Business

Η Microsoft μηνύει την Foxconn για τις πατέντες της

Η Microsoft, όπως φαίνεται προχώρησε σε μήνυση εναντίον της Foxconn Technology Group, καθώς η δεύτερη μεταξύ άλλων, δεν πλήρωσε τα συμφωνηθέντα για τις πατέντες που χρησιμοποίησε, οι οποίες ανήκουν στην Microsoft.

Η κίνηση της Microsoft, έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Foxconn.

Το όνομα της Foxconn, άρχισε να απασχολεί τον τύπο, όταν έγινε γνωστό πριν δέκα χρόνια, πως οι συνθήκες εργασίας ήταν πολύ κακές και πως κάποια μέλη του προσωπικού οδηγούνταν στην αυτοκτονία. Πρόσφατα η εταιρεία απασχόλησε πάλι τα μέσα, όταν ανακοίνωσε πως ακυρώνει την δημιουργία εγκαταστάσεων που είχε προγραμματίσει στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών. Project του οποίου το κόστος υπολογιζόταν κοντά στα δέκα δις δολάρια.

Η μήνυση που κατέθεσε η Microsoft, αναφέρει πως η Foxconn δεν τήρησε την συμφωνία που είχαν συνάψει οι εταιρείες πριν έξι χρόνια. Μέσω της συμφωνίας, η Foxconn πήρε άδεια για να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις πατέντες της Microsoft στα προϊόντα της. Αυτό που έπρεπε να κάνει η εταιρεία, ήταν ως αντάλλαγμα να πληρώσει με ποσοστά επί των πωλήσεων την Microsoft. Ωστόσο, αν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας, διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές, η Foxconn δεν έδειξε να ενοχλείται και ιδιαίτερα.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι: ” Η Microsoft, παίρνει πολύ σοβαρά τα συμβόλαια που υπογράφει και περιμένει το ίδιο από την εκάστοτε εταιρεία. Η νομική κίνηση αυτή, έχει να κάνει με την μη τήρηση των όρων του συμφωνητικού που υπέγραψε η εταιρεία το 2013, με την Foxconn. Η συνέχιση της συνεργασίας μας με την Foxconn, θα θέλαμε να συνεχιστεί και σκοπός μας είναι να λύσουμε αυτή την διαφωνία.”

Ωστόσο η Foxconn, δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για το γεγονός μέχρι στιγμής.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.