Microsoft: Επενδύει στην Cyanogen 70 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την The Wall Street Journal η Microsoft είναι έτοιμη να επενδύσει στην Cyanogen στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων. Οι πληροφορίες λένε ότι θα βάλει 70 εκατομμύρια δολάρια αλλά με θα εμφανίζεται ως μειοψηφικός επενδυτής. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης λέγεται ότι θα φέρει στην Cyanogen Inc. πολλά εκατομμύρια.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Πριν από λίγες μέρες ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster έστρεψε τα βλέμματα επάνω του λέγοντας ότι η εταιρεία του θέλει να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του Android που “θα υπάρχει χωρίς τη Google”. Η εταιρεία των 80 ατόμων έχει στη διάθεσή της 9.000 developers που θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του “Android-sans-Google”. Αυτό που θέλει ουσιαστικά είναι μια έκδοση του Android που δεν εξαρτάται από τα Google Play apps και υπηρεσίες.

Αν και θεωρητικά φαίνεται μη συμβατικό η Microsoft που έχει το δικό της mobile OS να θέλει να επενδύσει αλλού, αναλυτές αναφέρουν ότι με το 3% της αγοράς που έχει, είναι πιο πιθανό στο μέλλον η Cyanogen να καταλάβει την τρίτη θέση, παρά το Windows Phone. Επιπλέον, η Microsoft έχει δημιουργήσει τις υπηρεσίες της με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δουλεύουν σε όλες τις πλατφόρμες, οπότε θα ήταν πολύ θετικό για την ίδια να “σπρώξει” υπηρεσίες όπως η μηχανή αναζήτησης Bing, σε άλλες πλατφόρμες.

Πηγή

Σχόλια

  • Επιθετική κίνηση από την Microsoft που επιτέλους φαίνεται να ξύπνησε. Αν πάντως η Cyanogen καταφέρει αυτό που λέει τότε θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δούμε ένα λειτουργικό να αναπτύσσετε χωρίς κάποια μεγάλη εταιρία να το πατρονάρει!

  • Δεν νομίζω πως με αυτές τις χρηματοδοτήσεις η Cyanogen δεν έχει στην ουσία κάποια μεγάλη εταιρία να το πατρονάρει. Πόσο μάλλον αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως αυτή η χρηματοδότηση γίνεται για να μπορέσει η Microsoft να προσφέρει τις υπηρεσίες της και μέσω του Android. Για να δούμε, ενδιαφέρον φαίνεται!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.