Gear

Apple: Επιβεβαίωσε ότι τα νέα iPhone θα έχουν USB-C

Μετά από πολλά χρόνια και μεγάλες “μάχες” η Apple επιβεβαιώνει ότι θα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και τα νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν θα έχουν USB-C.

Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak είπε σε μια συνέντευξη στην Wall Street Journal, ότι “προφανώς, θα πρέπει να συμμορφωθούμε.” Ο Joswiak δεν είπε ακριβώς πότε θα συμβεί αυτή η αλλαγή, καθώς ο νόμος δεν θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το 2024, επομένως είναι πιθανό το iPhone 15 να έχει ακόμα Lightning, αλλά εξίσου η Apple μπορεί να μην περιμένει για να κάνει την αναπόφευκτη αλλαγή και , πράγματι, φημολογείται ότι το iPhone 15 θα χρησιμοποιεί USB-C όταν έρθει το επόμενο έτος.

Ο Joswia τόνισε ακόμη ότι δεν θα ασχοληθεί με το αν αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί παγκοσμίως ή μόνο στην Ευρώπη, επομένως υπάρχει ακόμα κάποια αβεβαιότητα. Παρά το γεγονός ότι άλλαξε σε USB-C για iPad και Mac, ο Joswiak σημείωσε ότι η μετακίνηση του iPhone σε USB-C θα δημιουργήσει πολλά ηλεκτρονικά απόβλητα, καθώς τα δισεκατομμύρια καλώδια Lightning σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με μελλοντικά προϊόντα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.