iPhone 11: Χρηματιστές αναφέρουν ότι θα έχουν απογοητευτικές πωλήσεις, πτώση 1,8% η μετοχή της Apple

iPhone 11, iPhone 11: Χρηματιστές αναφέρουν ότι θα έχουν απογοητευτικές πωλήσεις, πτώση 1,8% η μετοχή της Apple

Η Rosenblatt Securities είναι επενδυτική τράπεζα και χρηματομεσιτικό πρακτορείο που αναλύει χρηματιστηριακά δεδομένα και εκδίδει αναφορές με προγνώσεις και λοιπά. Πρόσφατα, η Rosenblatt Securities δημοσίευσε μία απαισιόδοξη αναφορά για την μελλοντική απόδοση της Apple, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της μετοχής της αμερικανικής κατασκευάστριας.

Μέχρι πρότινος η Rosenblatt Securities είχε βαθμολογημένες τις μετοχές της Apple ως ουδέτερες και τώρα τις υποβάθμισε αλλάζοντας το status τους σε “sale”. Η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε αυτήν την αλλαγή διότι οι πωλήσεις των iPhones 11 θα είναι απογοητευτικές, κάτι που θα οδηγήσει στην επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων.

Αναμένουμε τα iPhone 11 να έχουν τρεις πίσω κάμερες οι οποίες θα βρίσκονται πάνω σε ένα τετράγωνο module, το οποίο δεν φαίνεται να αρέσει και τόσο στους χρήστες. Οι κάμερες γενικά θα προσφέρουν βελτιωμένες νυχτερινές λήψεις και ευρύτερο φάσμα ζουμ, χάρη στο νέο ευρυγώνιο φακό.

Κατά τα άλλα, φημολογείται ότι τα iPhone 11 θα υποστηρίζουν αμφίδρομη φόρτιση, που θα επιτρέπει στον χρήστη να φορτίζει τα AirPods με το κινητό του. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι κάμερες και η αμφίδρομη φόρτιση δεν είναι αρκετά για να ενισχύσουν τις πωλήσεις των iPhone, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Rosenblatt Securities.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμη μέχρι να δούμε την επίσημη παρουσίαση των iPhones και την αγοραστική τους απόδοση. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν καλό για την Apple να αντιμετωπίσει αντίστοιχα μειωμένα έσοδα με αυτά των iPhone XS και XR.

iPhone 11, iPhone 11: Χρηματιστές αναφέρουν ότι θα έχουν απογοητευτικές πωλήσεις, πτώση 1,8% η μετοχή της Apple

Επιπλέον, η Rosenblatt Securities είπε ότι και η αγορά των iPads θα επιβαρυνθεί, κατά πάσα πιθανότητα βασιζόμενη στις φήμες περί μη κυκλοφορίας νέου iPad Pro το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Κλείνουμε λέγοντας ότι εξαιτίας της αναφοράς της Rosenblatt Securities η μετοχή της Apple έπεσε κατά 1,83% στο premarket trading και τώρα είναι περίπου στα $200,50. Ωστόσο, οι αναλυτές θέλουν τη μετοχή της Apple να πέσει στα $150 τους επόμενου 6-12 μήνες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αν δεν χτυπήσει την huawei στο κομμάτι της κάμερας και απλά βάλει 3 αισθητήρες λόγω μόδας δεν νομίζω οτι θα συγκινήσει ιδιαίτερα η “αμφίδορμη ασύρματη φόρτιση” και ο 20% ταχύτερος επεξεργαστής…
Βλέπω XR και iPhone 8 να ξεπουλάνε!

Michail Triantafyllidis

Χρειάζονται νέες ιδέες. Από υλοποιήσεις πάντα ειναι μπροστά. Το λογισμικό τους έχει φθάσει σε εξαιρετικά επίπεδα, καιρός να επεκταθούν σε νέους χώρους.

nikos2015

Notch και camera module θα είναι ο τάφος της apple.

Ανέκαθεν η εταιρεία φημίζονταν για τις κομψές συσκευές της, καθώς αυτό που κυρίως πουλούσε ήταν το design.

Πλέον υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι με το να επιμένει σε ογκώδες notch και υπερυψωμένο module κάμερας που πιάνει σχεδόν τη μισή πλάτη…. θα επιβαρύνει τις ήδη καμφθείσες πωλήσεις.

Ίσως βέβαια να είναι και για καλό…. γιατί το έχει παρακάνει με τις τιμές και αυτή πρώτη και καλύτερη φταίει που δίνουμε για ένα κινητό τηλέφωνο χιλιάρικα και χιλιοπεντακοσάρικα.

Καιρός να προσγειωθεί, ή… να την προσγειώσουν.

forneverarrow

Ο εχθρός της Apple είναι το ιδιο το επιχειρηματικό της μοντέλο. Κάποτε υπήρχε νόημα να αναβαθμίσεις κάθε 1-2 χρόνια το iPhone γιατί ήταν σε φάση ανάπτυξης. Απο το 6 και μετά όμως ωρίμασε σαν προϊόν και μπήκε σε φάση συντήρησης. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα του κάθε καταναλωτή αν θα μείνει για 3-4 χρόνια με το iPhone του ή θα το αλλάζει κάθε χρόνο γιατί απλά θέλει το καλύτερο. Πάντως λίγη διαφορά θα δεις αν πας απο το 7 στο XS σε θέματα χρήσης γιατί το iOS είναι το ιδιο ακριβώς (πλην gestures) και δουλεύει ρολόι. Απο την άλλη στο Android έχεις περισσότερους λόγους να θες νεότερο μοντέλο γιατί και το hardware αλλάζει κάθε 6 μήνες και το software σπάνια θα έρθει στη συσκευή σου στην ώρα του και για πάνω απο 2 χρόνια.

Εγω αν ήμουν Cook πάντως θα άλλαζα την κυκλοφορία του iPhone σε διετία αντί για ετήσια. Θα είχε περισσότερο νόημα πλέον.

SUPS

Να κρατησουν το 3d touch να βαλουν ταχυφορτιστη στη συσκευασια, νυχτερινες ληψεις καμερας στα επιπεδα pixel p30 pro,ονομαστικη αυξηση χωρητικοτητας μπαταριας και γτ οχι ας μειωσουν εστω ενα 100αρικο τη τιμη.

Μιχάλης Γ.

Εγω δεν θα εστιάσω στις δυνατότητες του επόμενου κινητού της εταιρείας, αλλά στα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια.
Βγαίνει μια εταιρεία και κάνει ανακοινώσεις βάση θεωριών για συσκευές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, και έτσι μέσο φημών ταρασεται η μετοχή μιας εταιρείας. Έτσι απλά χωρίς καμία μελέτη.
Οπως ακριβώς οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης που υποβαθμίζουν ή αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα μιας χώρας.
Πληρωμένα κοράκια παντού.

Yperion

Όλες οι φούσκες κάποτε ξεφουσκωνουν.

stavag

Να κρατήσει την τιμή έστω στο χιλιάρικο
Μετά ψάχνουμε που είναι αυτά τα κορόιδα που στηρίζουν την κάθε apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.