Kantar: Η κόντρα Apple vs. Samsung έφτασε στο τέλος της

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar Worldpanel, η αιώνια κόντρα μεταξύ Apple και Samsung έλαβε τέλος, καθώς άλλοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει να παίρνουν σημαντικά ποσοστά στην παγκόσμια αγορά smartphones.

Για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Μάιο του 2016, η Samsung πήρε ποσοστό 36% στις πωλήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ, ενώ η Apple το 29%.

Το Galaxy S7 ξεπέρασε το iPhone 6s

Όσον αφορά στις πωλήσεις των ναυαρχίδων τους, τα Samsung Galaxy S7/Samsung Galaxy S7 edge ξεπέρασαν κατά 1.4 μονάδες τα iPhone 6s/ iPhone 6s Plus, με τα ποσοστά τους να είναι 16% και 14.6%, αντίστοιχα. Με λίγα λόγια, η ναυαρχίδα της Samsung πουλά περισσότερο στις ΗΠΑ από το iPhone, ενώ συνήθως βλέπουμε την Apple να ηγείται στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι περισσότεροι αγοραστές έρχονται από ήδη οικείες συσκευές, μόλις το 5% των αγοραστών Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 edge έρχεται από iPhone, ενώ το 14% των αγοραστών iPhone είχε Samsung συσκευή. Το 88% των χρηστών iPhone και το 86% των κατόχων Samsung, δηλώνει ότι θα παραμείνει στο brand που βρίσκεται.

Ο ανταγωνισμός από μικρά ονόματα

Σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία Apple και Samsung μονοπωλούν την αγορά. Ωστόσο, σε άλλες αγορές τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, η Samsung είχε κάποτε μερίδιο 34%, δυο χρόνια αργότερα έπεσε στο 9%. Στη συνέχεια ανήλθε η Xiaomi στην κορυφή για να παραχωρήσει αργότερα τη θέση της στην Huawei.

Η Kamtar θεωρεί πως η κόντρα Samsung vs. Apple τελείωσε καθώς άλλες εταιρείες αναρριχούνται στην κορυφή. Μια από αυτές είναι η Huawei, η οποία μάλιστα έχει δηλώσει πως μέχρι το 2021 θα ξεπεράσει Apple και Samsung. Για να πετύχει το στόχο της η Huawei θα ανοιχτεί σε ΗΠΑ και Ινδία.

Η εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι Apple και Samsung θα πρέπει να σταματήσουν να κοιτούν η μια την άλλη, τι κάνει και να ξεκινήσουν να ανησυχούν για αντιπάλους όπως Huawei και Google. Υπενθυμίζεται ότι οι φήμες θέλουν τη Google να ετοιμάζει το δικό της Android smartphone, χωρίς τη συμμετοχή άλλου κατασκευαστή.

apple vs samsung over, Kantar: Η κόντρα Apple vs. Samsung έφτασε στο τέλος της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Πολυ λογικό το βρίσκω το s7 να κάνει μεγαλύτερες πωλήσεις το 3 μηνο που παρουσιάστηκε καθώς το I phone 6s είχε ήδη 5 μήνες κυκλοφοριας . Το ίδιο θα συμβεί κ με το I phone 7 σε σχέση πάλι με το s7 το τρίμηνο που θα λήξει τον Ιανουάριο του 2017 ..Περιμένω με αγωνία να δω κ τότε ένα αντίστοιχο άρθρο …

fotis

Τα πραγματα δεν ειναι καλα για τους δυο γιγαντες
Samsung global smartphone share
2012 30.4%
2013. 34%
2014 25%
2015 21.4%
2016 q1. 22%

Apple market share
2012 19.9%
2013 16.9%
2014 16%
2015 16.9%
2016 q1 16%
Idc

Οι δυο μεγαλοι πρεπει να σοβαρευτουν

VasiliS7edge

Φώτη τα ποσοστά δεν λένε τίποτα.Οι πωλήσεις μπορεί να είναι οι ίδιες απλώς πωλούνται περισσότερα smartphones και έχει μοιραστεί το μερίδιο. Η Samsung και η Apple εξακολουθούν να πουλάνε τα ίδια και περισσότερα κινητά από τότε που είχαν τα ποσοστά του 2012 πχ. Όσο για την πρώτη έχει σοβαρευτεί αρκετά.

