Microsoft: O CEO παραδέχεται την αποτυχία στα smartphones

Είναι σαφές ότι η πορεία της Microsoft στα smartphonres, δεν ήταν καλή, τουλάχιστον όσον αφορά στις πωλήσεις. Η εταιρεία έθεσε ψηλά τον πήχη όταν εξαγόρασε το mobile τμήμα της Nokia. Ήλπιζε πως θα χρησιμοποιήσει τα Lumia για να αναδείξει το δικό της mobile OS.

Ωστόσο, το Windows Phone με μερίδιο αγοράς γύρω στο 3% δεν κατάφερε να κάνει πολλά, καθώς οι developers δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την δημιουργία apps.

To αποτέλεσμα ήταν η Microsoft να παραιτηθεί από τα smartphones. Πούλησε τα δικαιώματα του Nokia smartphone brand στην HMD Global, η οποία είναι συνεργάτης της Nokia Technologies. Με άλλα λόγια, έδωσε πίσω το όνομα. Επίσης, πούλησε τα εργοστάσια που κατασκεύαζε τα Nokia feature phones, στην Foxconn. Η Microsoft δηλώνει πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Windows 10 mobile και θα υποστηρίζει 3rd party κατασκευαστές που φτιάχνουν Windows phones.

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella, εμφανίστηκε στο WSJDLive conference μέσα στην εβδομάδα και παραδέχτηκε την αποτυχία της Microsoft στο κομμάτι του mobile. Ίσως για πρώτη φορά ο Nadella παραδέχεται κάτι τέτοιο τόσο ανοιχτά. “We clearly missed the mobile phone, there’s no question”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, στόχος της Microsoft είναι να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες και να ηγηθεί σε αυτές. Ο Nadella επεσήμανε πως βλέπει εξαιρετική προοπτική σε VR και AR.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δημοφιλή, ο CEO της Microsoft δεν παρέλειψε να μιλήσει με καλά λόγια για τα Windows 10 phones. Επεσήμανε πως έχουν τη θέση τους στην αγορά ως συσκευές για την εκπλήρωση ειδικών αναγκών. “Έχουμε ένα κινητό που στην πραγματικότητα μπορεί να αντικαταστήσει το PC σου”, δήλωσε ο Nadella. Φυσικά αναφέρεται στο Continuum feature που σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα high-end Windows 10 smartphone ως Windows PC.

microsoft smartphones, Microsoft: O CEO παραδέχεται την αποτυχία στα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Η αποτυχία είναι δεδομένη με μερίδιο 0,8% περίπου.Το θετικό είναι πως όσοι έχουν τηλέφωνο με 10αρια ,χρησιμοποιούντε ως testers και έχουν υποστήριξη με συχνά updates,κάνοντας την χρηστικότητα των συσκευών από ανεκτή ( για mid – low end κατηγορία) έως αρκετά καλή για τις συσκευές με την σειρά 8 της Qualcomm.Το Surface phone θα βγεί εντός 2017 και για όσους θέλουν κάποιο προσιτό τηλέφωνο το μέλλον άγνωστο.Βασικά η μυστικοπάθεια για τα προϊόντα της σειράς Surface είναι παροιμιώδης.Ουδείς εκτός των ίδιων ξέρει τι θα είναι το surface phone,πως,πότε κλπ.
Υ.Γ Να κερδίζεις παντού δε γίνεται .Όπως και αν λέγεσαι.

COSTAS

Επειδή έχω ένα Windows Mobile lumia 640xl παρατημένο στο συρτάρι μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι το λειτουργικό είναι καλό, αλλά χωρίς αξιόλογες εφαρμογές. Τόσο δύσκολο ήταν για μια εταιρεία σαν την Microsoft να προσλάβει μια ομάδα από developers (προγραμματιστες ) να φτιάξουν καμιά 100αρια εφαρμογές? Ακόμη και η εφαρμογή του Facebook είναι κακογραμμενη γεμάτη bugs!

Panos7GR

Θέλω να δω σχόλια γνωστών Windows 10 mobile / Windows Phone users που μας επρηζαν ότι η mobile πλατφόρμα της Microsoft είναι το μέλλον και “ποιό Lagdroid; σε μερικά χρόνια θα το έχει εξαφανίσει η MS”.
Επίσης περιμένω να διαβάσω “εφαρμογές υπάρχουν”.

