LG: Ανακοίνωσε την 1η πτώση τριμήνου μέσα σε 6 χρόνια και φταίει το G5

Την ώρα που η Samsung σημειώνει το καλύτερο της τρίμηνο τα τελευταία τρία χρόνια, με τα έσοδα να φτάνουν στα κοντά στα 8 δισ. δολάρια, η έτερη Κορεάτικη LG Electronics, ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 223.98 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες τριμήνου που σημειώνει η LG μέσα σε διάστημα 6 ετών. Η κακή απόδοση της LG Mobile και των κομματιών για οχήματα, είναι οι δυο σημαντικότεροι συντελεστές που ευθύνονται για την απώλεια.

Η LG Mobile Communications κατάφερε να έχει 3.51 δισ. δολάρια σε έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2016, που σημαίνει 15% αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο. Όμως παράλληλα είναι 23% πτώση από το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Ο κύριος φταίχτης για τις επιδόσεις του τμήματος mobile θεωρείται το αρθρωτό LG G5. Το κινητό ήταν ακριβό στην κατασκευή και δεν έκανε τις πωλήσεις που έπρεπε.

Από την άλλη, η LG αναφέρει ότι το LG V20 έκανε δυνατές πωλήσεις, αλλά αυτό κατά κάποιον τρόπο ήταν αναμενόμενο μιας και ήταν η περίοδος των γιορτών. Συνολικά οι αποστολές άγγιξαν τα 14.1 εκατ., με άνοδο 4% από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά 8% πτώση από την προηγούμενη χρονιά.

“Profitability was hampered by weak sales of the G5 smartphone and higher marketing investments. Introductions of the next G Series phone and mass-tier devices in the second quarter following Mobile World Congress are expected to help greatly improve the LG Mobile Communications Company’s market position in 2017”, είπε χαρακτηριστικά η LG στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Παρά το αδύναμο τελευταίο τρίμηνο, το 2016 η LG είχε λειτουργικά κέρδη 1.16 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 12.2%. Οι οικιακές συσκευές και τα συστήματα ψυχαγωγίας βοήθησαν σημαντικά.

Μιας και το modular design του LG G5 δεν βοήθησε για να έρθουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, η εταιρεία δεν το ακολουθεί στο LG G6, που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα στην MWC 2017.

lg q4 revenues, LG: Ανακοίνωσε την 1η πτώση τριμήνου μέσα σε 6 χρόνια και φταίει το G5

lg q4 revenues, LG: Ανακοίνωσε την 1η πτώση τριμήνου μέσα σε 6 χρόνια και φταίει το G5

lg q4 revenues, LG: Ανακοίνωσε την 1η πτώση τριμήνου μέσα σε 6 χρόνια και φταίει το G5

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

να βάλει τωρα τα δυνατα της με το LG G6 και με το LG V30 αποσπώμενη μπαταρία για το LG V30 όπως έχει το LG V20 περισότερη ram το LG V30 να έχουνε και τα 2 θύρες για τα ακουστικά

Παπαροκας tiamat

Ολο ###ες κανει, πως να πάει μπροστα!

Εκει που ειχε φτιαξει ενα καλο ονομα και τη προτιμουσαν εναλλακτικα ατομα, πλέον εχει βγαλει κακη φημη και ο κοσμος θα αρχισει να φοβαται να αγοράσει τα τηλεφωνα της

aptalikos

Που είναι όλοι αυτοί που έλεγαν πέρυσι μπράβο στην LG για το αρθρωτό τηλέφωνο και επέκριναν μάλιστα τη Σάμυ με το S7, δεν βλέπω κάποιον να το έχει πάρει;

Ηλίας

Κάτοχος του LG G5 από τον Οκτώβριο έχω να δηλώσω ότι το κινητό είναι απίστευτα γρήγορο με τρομερές επιδόσεις..και εννοείται διαθέτει κάμερα η οποία ειναι επιπέδου dslr. Το γεγονός ότι έχει αποσπωμενη μπαταρία δεν καθιστά το κινητό αποτυχημένο ούτε επηρεάζει τις λειτουργίες του. Δεν νομίζω ότι το αγοράζεις και όλη μέρα βάζεις βγάζεις την μπαταρία.. Δεν έχει νόημα. Το θέμα είναι οτι δεν έγινε σωστό marketing και έφαγε πολύ λάσπη χωρίς λόγο και αιτία. Είναι αδύνατο να κοντράρει Samsung και Apple όταν αυτές προωθούν τα προϊόντα τους ΠΑΝΤΟΥ!! Κρίμα απλά για την LG. Αδικειται

James

Ήταν και η μόνη ναυαρχίδα με αφαιρούμενη μπαταρία, αν δεν κάνω λάθος, που μερικοί εδώ μέσα το θεωρούν το μέγιστο ατού μιας συσκευής 😛

Ν.τ.ο

Ήταν άσχημο τηλέφωνο και είχε μικρή οθόνη και κακής ποιότητας. Η μπαταρία όχι ανθεκτικη

Max91

@Ηλίας
Συμφωνώ μαζί σου αλλά όχι και επιπέδου dslr… Και δεν το λέω μόνο για το G5 που το θεωρώ πολύ καλή συσκευή αλλά για όλα τα κινητά.

Fotis

Δεν μπορω α καταλαβω γιατι κραζετε το 5 μια χαρα συσκευη ειναι και πολυ γρηγορη. Το εχω 3 μηνες τωρα χωρις κανενα προβλημα. Και μια χαρα οθονη εχει. Απλα δεν εγινε καλη διαφημηση και ο καθενας κραζει πανω στα αλλα που κραζουν και οι αλλοι

Μάκης

Να στε καλά που ρίχνετε την τιμη του g5 το χω 3 μήνες τέλειο άντε γεια το πήρα 330 τώρα ανέβηκε.

Pit

Η μεγάλη ζημιά για την LG έγινε με τα ελαττωματικά G3 (μετά την αναβάθμιση σε MM) και G4 (από την πρώτη μέρα). Κατέστρεψαν αυτό που έχτισε με το εκπληκτικό G2.

Georgios Karaindros

Το g5 είναι το καλύτερο τηλέφωνο τώρα τι λέτε το ακούω βερεσέ…απλώς..η μοδα είναι Samsung και ifone…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.