fotis

Vasilis η samsung εχει σοβαρευτει ομως η huawei και η xiaomi οπως λεει και το κειμενο εσβησαν την samsung στην κινα καθως η πωλησεις της μειωθηκαν τα 2.5 τελευταια χρονια κατα 52% ενω της huawei ανεβηκαν περισσοτερο απο 124 %

Chris966

Αν και οπαδός των προιόντων APPLE (για να μην κατηγορηθώ για εμπάθεια προς την εν λόγω εταιρία), στους 10 κατόχους κινητών τηλεφώνων που παρατηρώ στο δρόμο, στα ΜΜΜ, και αλλού, οι 8 (για να μην πώ οι 9) έχουν SAMSUNG! Σας λέει κάτι αυτό κύριοι απ’ το CUPERTINO;

fotis

Τελος δειτε τα ποσοστα της samsung στην κινα που οπως ειπα οι πωλησεις επεσαν 52% απο το 2013.συγκεκριμενα το 2013 η samsung πουλησε 70 εκ smartphones στην κινα με μεριδιο αγορας 29.2%.Ενω το 2015 πουλησε 34 εκ smartphones στη κινα με αποτελεσμα να πεσει στην 5η θεση απο πρωτη με μεριδιο αγορας 9.7%.απο τη αλλη η apple ειναι δευτερη στην κινα με 12.4% ομως εχει προβλημα γιατι ειδη πευτουν τα ποσοστα της.οπως ειπα στην παγκοσμια αγορα η samsung ειναι πρωτη με 22% η apple δευτερη με 16% και η huawei τριτη με 9%.Ξερω σας τρελανα με τους αριθμους .τελος λαμπρο παραδειγμα ειναι η νοκια οπου απο 40% βρεθηκε με 2% και μπορει και λιγοτερο.τα νουμετα ειναι απο την idc

James

Εντός έδρας ήττα για Apple, γιά πρώτη φορά από τότε που βγήκαν τα iphone και Galaxy.

Geeorge

K οι 2 ειναι γιγαντες στην τεχνολογια η samsung δε ειναι πραγματικο γκοντζιλα αν βαλεις μεσα κ τηλεόραση λευκες συσκευες κ.α.ωστοσο τοσα δις ειμαστε στον πλανητη χωραει κ αλλους κ φυσικο ειναι να τιμας το παπουτσι απο τον τοπο σου (κινα) ειδικά αν δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τους ανταγωνιστες.

fotis

George συμφωνωη apple ειχε εσοδα 232 δις δολλαρια και η samsung 187 δις. Δολλαρια

George

Fotis μιλας μονο για τον τομεα των smartphone;ετσι νομιζω.εγω την αποκαλεσα γκοτζιλα γιατι δραστηριοποιητε στον τομεα των smartphone στην κατασκευη τους απο οθονες μεχρι chips sdcards συναρμολογη,τηλεοράσεις tablets η/υ κουζινες πλυντήρια ψυγεια air-conditioning δορυφορικα πιατα,λαμπες φωτισμου led kit αυτοκινητων κ κουραστικα σιγουρα βγαζει κ αλλα.

fotis

οχι δεν το ειπα για να κανω συγκριση αναμεσα στις δυο. και λεω για την samsung electronics και οχι μονο για τα smartphones
apple 2015
revenue 232 billion us dollars
profits 52 billion us dollars

samsung electronics 2015
revenue 187 billion us dollars
profits 16 billion us dollars

james

Όπως έγραψε και μια ψυχή κάπου αλλού:

“Remember Apple fans, everytime you brag about Apples profit numbers, you are actually bragging about high margins, which means you are bragging because you highly overpaid.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.