Πέρα από την πλάκα, η Microsoft πλήρωσε το τίμημα του να βγάλει ένα mobile OS που δεν ήταν έτοιμο στην αγορά μόνο και μόνο για να πάρει μερίδιο με την λογική “βγάλ’το και βλέπουμε, στην πορεία θα τους φτάσουμε”. Εκεί έχασε. Οταν το iOS και Android γίνονταν πιο ώριμα και έχτιζαν χαρακτηριστικά που πλεόν τα θεωρούμε δεδομένα, τα WP δεν είχαν ούτε τα βασικά. Δημιούργησε δυσαρεστημένους πελάτες που δεν ήθελαν να ακούσουν ξανά για WP και το αποκορύφωμα ήταν τα WP8 που πέταξε έξω όλους τους WP7 users που μόλις είχαν αγοράσει καινουρια συσκευή με υποσχέσεις για 2+ χρόνων αναβαθμίσεις και τελικά τους έδωσε WP7.8. Δεν φτιάχνεις κοινό έτσι Microsoft!!!

Mary

Θα μπορούσε να τα χε πάει και καλύτερα αν ο συγκεκριμένος που έχει το θράσος να κάνει και δηλώσεις δεν ήταν τόσος άχρηστος και έκανε τουλάχιστον τα βασικά.

Πέτρος Π

@Panos7GR : Περιμένω να μου αναφέρεις κάποιες σούπερ ουάου εφαρμογές που έχεις στο android και στο ios και χωρίς αυτές δεν μπορείς να ζήσεις, και οι οποίες δεν υπάρχουν στα Windows phones… Τόσο καιρό που παρακολουθώ το techblog ούτε ένας χρήστης δεν έχει απαντήσει στο πολύ απλό αυτό ερώτημα…
Οι περισσότεροι γράφουν απλά έχοντας χρησιμοποιήσει κάποιο κινητό windows σε κάποιο κατάστημα λιανικής για κάνα πεντάλεπτο… Επίσης επειδή αναφέρεις και το θέμα των αναβαθμίσεων, να σου θυμίσω ότι κινητά τετραετίας όπως τα 820 και 920 τρέχουν πλέον τα 10αρια windows χωρίς ίχνος lag… Επομένως αμάν πια με αυτά τα παραμύθια από τον κάθε “γνώστη” εδώ πέρα… Έλεος!!

Darth

@Πέτρος μια πλήρες εφαρμογή διαχείρισης αρχείων όπως το es file explorer (που υποστηρίζει πέρα από τοπικά αρχεια και otg samba ftp κλπ κλπ ολα σε ενα με αψογο περιβάλλον με όλα του τα καλούδια με ευρεία ενσωμάτωση στο σύστημα μάλιστα μια σωστή πλατφορα για συγχρονισμό ημερολογίων επαφών κλπ από διάφορους provider όπως gmail εταιρικά κλπ….. σωστή όμως οχι όποτε γουστάρει δουλεύει (ειδικαμε gmail και yahoo ) ena adblocker της προκοπής που να εχει ενσωμάτωση και στο σύστημα να κόβει και απο εφαρμογές κλπ ενα pdf reader/ edit της προκοπής οχι αυτό το αισχρό πράγμα που έχουν βγάλει ενα upnp/dlna κλπ player που να ΔΟΥΛΕΥΕΙ καθώς πρέπει… (καλα για ενσωμάτωση στο σύστημα δεν ονειρεύομαι ούτε καν) κάποιο app disabler & locker (ο ναι κατι τοσο απλο δεν υπάρχει) καποια εφαρμογή με δυνατότητες του mx player για wp (υπάρχει mx player και εκεί αλλά δυνατότητες του είναι άκρος περιορισμένες σε σχέση με android λόγο περιορισμών του wp καποια εφαρμογή τύπου network info (πάλι δεν υπάρχει λογο περιορισμών του λειτουργικού) περισσότερα addon για εκτυπωτές δεν λειτουργούν καθώς πρέπει (τους λείπουν δυνατότητες) κάποιος πλήρες network scanner δεν υπαρχει (για spoofers κλπ δεν το συζητάω καν) εφαρμογές για custum tunneling δεν υπάρχουν ουτε μια (καποιοες… Συνέχεια »

Βασιλης

Πετρος Π και εγω ειχα Lumia 640 και σε μισο χρονο το πουλησα οχι επειδη δεν ηταν καλο σαν κινητο ειχε πολυ καλα χαρακτηριστικα για κινητο 160 ευρο που το ειχα παρει πολυ καλες φωτο καλος σχεδιασμος.Αυτο που δεν μ αρεσε ηταν οπως ειπωθηκε οι κακογραμενες εφαρμογες και η ελειψη γρηγορων αναβαθμισεων σε αυτες(viber fb messenger mail insta) γενικα εφαρμογες που χρησιμοποιουσα συχνα δεν ηταν σωστα γραμμενες φαινοταν ξεκαθαρα + οτι αργησε παραα πολυ να βγαλει τα 10αρια για κινητο εκανε τους λιγους χρηστες να το αφησουν.

