Business

Η Microsoft ανακοίνωσε την οικοδόμηση νέων εγκαταστάσεων

Η Microsoft είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο. Ο τεχνολογικός κολοσσός εδρεύει στο Redmond της Ουάσινγκτον των Η.Π.Α., έχοντας φυσικά ολόκληρο campus ως κεντρικές εγκαταστάσεις. Όμως, τα σημερινά γραφεία θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Η Αμερικάνικη εταιρεία δημοσίευσε στο επίσημο Youtube κανάλι της ένα βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών, μέσα από το οποίο παρουσιάζει τις μελλοντικές της εγκαταστάσεις. Το βίντεο έχει τίτλο “Building a modern campus” και σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών αλλαγής κεντρικών εγκαταστάσεων της Microsoft. Πρόκειται για ένα τεράστιο, χρονοβόρο και ιδιαίτερα ακριβό έργο που θα ξεκινήσει επίσημα το ερχόμενο φθινόπωρο του 2018, δηλαδή περίπου σε έναν χρόνο από τώρα.

Η έκταση που θα καταλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις είναι δύο χιλιάδες στρέμματα. Στο σύνολο τους θα υπάρχουν 131 κτήρια της Microsoft που θα στεγάζουν 55 χιλιάδες υπαλλήλους. Φυσικά, το νέο campus θα είναι διαθέσιμο για επίσκεψη από τουρίστες όλου του κόσμου. Εκτός των κτηρίων-χώρων εργασίας, θα υπάρχουν δημόσιοι χώροι, νέα μέσα μεταφοράς, εκτάσεις αθλητικής δραστηριότητας, καταστήματα, αίθουσες αναψυχής και πολλά άλλα. Κέντρο του campus θα είναι μια ειδικά διαμορφωμένη πλατεία οκτώ στρεμμάτων στην οποία θα φιλοξενούνται διάφορα events, περιλαμβανoμένων και εκείνων της Microsoft.

Το έργο θα χρειαστεί από πέντε έως επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σε μερικά χρόνια το Redmond θα κρύβει στην έκταση του ένα από τα πλέον σύγχρονα και προηγμένα campuses του κόσμου. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε όταν πρόκειται για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Microsoft. Μπορείτε να πάρετε μια πρόγευση από τα βραχυπρόθεσμα πλάνα της εταιρείας στο βίντεο που προαναφέρθηκε και είναι αναρτημένο παραπάνω.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.