Business

LeEco: Μετά τα smartphones επενδύει στα αυτόνομα οχήματα

Η Κινέζικη LeEco ανακοίνωσε την επένδυση της ύψους 1,8 δις δολαρίων σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτόνομων οχημάτων.

Η LeEco έχει στα πλάνα της την κατασκευή του LeSEE το οποίο είναι ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό, πολυτελές ταξί το οποίο θα μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να καλέσει στο σημείο που βρίσκεται μέσω εφαρμογής για smartphone.

Στο παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη LeEco μιας και πρόσφατα η Κινέζικη κυβέρνηση έκανε στροφή προς την ηλεκτρική ενέργεια με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων μόλυνσης ως αποτέλεσμα χρήσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

H LeEco έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την Aston Martin και την Faraday Future με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Η επένδυση δε, έγινε στον στρατηγικό εταίρο της LeEco στις ΗΠΑ τη Faraday Future. Στόχος των συνεργασιών αυτών και της επένδυσης που πραγματοποιεί η εταιρεία είναι η κατασκευή 400.000 ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Οκτωβρίου 2016 9:38

Σχόλια

  • Επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάποιο πρόβλημα με την αυτονομία τους, αν είχαν βάλει πολλαπλασιαστή στα ηλεκτρικά θα είχανε μεγάλη διάρκεια στη μπαταρία τους και με μεγαλύτερη αυτονομία ως προς τη μετακίνηση τους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.