Στεφανος

@Πετρος Π. Σαν πρώην χρήστης ενος Lumia 635 όλες οι εφαρμογές είναι χάλια, είναι κακόγραμμμενες λείπουν χαρακτηριστικά ή λείπουν σημαντικές εφαρμογές. Σιγά μην κάτσω να στις γράψω. Μόνο από social media apps, στα FB, Messenger, viber, whatsapp λείπουν χαρακτηριστικά. Το λειτουργικό είναι νεκρό. Πριν κάνα μήνα είχαν βγει στατιστικά μόλις το 0.6% των smartphones είναι WP.

Panos7GR

@Πέτρος Π.: Με πρόλαβε ο Darth, ένας υπερπλήρης διαχειρηστής αρχείων α λα ES File Explorer, ένας υπερπλήρης video player α λα MX Player, δεν θα μιλήσω καν για τις επίσημες εφαρμογές κοινωνικών δικτύων και η δικαιολογία “υπάρχουν 3rd party εφαρμογές γι αυτά που είναι και καλύτερες” είναι τουλάχιστον γελοία να δίνεις τα στοιχεία σου και τους κωδικούς σου σε τρίτους για να έχεις επίσημα χαρακτηριστικά που έχουν οι άλλες πλατφόρμες, εφαρμογή διαχείρισης του τραπεζικού μου λογαριασμού μέσω Winbank (αν και έχω μία επιφύλαξη ότι κάτι ετοίμαζε για W10 η Πειραιώς), αλλά ξέρω αν δεν υπάρχει θα μου συστήσεις μια 3rd party εφαρμογή (χαχαχα!) και τέλος ηλεκτρονικο εισητήριο ΟΑΣΑ – δεν είμαι κάτοικος Αθηνών για να έχω κάρτες και μειωμένα εισητήρια, όμως λόγω επαγγέλματος επισκέπτομαι συχνά την πρωτεύουσα και πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια. Αυτά για εμένα προσωπικά που με ρώτησες. Και είναι εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά πλην του TfA tickets που χρησιμοποιώ όσο μένω Αθήνα. Δεν έχω πει ότι είμαι hater, ίσα ίσα που έχω γράψει πολλές φορές εδώ πέρα πως έχω προτείνει άπειρες φορές όσου με ρωτήσανε για κινητό 200€ και κάτω ΜΟΝΟ Windows. Eίναι ότι πρέπει για low-end συσκευές όμως το πρότινα με μία προειδοποίηση για μερική… Συνέχεια »

Β536

Μου αρέσει που βγαίνουν κ μιλάνε κ μας ζητάνε τα ρέστα που δε μας αρέσουν τα wp.Μια εφαρμογή να αποθηκευει μεταφέρει τις επαφες δεν είχα στο 535κ δεν υπαρχει σε κανένα Windows Phone .Το Android το είχε από τη γέννηση του.Ποιος είναι τώρα ο άσχετος εδώ μέσα?

Πέτρος Π

Εντάξει ακριβώς όπως τα περίμενα τα σχόλια.. 🙂 Γράφουν όλοι για το fb, το viber κλπ κλπ, τα οποία λειτουργούν άψογα… Απλά γράφετε χωρίς να τα έχετε δουλέψει, ίσως από ό,τι διαβάζετε σε forums ή όπως ήταν 5 χρόνια πριν… Διαχειριστής αρχείων υπάρχει, και μάλιστα είναι ο προεγκατεστημένος της Ms, απλά κορυφή… Το ίδιο και η εφαρμογή ημερολογίου / mail, που ενσωματώνει καλύτερα όλες τις επαφές και τα προφίλ του κινητού καλύτερα από την αντίστοιχη εφαρμογή του android… Τώρα κάτι ad blocker και antivirus και τα σχετικά δεν θα τα σχολιάσω καν, αφού δεν έχουν λόγω ύπαρξης στα Windows phone, όπου πραγματικά ξεχνάει κανείς τον όρο “virus”, και malware κλπ κλπ… Από όλα αυτά που γράφετε παραπάνω η μόνη εφαρμογή που λείπει πραγματικά είναι νομίζω αυτή του ΟΑΣΑ, και ελπίζω να έρθει κάποια στιγμή…
Τέσπα, προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου που έχουν τέτοια μερίδια στην αγορά, από τη στιγμή που είμαι πλήρως ευχαριστημένος από τα Windows phone! Και με τις αναβαθμίσεις στα 10αρια γίνονται όλο και καλύτερα!

