Business

Η LG ετοιμάζει (ξανά) δικά της smartphone chipsets

Ίσως να θυμάστε ότι το 2014 η LG ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών όπως Samsung και Huawei, λάνσαρε το δικό της chipset, το οποίο ονόμασε NUCLUN. Ωστόσο, το chipset μπήκε σε μια μόνο συσκευή που κυκλοφόρησε στην Κορέα, άρα δεν ήρθε ποτέ στο ευρύ κοινό.

Η LG είναι πολύ πιθανό να μην έχει αφήσει πίσω τα σχέδια για δικά της SoCs, τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα δύο πολύ ενδιαφέροντα εμπορικά σήματα που υπέβαλε πρόσφατα η LG στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δυο ονομασίες που θέλει να κατοχυρώσει είναι “LG KROMAX Processor” και “LG EPIK Processor”, και περιγράφονται ως “Chips [integrated circuits]; Multiprocessor chips”. Επομένως δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το τι σημαίνουν τα ονόματα.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα παραπάνω chips προορίζονται απαραίτητα για smartphones, αλλά μπορεί να είναι για την αγορά IoT. Η Intel έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα κατασκευάσει LG-made ARM smartphone chips στα εργοστάσιά της. Οι πληροφορίες λένε ότι θα χρησιμοποιηθεί η διαδικασία των 10nm, διαδικασία η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στις ναυαρχίδες που θα κυκλοφορήσουν οι κατασκευαστές του χρόνου.

Δεν αποκλείουμε λοιπόν, αν δεν πάει κάτι στραβά, να δούμε μέσα στα επερχόμενα smartphones της LG, τους δικούς της επεξεργαστές, ίσως για αρχή να μην επιλέξει να πάει κατευθείαν σε ναυαρχίδα, αλλά κάποιο μεσαίας κατηγορίας μοντέλο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Οκτωβρίου 2017 14:15

Σχόλια

  • Αναμενόμενο οποίος θέλει να επιβιώσει στην επέλαση της sammy η οποία τραβάει ολο το stock της qc και οταν βγαίνει το lg κ.α μετά απο 3 μήνες το galaxy εχει ριξει τιμη και είναι δελεαστική αγορά πρέπει να φτιάξεις δικό σου επεξεργαστή οπως η hauawei.
    Υ.γ εκτός αν η sony που να και αν πουλήσω να και αν δεν πουλήσω.
    Υ.γ2 βέβαια η lg έχει δείξει οτι μπορεί να τα κανει όλα κώλος οπότε θα δείξει αν βγεί και αν αξίζει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.