Η Microsoft επενδύει σε startup αυτόνομης οδήγησης

Microsoft startup, Η Microsoft επενδύει σε startup αυτόνομης οδήγησης

Η Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την startup αυτόνομης οδήγησης Gatik, με έδρα τις ΗΠΑ, ώστε να συμμετάσχει στη χρηματοδότησης της τελευταίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Microsoft θα επενδύσει 10 εκατ. δολάρια για ένα νέο γύρο χρηματοδότησης που υπολογίζει την αξία της Gatik σε πάνω από 700 εκατ. δολάρια. Με τη συμφωνία, η Gatik θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και την πλατφόρμα Azure για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για φορτηγά οχήματα. Πηγές ανέφεραν πως οι όροι του deal μπορούν να αλλάξουν, ενώ Microsoft και Gatik αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο στο Reuters.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2021 η Microsoft επένδυσε στη θυγατρική της General Motors, Cruise, που ασχολείται με τα ρομποτικά ταξί, σε ένα deal αξίας άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.