dimitris

ελα τωρα πετρος π μου φενεται εσυ δεν θελεις να ακουσεις και να πιστεψεις οτι δεν υπαρχουν εφαρμογες ..μην τα ξαναλεμε τωρα πιασε και αλλα λειτουργικα να δεις εχω βαρεθει να ειμαι με φιλλου και να λεμε κοιτα αυτην την εφαρμογη και εγω στο λουμια να μη την εχω!!!λειπουν αρκετες οπως wpa finder πολυ σημαντικο για μενα και οσες ειναι ειτε ειναι κακοφτιαγμενες η θελουν πληρωμη που στα αλλα λειτουργικα δεν θελουν..και μην ακουω τις χαζομαρες για να μην πω καμια αλλη λεξη οτι σιγα τι την θες την ταδε εφαρμογη ή αυτες οι εφαρμογες που λειπουν απο wp ειναι ασημαντες κλπ..γιατι ΤΑ SMARTPHONES ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..αυτα !!οπτε μην ακουω οτι δεν λειπουν εφαρμογες γιατι τα λουμια μονο τισ βασικες εχουν

blats

Κάτοχος ενός Nokia Lumia 930 Windows 10δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από εφαρμογές ούτε από τίποτα!πραγματικά παιδια δεν θέλω να το αλλάξω!!!!
Τωρα από εφαρμογές που κράζουν όλοι τι να πω..αυτες που χρησιμοποιώ τις έχει ολες(Facebook,messenger,Instagram,Viber,Watch up,office all pack….κ.α) σίγουρα δεν πήγε καλα σαν λειτουργικό οσο και να πιστευα το αντιθετο,αλλα αφού με καλύπτει δεν θα το αντικαθιστησω άμεσα!!

Πέτρος Π

@Dimitris: Εντάξει ό,τι να’ναι… Λες για εφαρμογές που λείπουν και αναφέρεις το Wpa finder, για να σπάς κωδικούς και να κλέβεις το internet από τον άλλο… Κάτσε στο android τότε…

dimitris

αγορι μου ρωτησες για εφαρμογεσ που λειπουν και σου απαντησα με ενα παραδειγμα ..ποιο ειναι το προβλημα σου τελοςπαντων?????

Darth

@Πέτρος Π χαχα00χ0α0χ0α0χ0α0χα

Leo360

Τα λόγια του Nadella ήταν “We clearly missed the mobile boom. Now we have to make sure we grow new categories.”. Βγάζει ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό νόημα το ένα με το άλλο…

Giannis16

Αφήστε τα windows και χρησιμοποιήστε ο καθένας το λειτουργικό που τον βολεύει. Στις βασικές εφαρμογές έχουν φτάσει των ανταγωνισμό αν και υπάρχουν bugs. Πιο λειτουργικό από τα τρία δεν έχει προβλήματα ? Μην ξεχνάτε οι εφαρμογές είναι port του ios! Είμαι κάτοχος του 950 και πιστεύω ότι σε σύγκριση με τα τηλεφωνά τον περισσοτέρων εδώ μέσα τα πετάτε μπροστά του.

Νικ

Ad block δεν χρειάζονται τα Windows όπως επίσης και antivirus. Pdf reader αρκετοί με κορυφαίο της ίδιας της Microsoft. Για κοινωνικά δίκτυα τα πάντα, τώρα κάτι περιττα πρόσθετα του android μου είναι αδιάφορα. Οι τριτες εφαρμογές είναι πολύ καλύτερες, χωρίς αχρειαστα πρόσθετα, χωρίς προσωπικά δεδομένα, κατανάλωση πόρων και προεγκατάσταση με το έτσι θέλω + να τρέχει στο παρασκηνιο. Player δεν έχω άποψη, τράπεζες τα πάντα εκτος από Πειραιώς. Το προβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε λογαριασμό…. Διαχειριστές αρχείων επίσης με κορυφαίο της Microsoft. Λιγότερη ποικιλία από android, αλλα και λιγότερη σαβούρα επίσης. Αλλα ειλικρινά παιδια ζήτημα 2-3 από εσάς να έχετε πιάσει Windows στα χέρια σας και είναι πραγματικά άσχημο να αποτρέπεται τον άλλο πριν καν το σκεφτεί, και χωρίς να έχετε καν αποψη.

