβάσω βιβλίο στο iPad.

Περιοδικό όμως ευχαρίστως. Πλέον διαβάζω το “The Economist” από την iPad έκδοση. Το Wired το βρίσκω αρκετά ακριβό, σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει το «διαδραστικό» περιεχόμενο και δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω παραπάνω γι αυτό.

Πιστεύω ότι είναι λάθος της Apple το γεγονός ότι τα περιοδικά δεν έχουν βρει τον δρόμο τους στο iPad όπως αυτά περίμεναν, διότι τα έχει αφήσει χωρίς ξεκάθαρα guide-lines με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει και να χρεώνει ό,τι θέλει.

Μόλις ο Steve αποφασίσει να χαράξει 5-10 βασικές αρχές που θα πρέπει να τηρούνται, όπως με το iTunes Store, τότε θα αρχίσει να ρέει κάπως το πράγμα…

STEVE JOBS

Εγω παλι Έχω να αγοράσω περιοδικό δυο Χρονια. Αντε να αγοράσω ένα για κανά ταξίδι. Κατα τα αλλα θεωρώ μπαγιατικα τα όσα γράφονται σε ένα περιοδικό. Έχω αντικαταστήσει περιοδικά και εφημερίδες με το google reader μέσω του οποίου ενημερωνομαι απο μερικά blogs και sites που με ενδιαφέρουν πριν η είδηση παλιωσει.

Αντώνης

@Zafiris.. Δεν πιστευω οτι θα το αφησει ετσι η apple το θεμα με την μυρωδια..Ακουσα θα βγαλει ενα iBookSmell θα ειναι κατι σαν gadget και θα σου δινει την αισθηση πραγματικου βιβλιου

Zafiris

@Αντώνη iBookSmell χαχαχα θεός !!! :)))

Κάτι σαν το iDropMe που θα είναι η γνωστή λειτουργία drag & drop αλλά μόνο για apple χαχα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.