Η Microsoft αρνείται ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη του Surface

microsoft, Η Microsoft αρνείται ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη του Surface

Με δήλωσή του ο Joe Belfiore έβαλε και επίσημα τέλος στο Windows 10 Mobile, αν και δεν ήταν κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη. Αυτό ξεκίνησε ένα νέο κύμα φημών και προβλέψεων από αναλυτές που εκτιμούσαν ότι σειρά θα πάρει το Surface.

Για την ακρίβεια, οι αναλυτές εξέφρασαν την άποψη ότι μέχρι το 2019 η Microsoft θα εγκαταλείψει την ανάπτυξη των Surface, τα οποία αν και έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές, δεν φέρνουν χρήματα στα ταμεία της Microsoft. Αναφερόταν ότι η Microsoft έχει τεράστια έσοδα από cloud, Windows, Office, αλλά χάνει πολλά χρήματα από το hardware.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος Surface, Panos Panay, με επίσημη δήλωσή του αρνείται τις συγκεκριμένες προβλέψεις, λέει ξεκάθαρα ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κομμάτι και χαρακτήρισε τις παραπάνω προβλέψεις ως “tabloid rumor of the week”

Μιλώντας στο Business Insider, ο Panay δήλωσε ότι “η Microsoft δεν τρέχει προς τις εξόδους” και ότι θα παραμείνει για πολύ καιρό στο κομμάτι του Surface. Τόνισε πως για τη Microsoft τα Surface έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από το να πουλά απλώς hardware. Η πρόοδος που έχει κάνει η Microsoft στα Surface, έχουν οδηγήσει σε παρόμοιες βελτιώσεις σε ολόκληρη την αγορά των PC.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Στήριζα για χρόνια τα windows phone, με πάθος και πίστη. Πλέον σκέφτομαι ακόμα και PC να μην ξαναπάρω και να το γυρίσω σε mac. Απαράδεκτοι

diofar

@Χρήστος: Ό,τι να ναι, με το συμπάθειο κιόλας…

Mary

Καλά τα ίδια λέγανε και για τα windows phone χρόνια τώρα και αφήνανε τον κόσμο να τα αγοράζει μέχρι τώρα. Κλασικές πρακτικές της Microsoft, να αρπάξουμε ότι προλαβαίνουμε και μετά άντε γεια…

Κάποιος

Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μια εταιρία να χάνει λεφτά. ΟΜΩΣ όταν είσαι η Microsoft δεν κάνεις ανταρτοπόλεμο και πηδάς σαν την ακρίδα πότε εδώ και πότε εκεί. Κάνεις πελάτες που επένδυσαν σε ‘σένα εκεί έξω και τους αφήνεις στα κρύα του λουτρού; Δεν πρόκειται να σε εμπιστευθούν ξανά ούτε σε surface ούτε σε κάποια …επανεκκίνηση στο μέλλον ΤΕΛΟΣ! Έπαθε από το android ότι έκαναν τα windows στο linux χρόνια τώρα: έχεις photoshop; όχι; πέθανες! Έτσι και τα Wphone: έχεις apps όχι; πέθανες! Το κακό με την MS είναι ότι όποιος δεν υπάρχει στις φορητές συσκευές απλά δεν έχει μέλλον. Μας βλέπω σε λίγα χρόνια με android ακόμη και στα desktop. (και κάτι τελευταίο: διατηρώ ως βασικό μου τηλέφωνο ακόμη το Lumia με το υπέροχο και χωρίς κωλύματα λειτουργικό του αλλά όχι για πολύ…θέλω apps e-baking και δεν έχω γ@μώτο)

Χρήστος

Diofar, το “ό,τι να ναι” σου πού το στηρίζεις ακριβώς; Σε έθιξα με κάποιον τρόπο; Προφανώς αναφερόμουν στην κραυγαλέα αναξιοπιστία της MS ως εταιρείας και την απογοήτευση που έχει προξενήσει σε μένα, έναν άλλοτε πιστό της πελάτη-καταναλωτή.

giannis

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/8/10/16125294/microsoft-surface-consumer-reports-hardware-freezing-shutdowns-problems

Λίγα λόγια για το surface. Αν συνεχίσει έτσι το βλέπω να έχει την τύχη των wp. Γενικά αν κάνετε μία έρευνα διαπιστώθηκαν προβλήματα αξιοπιστίας σε ορίζοντα 2 ετών. Πολύ κακή επίδοση για ένα tablet με θεωρητικά μέσο χρόνο ζωής τα 4-5 έτη. Και είναι και πανάκριβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.