Πέτρος Π

@Νικ : Αυτά που έγραψες ακριβώς! Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος, γιατί θα μας τρελάνουν εδώ μέσα!
Αυτό που μπαίνει ο καθένας και σχολιάζει χωρίς να έχει ιδέα περι Windows έχει καταντήσει αηδία… Μετά σου λέει γιατί έχουν ποσοστό 0,5 %… Και εγώ αν δεν είχα ιδέα και έμπαινα και διάβαζα τα σχόλια-παραπληροφόρηση του Darth και των υπολοίπων δεν θα το σκεφτομουν να αγοράσω Windows phone…

ironmanmark40

ad block υπαρχει… ειναι διαθεσιμο στις “επεκτασεις” του edge (ο οποιος ειναι αψογος, ειδικα με το χαρακτηριστικο swipe για “εμπρος/πισω” στην πλοηγηση), μεσω store και δουλευει μια χαρα, (λουμια 950, ταμπλετ acer wp10, tablet/pc vero wp10, pc). pdf reader + file manager + music/video player υπαρχουν απο την ms και δεν τους λειπει κατι σε λειτουργιες, ειδικα η groove music ειναι αψογη και video players υπαρχουν καλυτεροι απο τον mx. εχω youtube εφαρμογη και κατεβαζω βιντεο και τραγουδια, κατι που δεν γινεται στο android. εφαρμογη τραπεζας πειραιως, βαζεις απλα το σελιδοδεικτη σε live tile και κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και μαλιστα χωρις τα “κοληματα” της εφαρμογης και τον κινδυνο “χακαρισματος”. Για τις “εφαρμογες” που “λειπουν” ή ειναι “κακογραμενες” ειναι ποια σε αρκετα καλο επιπεδο στα wp10. βεβαια υπαρχουν και παρατραγουδα. τι τους τη “βαρεσε” και δεν εχουν ποια ξεχωριστο ηχο για τα μηνυματα απο τις “επαφες”. βαζοντας στις ειδοποιησεις ενα ηχο στα μηνυματα , απο καθε εισερχομενο ακους τον ιδιο ηχο και οχι αυτον που εχεις βαλει στην επαφη. τοσο δυσκολο ειναι να τον διαχωρισουν; το ειχαν στα wp.8.1 , το χαλασαν στα 10 την στιγμη που τα “ακριβα” μοντελα του android το εχουν με την lollipop. εβγαλαν… Συνέχεια »

Gvirginia

Εγώ θα μιλήσω ειδικά για τις 2 δημοφιλέστερες εφαρμογές (Facebook + Messenger). Εμένα στο 920 μου έχει σπάσει τα νεύρα τόσα χρόνια. 1) Έρχονται διπλές ή τριπλές ειδοποιήσεις στο notification center. 2) Σπάνια, έως καθόλου, μου δείχνει τα νέα των φίλων μου. Συνήθως δείχνει δημοσιεύσεις από σελίδες ή νέα φίλων της προηγούμενης εβδομάδας. Για να δω τα πιο πρόσφατα είναι προτιμότερο να μπω στην εφαρμογή People και “What’s new”. 3) Πολλές φορές δε δείχνει σχόλια κάτω από φωτογραφίες. Πχ βλέπω δημοσίευση φωτογραφίας με 10 σχόλια από κάτω, πατάω να δω τα σχόλια και δε μου δείχνει τίποτα. Αν πατήσω όμως να ανοίξω τη φωτογραφία και πατήσω μετά να δω τα σχόλια, τα δείχνει. 4) Ακόμα να βάλουν τα “reactions”. 5) Καθόλου επικοινωνία με τον υπολογιστή. Αν διαβάσω μήνυμα – ειδοποίηση στον υπολογιστή, δε μου την ανανεώνει στο κινητό. Όλα αυτά στην εφαρμογή που έφτιαξε η Microsoft επειδή δεν υπάρχει επίσημη. Στην έκδοση 8.1 επειδή η MS τα σκάτωσε πάλι επικοινωνιακά. Πάμε στα υπόλοιπα… Δεν έχει σημασία αν χρειάζεται κάτι ένα λειτουργικό, αλλά αν το χρειάζεται ο χρήστης. Και τα Android δε χρειάζονται antivirus αν είσαι προσεχτικός (εγώ τόσα χρόνια στο Desktop δεν έχω antivirus και δεν έχω κολλήσει ούτε έναν… Συνέχεια »

