Windows 10 Mobile: Μην περιμένετε νέα features ή hardware

windows 10 mobile, Windows 10 Mobile: Μην περιμένετε νέα features ή hardware

Ο Joe Belfiore, Microsoft Corporate Vice President for Windows, έχει συνδέσει το όνομά του με το Windows Phone, έχοντας συμβάλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, συμμετέχοντας σε κομμάτια όπως Metro UI, Live Tiles και Cortana.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει καθόλου καλά νέα για τους fans του Windows 10 Mobile. Μέσα από μια σειρά διάφορων tweets, o Belfiore λέει ξεκάθαρα να μην περιμένουμε νέα features ή hardware, αλλά η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη με bug fixes, security updates κλπ.

Σε άλλο tweet αναφέρει ότι η Microsoft προσπάθησε πολύ να προσελκύσει τους app developers, έδωσε χρήματα, έγραψε apps γι αυτούς, αλλά ο όγκος των χρηστών ήταν πολύ μικρός για να επενδύσουν οι εταιρείες.

Ο Belfiore παραδέχεται ότι έχει αλλάξει πλατφόρμα και χρησιμοποιεί πλέον Android ως προσωπική συσκευή και με λίγα λόγια το Windows 10 Mobile δεν είναι πλέον η προτεραιότητα της Microsoft. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το Samsung Galaxy S8, στο οποίο έχει Microsoft software. Κατά τη διάρκεια της 9μηνης απουσίας του (πήρε άδεια για να ταξιδέψει ανά τον κόσμο), ο Belfiore είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια χρησιμοποιώντας ένα iPhone και το Galaxy S7 στην καθημερινότητά του.

O ίδιος ρίχνει το φταίξιμο στο app gap για την αποτυχία του Windows 10 Mobile και γίνεται σαφές ότι ο στόχος της Microsoft στο εξής είναι να φέρει την εμπειρία των υπηρεσιών της σε όσους περισσότερους χρήστες μπορεί (μέσω άλλων πλατφορμών), παρά να τους πείσει να μεταβούν στο δικό της mobile OS.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Ερχόμαστε! /s

maelko

Ας βγουν τώρα οι Windows mobile fans να υποστηρίξουν πάλι την εταιρεία που τους έτρωγε άδικα τα λεφτά τους τόσα χρόνια.

Efkairiakos

Με τόση ανάπτυξη που υπάρχει σε hardware μου ακούγεται γελοίο να μην θέλει ενα surface phone με 6 ιντσες οθόνη νέου τύπου με μικρά μπέζελς και κανονικά w10 μέσα. Θα είναι σαν ένα μέτριο λαπτοπ σε επιδόσεις!
So faking what?
Θα έχουμε εναν υπολογιστή τσέπης και θα μας αρέσει…
Δηλαδή στους φαν της πλατφόρμας…

NikosAr

Θυμίζουν «δημόσιο» … πολύ κρίμα … που έχουν ακόμα τις θέσεις τους. Το σίγουρο είναι ότι κάτι άλλο συμβαίνει το οποίο μάλλον δεν μπορούν να το διαχειριστούν σωστά …

pazzo

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η έχθρα σε κάποιες εταιρίες από μερικούς. Οκ έκανε την προσπάθειά της η MS. Δεν ήταν και εύκολο. Από την μία δεν την προτιμούσαν οι καταναλωτές λόγο των λιγοστών apps από developers, και από την άλλη οι developers δεν ασχολούνταν γιατί οι MS χρήστες ήταν λίγοι. Dead end δηλαδή.
Τεράστιο λάθος της Microsoft που δεν μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι των mobile δύο χρόνια νωρίτερα, όταν το android είχε τα προβλήματά του. Τώρα είναι αδύνατον

oacaptain

Να πα να γ@@@@τε Joe, oneplus 5 τα Χριστούγεννα και gear fit 2 pro και άντε γεια σας, και άμα ξαναγυρίσω γω στο win phone να μου φιλήσετε τον κ@λο.

