LG: Επενδύει 8.7 δισ. σε μονάδα παραγωγής OLED για τα μάτια της Apple;

Μετά την επίδειξη μιας μεγάλης ποικιλίας OLED τηλεοράσεων στην CES αυτής της χρονιάς, η LG επιβεβαίωσε πάλι ότι παραμένει προσηλωμένη στην τεχνολογία OLED. Για την ακρίβεια σκοπεύει να ξοδέψει 8.71 δισεκατομμύρια δολάρια, για να χτίσει ένα εργοστάσιο στην Νότιο Κορέα, το οποίο θα κατασκευάζει OLED panels ξεκινώντας από το πρώτο μισό του 2018.

Η LG θα ξοδέψει αρχικά 1.6 δισεκατομμύρια για το χτίσιμο του εργοστασίου, το οποίο θα κατασκευάζει οθόνες για μεγάλες τηλεοράσεις και εύκαμπτα panels για χρήση σε αμάξια και μικρότερες συσκευές όπως smartwatches.

Η Samsung και η Sony έχουν κάνει πίσω όσον αφορά σε αυτή την τεχνολογία για τηλεοράσεις, καθώς προτιμούν τα LCD panels. Από την άλλη η Panasonic υποστηρίζει την συγκεκριμένη τεχνολογία, μαζί με την LG, λανσάροντας τις πρώτες της OLED τηλεοράσεις φέτος. Παρόλα αυτά, η Panasonic πιστεύει ότι η τεχνολογία αυτή είναι ακόμη αρκετά ακριβή και ότι θα πάρει 2-3 χρόνια για να επεκταθεί αυτή η αγορά.

Η LG φυσικά θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογία OLED, καθώς στο μέλλον μπορεί να επιδιώξει ένα επικερδές συμβόλαιο από την Apple. Σύμφωνα με φήμες, η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει την τεχνολογία OLED για τα iPhone, ξεκινώντας από το 2018. Σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει ότι και για την Samsung Display είναι μεγάλο στοίχημα να κερδίσει ένα χρυσό συμβόλαιο με την Apple.

Όσο για την LG, λέγεται ότι θα επενδύσει επιπλέον χρήματα σε αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων έτσι ώστε να διασφαλίσουν σταθερή παροχή OLED οθονών σε περίπτωση που συνεργαστεί με την Apple. Η ίδια δεν έχει δώσει καμία απάντηση στα δημοσιεύματα, αλλά γνωρίζουμε ότι έχει αρκετά καλές σχέσεις με την Apple, αφού παρέχει τις OLED οθόνες που χρησιμοποιούνται στο Apple Watch. Η μάχη μεταξύ Samsung και LG Display αναμένεται να είναι σκληρή για το ποια θα κερδίσει τελικά την Apple.

lg display apple, LG: Επενδύει 8.7 δισ. σε μονάδα παραγωγής OLED για τα μάτια της Apple;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.