Christos

Ότι και να λέτε δεν αλλάζω με τίποτα τα W10 σε κινητό. Το 950xl που έχω δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ναυαρχίδες άλλων λειτουργικών και παρά το κλίμα που υπάρχει οι αναβαθμίσεις είναι συνεχείς, οι εφαρμογές πλέον λειτουργούν άψογα, τόσο το facebook που πριν λίγο καιρό έκανε έναν αιώνα να ανοίξει όσο και όλες οι άλλες. Μάλιστα στο whatsapp είμαστε οι πρώτοι από τα άλλα λειτουργικά με δυνατότητα βιντεοκλήσης. Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι για την Microsoft τα κινητά έχουν “πεθάνει¨πλέον και απλώς υπάρχουν Windows 10 δεν μπορεί να καταλάβει τη στρατηγική της εταιρείας και στέκεται στα ποσοστά.
Επίσης τα trolls που θάβουν τα windows phones και φυσικά δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία να διαβάσουν στο σάιτ του android που καλούν την Microsoft να κάνει παπάδες με τα κινητά γιατί το έχει ανάγκη και η τεχνολογική εξέλιξη και οι καταναλωτές https://www.androidcentral.com/android-and-chill-we-need-third-mobile-platform

Αλλά δεν πειράζει βγάζει ένα Surface Studio και κλαίνε όλοι και αποθεώνουν όλα τα τεχνολογικά sites.
Πάρτε λοιπόν αυτό για να ηρεμήσετε https://www.businessinsider.com/microsoft-is-now-more-innovative-than-apple-2016-10
Κι αυτό επίσης https://www.theverge.com/2016/10/28/13451832/microsoft-apple-hardware-videos-comparison
Κι αυτό https://mashable.com/2016/10/27/microsoft-better-apple/#kVzT8_C61qqk
Κι αυτό https://www.marketwatch.com/story/apple-demolished-by-microsoft-at-their-respective-pc-events-2016-10-27
Και δεν έχει τελειωμό. Φιλάκια

Gvirginia

Τι σχέση έχει το Surface Studio και το πόσο innovative είναι η Microsoft, σε ένα άρθρο για τα Windows Smartphones?
Δε νομίζω να ανέφερε κανένας ότι έχει πρόβλημα με το Surface Studio ή γενικά με τη Microsoft…

Christos

@Gvirginia Πονάει ε;

Gvirginia

@Christos
Ναι, μέσα έπεσες…

Ironmanmark 42

@Gvirginia, στο Λουμια 920 έχεις τα wm10 μέσω insider έτσι; είναι λοιπόν λογικό ή εφαρμογή Facebook να μη λειτουργεί σωστά αφού η έκδοση και των συγκεκριμένων 10 είναι παλιά γεμάτη bugs και η εφαρμογή παλιά. Τώρα στην επίσημη έκδοση της anniversary 1 (1607_14393.351), είναι αρκετά καλη, με ίδια χαρακτηριστικά του android, γραμμένη από το ίδιο το Facebook. Πάρε ένα 950, το πάλευα καιρό αλλά τώρα που το έχω γενικά αξίζει τα λεφτά του. Μερικά μου τη σπάνε στα 10ρια αλλά γενικά είναι απροβληματιστα, πάντα μιλώντας για την επίσημη έκδοση.

Panos7GR

Μάλλον όχι απλά πόνεσε το σχόλιο του Gvirgina φίλε Christos, σε έκανε να παραμιλάς για Surface Studio και δήθεν MS hating από Android-άδες. Επειδή ήταν σχόλιο από χρήστη WP και όχι αερολογίες από εμάς τους υπόλοιπους όπως λέτε οι περισσόοτεροι (και καλά λέτε, γιατί άσχετα αν είχα ένα 520 για ένα φεγγάρι ως δεύτερη συσκευή -δώρο από ανανέωση συμβολαίου- δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα πέρα από κλήσεις συνεπώς δεν ξέρω) που μεταφέρει την εμπειρία χρήσης του. @ironmanmark40: “εχω youtube εφαρμογη και κατεβαζω βιντεο και τραγουδια, κατι που δεν γινεται στο android”, ευχαριστώ έχω κι εγώ στο Android 3rd party apps με τις ίδιες δυνατότητες με συν adblocking και floating video player ή να παίζει μόνο ο ήχος στο background. Ποιός είπε ότι υπάρχουν μόνο οι επίσημες; “εφαρμογη τραπεζας πειραιως, βαζεις απλα το σελιδοδεικτη σε live tile και κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και μαλιστα χωρις τα «κοληματα» της εφαρμογης και τον κινδυνο «χακαρισματος»”, ξέρεις πως λέγεται αυτό; Ημίμετρο. Βρήκες τη λύση αλλά χάνω όλα τα χαρακτηρηστικά της επίσημης εφαρμογής, όπως το βολικότερο quick login με δακτυλικό απότυπωμα χωρίς κωδικούς και PIN. @Πετρος Π.: “Γράφουν όλοι για το fb, το viber κλπ κλπ, τα οποία λειτουργούν άψογα…” αλλά με ελλειπεί χαρακτηριστικά και… Συνέχεια »

