Microsoft CMO: To Windows Phone πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του Surface

Πριν την κυκλοφορία του Microsoft Surface Pro 3, το οποίο κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία και να μπει στη λίστα με τις 25 κορυφαίες εφευρέσεις του περιοδικού Time για το 2014, υπήρχαν συζητήσεις στη Microsoft για να περικοπεί η σειρά. Αυτό φυσικά δεν έγινε και φέτος κυκλοφόρησε ο διάδοχός του Microsoft Surface Pro 4.

Στη σειρά των Surface η Microsoft έχει καταφέρει να κεντρίσει την προσοχή, όμως όχι και στα smartphones. Ο CMO (TChief Marketing Officer) της Microsoft, Chris Capossela, θεωρεί ότι για να πετύχει και στα smartphones, η εταιρεία πρέπει να κάνει μια ανάλογη επανάσταση όπως στο Surface.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ενώ στην αρχή τα Surface είχαν κάποιες αποτυχίες, η ομάδα κατάφερε να κάνει μια πολύ σημαντική ανάκαμψη. Η ιδέα τους στηρίχτηκε στο ότι “η Apple θέλει να σου πουλήσει ένα iPad αλλά και ένα Mac. Αυτό που σκέφτηκαν είναι ότι υπάρχει μια συσκευή μεταξύ αυτών των δυο”, η οποία δεν είναι άλλη από το Surface.

Ο Capossela αναφέρει ότι η ομάδα του Windows Phone πρέπει να σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο. “Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα smartphone που να εμπνέει και να μην απευθύνεται απλά σε όσους αγαπούν τα Windows. Πρέπει να είναι ένα κινητό επαναστατικό που θα προκαλέσει σοκ στον χρήστη της Apple που ετοιμάζεται να αγοράσει το 17ο iPhone. Όμως, χρειαζόμαστε χρόνο μέχρι να χτιστεί αυτό”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Chris Capossela.

Αναφέρει ότι η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά την θέση που έχει στο οικοσύστημα και παράλληλα επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μη ανακοινωμένου Microsoft Lumia 650. Τέλος, μας προϊδεάζει για ένα smartphone το οποίο θα απευθύνεται σε επαγγελματίες, ωστόσο δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο Surface Phone.

microsoft cmo windows phone, Microsoft CMO: To Windows Phone πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του Surface

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Για να γίνει αυτό αγαπητέ πρέπει να συμπεριφέρεστε σωστά ιδιαίτερα στους χρήστες που σας ακολουθούν. Δεν γίνεται η αναβάθμιση των wp10 να παίρνει συνέχεια αναβολή από φθινόπωρο Δεκέμβριο και μετά από την νέα χρονιά και βλέπουμε. Η apple έφτιαξε μία πιστή ομάδα χρηστών και μετά από εκεί έκτισε αυτό που βλέπουμε τώρα. Σοβαρευτείτε.

ΝΙΚΟΣ

@nikmour έχεις τα δίκια σου για την καθυστέρηση. Από την άλλη όμως ,κάποιες συσκευές του 2012 σαν το 920 που έχω θα πάρουν τα 10αρια και θα είναι η τελευταία αναβάθμιση τους.Οπότε ας καθυστερήσει λίγο και ας δουλεύουν καλά. Να μην σακατέψει αυτές τις συσκευές ,να δείξει πως νοιάζεται ,ώστε να κρατήσει ως μελλοντικούς αγοραστές τους υπάρχοντες, Αν όλα πάνε καλά ,πάρα πολύ πιθανό να ξαναπάρω συσκευή της microsoft. Με άλλα λόγια ,όποιος καίγεται στον χυλό ( 7.5 ,7.8 που δεν πήραν 8 ) ,φυσάει και το γιαούρτι.
Η Apple έχει σίγουρα κοινό , αλλά το μόνο ανταγωνιστικό της προϊόν πλέον είναι το iphone.
Με το 950 -950 xl και με ένα surface phone αργότερα ,θα της επιτεθεί άγρια , όπως έκανε με τα surface book, surface pro και band 2 ,με μεγάλη επιτυχία.
Να θυμάσαι πως τώρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τα 10αρια ,την ενοποίηση και τα projects astoria ,islandwood.
Καλές γιορτές ,με υγεία πάνω από όλα!