Nickolas

Καλά αυτό το είχαμε καταλάβει καιρό τώρα, δεν νομίζω ότι περίμενε κάποιος περαιτέρω ανάπτυξη του λειτουργικού.
Στην ουσία όμως μιλάει για το windows 10 mobile και όχι για το windows 10, που συνεχίζεται η ανάπτυξη και που αν θελήσουν ποτέ με ένα είδους skin, μπορούν άνετα να το βάλουν και σε κινητά, έτσι κι αλλιώς υποστηρίζονται κανονικά και οι επεξεργαστές ARM.
Το θέμα είναι ότι έκανε πολλά λάθη και καθυστερούσε πολύ με τις αναβαθμίσεις και την πλήρωσε ένα καλό λειτουργικό.
Η ιδέα με τις universal εφαρμογές εξαιρετική, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει mobile πλατφόρμα δεν υπάρχει και λόγος να γραφτούν τέτοιου είδους εφαρμογές, οπότε πάρα το μεγάλο αριθμό desktop και laptop, ελάχιστοι developers ασχολούνται καθώς απ’οτι φαίνεται οι χρήστες στα desktop μηχανήματα χρησιμοποιούν κυρίως τους browsers και όχι τις εφαρμογές.

Δε ξέρω αν έχει η Microsoft κάποιο σχέδιο να ξαναμπεί στη mobile αγορά, αλλά αν δεν το κάνει, κάποια στιγμή το μόνο που θα υπάρχει θα είναι το Android και το iOS τουλάχιστον για τους απλούς καταναλωτές και Windows μόνο για τις εταιρείες.

Dimitrinho

@ΧΡΗΣΤΟ πόσο μπροστά ήσουν όταν τα έλεγες

Ironman mark 43

Δε ξέρω τι λέτε εσείς ή τα τουϊτ , το lumia 950 δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να συνεχίσω τη χρήση του. Ίντερνετ, μουσική, παιχνίδια, φωτογραφική από άλλο πλανήτη… Τώρα αν δε … Τρέχει …. Το Facebook, Ε δε το γράφω γιατί είναι απρεπές….!!!,…..

Γιάννης

και εγώ με λούμια 950xl phone/camera/tab τα πάντα όλα και δεν έχει κάνει κιχ 2 χρόνια + άλλα 2 που θα μείνει … μια χαρά πέταξα τα λεφτά μου. κρίμα η MS. ΜΠΟΥΜ

Πέτρος Π

@ maelko: Που ακριβώς είδες ότι μας έτρωγε τα λεφτά τόσα χρόνια? Με τα Lumia 950 έχουμε ακόμα κορυφαίες συσκευές, με καλύτερες κάμερες και καλύτερη εμπειρία χρήσης από τις “ναυαρχίδες” που βγαίνουν σήμερα με 900 €…
Κλασικά μπαίνουν οι χρήστες android να περηφανευτούν πάλι που είχαν προβλέψει ότι θα πατώσουν τα Windows Phone και να μας πουν πόσο καλύτερο είναι το android με τις 100.000 διαφορετικές παραλλαγές του flappy bird…
Εντωμεταξύ κάθονται και βρίζουν την MS λες και είναι η “κακιά”εταιρεία ή κανένα μαγαζάκι… Άραγε έχουν καμιά ιδέα ότι ουσιαστικά οτιδήποτε υπάρχει σήμερα στον τομέα των υπολογιστών έχει ξεκινήσει από εκεί, μαζί ίσως με την Apple??

ΝΙΚΟΣ

Ο Joe Belfiore είναι ο emo του Redmond! Μετά από 1 χρόνο διακοπές και ταξιδάκια ,επανήλθε για την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το w10 mobile, αλλά δεν νομίζω πως εκεί τελειώνει το mobile κομμάτι των windows. Απλά πάνε για να δημιουργήσουν (όπως με όλη την σειρά surface) μια νέα κατηγορία

Darth

@Ironman mark το ιδιο ακριβος μπορω να πω και για nokia 808 αψογη camera καλη οθονη απειρες λειτουργιες στο internet μπαινει……. αλλα μεχρι εκει no support no party (ασχετα αν δεν θα το δοσω ποτε αυτο το κινιτο λογο cameras και λογισμικου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.