Business

Meta: Πρόστιμο 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία

Το τουρκικό συμβούλιο ανταγωνισμού επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων στη Meta Platforms για παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού.

Η εταιρεία κατείχε δεσπόζουσα θέση στις προσωπικές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και στις αγορές διαδικτυακής διαφήμισης βίντεο και παρεμπόδισε τους ανταγωνιστές συγχωνεύοντας δεδομένα που συλλέγονται μέσω των βασικών της υπηρεσιών Facebook, Instagram και WhatsApp, ανέφερε η τουρκική αρχή σε δήλωση.

Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας είπε ότι η Meta πρέπει να ενεργήσει για να αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό σε αυτές τις αγορές και να προετοιμάσει ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τα βήματα που θα λάβει για τα επόμενα πέντε χρόνια, ανέφερε η αρχή. Ακόμη ανέφερε ότι το πρόστιμο βασίστηκε στα έσοδα της εταιρείας το 2021.

Το 2021, η αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε μια έρευνα για το WhatsApp και στη συνέχεια το Facebook Inc., αφού η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ζήτησε από τους χρήστες να συμφωνήσουν να αφήσουν το Facebook να συλλέγει δεδομένα χρηστών, όπως αριθμούς τηλεφώνου και τοποθεσίες, μια αλλαγή που εφαρμόστηκε παγκοσμίως.

Επεξεργάστηκε την 26 Οκτωβρίου 2022 14:34

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.