Chris

Εντάξει μάγκες ήσαστε πορωμενοι με την Ms….Δικαίωμα σας….Κ μένα μου αρέσουν τα windows phone,έχω Windows phone αλλά τουλ παραδέχομαι ότι έχει εφαρμογές σκουπίδια….αλλά τι σας νοιάζει αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα windows phone η αν δοκίμασε ποτέ η αν έχει?ότι θέλει περνει ο καθένας κ ο λόγος που τα windows phone απέτυχαν είναι οι εφαρμογές….δεν θα κάνετε το μαύρο άσπρο επειδή δεν μπορείτε να παραδέχτηκε αυτό που λένε όλοι χρόνια τώρα….

dimitris

λοιπον παιδια ακουστε τι γινεται στα 50-130 ευρω περιπου για μενα τα windows phones ειναι η καλυτερη επιλογη εχω ενα χρονο το λουμια 730 και ειμαι ευχαριστημενος γενικα!!υπαρχουν οι βασικες εφαρμογες Η παρομοιες αυτων πχ instagram-6tag στο wp που ειναι σχεδον το ιδιο με καποιες μικρες αλλαγες..ΟΜΩς η ms δεν ειναι μεχρι στιγμης πιστη στις ανακοινωσεις της γιατι οταν λεει θα κανει update καλοκαιρι πηγαινει χειμωνας,επισης σε σχεση με τα αλλα λειτουργικα ειναι πισω σε αναπτυξη εφαρμογων,customization κλπ και το μελλον ειναι αγνωστο με ελαχιστουσ χρηστες wp βλεπε blackberry!!!συνοψιζοντας εμεις οι χρηστες που καναμε την αλλαγη και πηραμε το ρισκο σε μια εταιρια και λογισμικο που τωρα κανει βηματα απογοητευτικαμε γιατι θελαμε το κατι παραπανω αλλα οι απλοι χρηστες που δεν εχουν πολλες απαιτησεις και γενικα αρκουνται στα απλα παραμενουν…αυτα και εχω γυρισει απο ολα τα λειτουργικα για αυτο το λεω

dimitris

βηματα στα smartphones εννοω για να μην φαω κραξιμο

Gvirginia

@Ironmanmark 42
Δεν έχω τα 10 στο 920, νομίζω το γράφω καθαρά ότι μιλάω για την 8.1 (η έκδοση που τον Αύγουστο είχε το 77% των χρηστών WP) . Από τη στιγμή που δεν τα πήρε επίσημα δε θα κάτσω να περάσω παλιά έκδοση που μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα μόνο και μόνο για να έχω 3-4 εφαρμογές. Πρωτίστως είναι τηλέφωνο.
Windows τηλέφωνο θα ξαναπάρω αφού σιγουρευτώ 100% ότι η MS ασχολείται σοβαρά.

Προς Θεού, δε μετανιώνω που επέλεξα WP πριν 3 χρόνια. Τα έβγαλε τα ψωμιά του και με το παραπάνω. Ειδικά προερχόμενος από ένα SK17i , στο οποίο κόλλαγε ο dialer και ήθελε custom rom για να λειτουργεί ως τηλέφωνο.
Απλά ήθελα πιο γρήγορη εξέλιξη και καλύτερη υποστήριξη.

dimitris

Gvirginia τα ειπες ολα πραγματικα και με καλυψες!!

ironmanmark40

@Gvirginia, δε διαφωνώ στο ότι τα έκαναν μαντάρα με τη μη αναβάθμιση των παλαιοτερων συσκευών και καθυστέρησε και καθυστερεί ακόμα και τώρα στα 10ρια ακόμα να δώσει κάποιες αναβαθμίσεις, αλλα να λες πως η εμπειρία χρήσης των wp με ενα 920 με wp8.1 είναι δεδομένα χειρότερη είναι αδικοκαι άτοπο αφού πλέον υπάρχουν τα wm10. Είναι η νύχτα με τη μέρα. Αυτο θα το καταλάβεις μονο εάν πιάσεις ενα 950/950xl στα χέρια σου με την τελευταία έκδοση των 10. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες συσκευές σαν το hp elite, βγαίνει και το Alcatel idol 4 wm10, για Αμερική προς το παρόν , αλλα μάλλον θα έρθει και Ευρώπη και είναι αρκετά δυνατο!