vasilist

Έχοντας δουλέψει και τα 3 λειτουργικά μπορώ να πω πως το windows είναι αντίπαλος με το ios και όχι με το android, είναι απλό γρήγορο και λιτό σαν το ios το android είναι άλλη κατηγορία για πιο tech τύπους.
Προς το παρόν τα win 10 έχουν πολλά bugs ακόμα θέλουν πολύ δουλιά.

tolkien

Μιας και αγορασα τελικα το Microsoft Lumia 950 XL μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο κινητο. ΟΚ Εχει τρομερη καμερα. Καλη μπαταρια (οχι τιποτα φανταστικο). Εχει bugs δεν μπορω να πω οτι δεν εχει ΑΛΛΑ και παλι θα πω οτι ειναι σαν συνολο μια χαρα κινητο. Εχει γινει και μια επιθεση στο store με εφαρμογες ειτε καινουριες ειτε universal που απορω. 🙂 🙂 🙂
Τα Windows 10 mobile δεν λεω ειναι καλα αλλα μην περιμενετε τρομερες αλλαγες σε σχεση με τα 8.1. Εχει πολλες αλλαγες στα settings δεν λεω ΑΛΛΑ εχουν κανει και κατι πατατες αλλλο πραμα. ΠΧ το double tap σε lumia 950 xl δεν υπαρχει. Οτι να ‘ναι. Και λενε τωρα οτι θα το βαλουν σε μελλοντικο update. 😛 😛
Windows Hello ομως ολα τα λεφτα οπως και η Cortana (και ειδικα πολυ τρομερο ειναι το χαρακτηριστικο που εχουν βαλει για αμα δεν δεις μια αναπαντητη κληση στο κινητο, σου ερχεται στα Windows 10 desktop/laptop/tablet και εκτος οτι βλεπεις τι κληση εχασες μπορει να στειλεις μηνυμα απο κει). Ακομη βεβαια δεν ειναι τυχαιο που λενε οτι δεν ειναι ολοκληρωμενα τα Windows mobile 10. ΙΣΧΥΕΙ.

Σταύρος Χρι

@Tolkien Πες μου πως το κάνεις αυτό που σου έρχονται τα μηνύματα στο λαπτοπ ή στέλεις από το λάπτοπ sms ? Έχω τα 10 κι στο λάπτοπ κι στο κινητό αλλά δεν μου εμφανίζει την επιλογή στα μηνύματα (του λάπτοπ) για sms παρά μόνο για skype…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές. Σαν συσκευές και λειτουργικό κανένα πρόβλημα. Όμως οι εφαρμογές είναι 2 χρόνια πίσω εν σχέση με Android. Ακόμα και τα e-mail ρε παιδιά πολλές φορές δεν μπορώ να τα δω ( τα βλέπω κομμένα στην μέση) και δεν μου ανοίγει πολλά αρχεία. Δείτε εφαρμογές όπως το facebook, messenger, viber, και τόσα άλλα που έχω κατεβάσει,όλα υποδεέστερα από τα αντίστοιχα του Android. Οι WP συσκευές που έχω είναι οι Lumia 925 και 640xl. Οι Android συσκευές που έχω είναι το note 3, το core 2 κ.λ.π. Πριν ένα χρόνο περίπου είχα τα ίδια κινητά. Οι ειδοποιήσεις ερχόντουσαν με μεγάλη καθυστέρηση στα WP τώρα τελευταία έχουν καλυτερέψει αρκετά αλλά και πάλι υστερούν. Επιτρέπεται το Samsung galaxy core2 της κόρης μου κινητό με αξία όταν το πήρα 160 ευρώ να δουλεύει πολύ καλύτερα στις εφαρμογές εν σχέση με το 925 κινητό με πολύ μεγαλύτερη αξία;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.