Microsoft: 100 εκατ. για το Sunrise την καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου

Η Microsoft εξαγόρασε, πληρώνοντας πάνω από 100 εκατ. δολάρια, το Sunrise, μια από τις καλύτερες εφαρμογές ημερολογίου για iOS και Android. Η εξαγορά αυτή έγινε στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναζωογόνησης του περιβάλλοντος των προϊόντων και των προσφερομένων υπηρεσιών της (προηγήθηκε η απόκτηση του email app Acompli-rembaranded πλέον ως Outlook).

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Sunrise, είναι ότι τα ημερολόγιά του συνδέονται με όλους τους clients και συνενώνονται/ συγχωνεύονται, ενώ παράλληλα “τρέχει” και σε όλα τα OS (πλην των windows-αλλά υπάρχει web έκδοση).

Ακόμα, έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για υπενθυμίσεις που συγχρονίζονται με τα ημερολόγια, Linkedln συνδεσιμότητα και μπορεί επίσης να εμφανίζει και συγχρονίζει τα social events και τα γενέθλια των επαφών σας από το Facebook.

Η κυκλοφορία του αναμένεται σύντομα και πιθανόν να κυκλοφορήσει με το brand της Microsoft.

Από την πλευρά της η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά αλλά να πούμε ότι η Sunrise ιδρύθηκε το 2012 και κατάφερε να μαζέψει χρηματοδότηση 8.2 εκατομμυρίων και μεταξύ των επενδυτών βρίσκονται ονόματα όπως Balderton Capital, Resolute.vc, NextView Ventures, Lerer Ventures και άλλοι.


Πηγή: 1,2

Δώρα Θεοχάρη

Επεξεργάστηκε την 5 Φεβρουαρίου 2015 16:33

Σχόλια

  • 100 εκατομμύρια για ενα ημερολόγιο. Τόσο δύσκολο ήτανε να προσλάβει μερικούς προγραμματιστές να δημιουργήσουνε ενα κορυφαίο απο την αρχή; Να δώσει μερικά εκατομμύρια για μια αποκλειστικότητα σε ενα κορυφαίο παιχνίδι να το καταλάβω, αλλά ημερολόγιο;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.