Ironmanmark 42

@Panos7GR, καλά τα λες αλλα δε παύει να ισχύει ότι μπορείς άνετα να κανεις τη δουλειά σου και με ενα wp. Εξάλλου πόσοι νομίζεις ότι χρησιμοποιούν το δακτυλικό αποτύπωμα για κλείδωμα; όλοι όσοι ξέρω να το έχουν είναι απενεργοποιημένο, δε τους βολεύει, άσε που λίγοι είναι αυτοί με κινητά με δακτυλικό αποτύπωμα! Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι συναλλαγές μέσω κινητού έτσι και αλλιώς, μια εναλλακτική πρότεινα. Μια και λες για εφαρμογές από τρίτους για YouTube με δυνατότητα να κατεβάζεις βίντεο και τραγούδια στο κινητο, εάν θέα γράψε μερικές γιατί εγώ δε βρίσκω. Μονο μέσω play store , να κατεβαίνουν μέσω της εφαρμογής και όχι με επικόλληση του link και να είναι ανοικτά για μετακίνηση/αντιγραφή. Επίσης υπάρχει ad block browser και όχι ad block εφαρμογή. Εσύ που βρήκες στο play store ad block? Και έχεις ενα μέγα λάθος, όσο αφορά την κάμερα. 950/950xl πατάνε κάτω όλες τις άλλες ναυαρχιδες στη λήψη φωτό/Βιντεο, συν ότι το ui της camera app είναι το πιο εύκολο και λειτουργικό στη χρήση.

Ironmanmark 42

@ panos7gr, δε λέω ότι έχεις αδικο, αλλά όσους ξέρω με κινητό με δακτυλικό αποτύπωμα δε το χρησιμοποιούν, δε τους βολεύει. Επίσης είναι λίγοι οι χρήστες με κινητά που έχουν δακτυλικό αποτύπωμα. Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τις συναλλαγές μέσω κινητου, μια πρόταση εκανα, έτσι και αλλιώς με ένα wp κάνεις το ίδιο άνετα τη δουλειά σου. Όσο για τις τρίτες εφαρμογές για να κατεβάσεις από you tube που τις βρήκες; αφού το you tube απαγορεύει στο android το κατέβασμα. Επίσης adbloc app δεν υπάρχει παρά μόνο ad block browser, εσύ πάλι που βρήκες;

Ironmanmark 42

@ panos7gr, έχεις και ένα μεγάλο λάθος σχετικά με τη κάμερα. Τα 950/950xl βάζουν άνετα κάτω τις άλλες ναυαρχιδες στο θέμα φωτο/βίντεο , συν ότι η camera app των wp είναι πιο λειτουργική στη χρήση.

nikolasx

Haters δείτε ΕΔΩ τι παρουσιάστηκε, Το νέο Alcatel IDOL 4S με Continnum 😉
https://m.youtube.com/watch?v=lXErAj8KdXE

The IDOL 4S with Windows 10 includes:
Windows 10 Mobile, including access to Continuum and Microsoft Office apps
A fingerprint sensor that enables Windows Hello for added convenience and security
In-box virtual reality bundle included
Brilliant 5.5-inch Full-HD (1920×1080) AMOLED display that delivers a great viewing experience, even in direct sunlight
Powerful Qualcomm Snapdragon 820 processor (2×2.15GHz + 2×1.6GHz) with Adreno 530 GPU for smooth multitasking and video processing
21MP main camera with Sony IMX230 sensor + 8MP front camera with 84-degree wide angle lens
3000mAh Battery for up to 20 hours of talk time and USB-C charging featuring Quick Charge
4GB RAM + 64GB ROM (with MicroSD support up to 128GB)
Dual 1.2W multi-directional speaker featuring Hi-Fi audio for a more immersive sound experience

Read more at https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/11/01/alcatel-announces-the-virtual-reality-enabled-idol-4s-phone-with-windows-10/#ty8yZ0czbrUFhMXP.99

Γιώργος

Εγώ πάντως που έχω 2 tablet με android (σπανίως τα χρησιμοποιώ πια) και κινητό με windows αδυνατώ να καταλάβω πως το android έχει πάρει αυτό το μερίδιο της αγοράς εις βάρος των windows. και τώρα που θα πάρω καινούριο κινητό αποκλειστικά windows ψάχνω.
Ό,τι τον βολεύει τον καθένα υποθέτω….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.