Microsoft: Πούλησε 8.6 εκατ. Lumia το πρώτο τρίμηνο του 2015

Ναυαρχίδα δεν έχουμε δει ακόμη από τη Microsoft και δεν ξέρουμε πότε θα γίνει, αλλά όπως φαίνεται η τακτική της να επικεντρωθεί σε low και mid-range smartphones, αποδίδει σε πωλήσεις.

Η Microsoft έδωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο (που είναι το πρώτο τρίμηνο του 2015 το οποίο τελείωσε 31 Μαρτίου) και αναφέρει ότι πούλησε 8.6 εκατομμύρια Lumia smartphones. Αυτό σημαίνει 18% αύξηση σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι, αλλά πτώση επίσης 18% σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο.

Επιπλέον, πούλησε 24.7 εκατομμύρια feature phones μέσα στο ίδιο διάστημα, αριθμός χαμηλότερος από πέρσι. Οι πωλήσεις των Lumia έφεραν στα ταμεία της Microsoft 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώση 16% συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο πέρσι. Αυτό συνέβη διότι πουλήθηκαν περισσότερες οικονομικές συσκευές.

Τέλος, χάρη στο δυνατό Surface Pro 3 η Microsoft κέρδισε 713 εκατομμύρια δολάρια από το τμήμα των Surface tablet, που σημαίνει 44% αύξηση εσόδων σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι.


Πηγή

Σχόλια

  • και θα ανέβουν και άλλο τα κέδροι είδη το 640 είναι σε πάρα πολύ καλή τιμή εδώ το βρίσκεις στα 145 και στην Αμερική η Τ mobile το έβαλε στα 89$ με τέτοια specs τέτοια τιμή απλά τέλειο.

  • Αυτό θέλει να πετύχει για αρχή. Να βγάλει στην αγορά τα κινητά της και το λογισμικό της για να το μάθει περισσοτερος κόσμος. Με αυτή την κίνηση καταφέρνει επίσης να ασχοληθούν περισσότεροι developers με το store. Τα χαμηλότερα κέρδη είναι γτ δεν έχει πουλήσει ακόμη ναυαρχίδα. Αξίζει σαν λογισμικό κ θα πάει μπροστά

  • Πραγματικά το λειτουργικό τους είναι φοβερό. Αναμένουμε τα 10άρια με αγωνία.

  • Ξέρετε ποτε ακριβώς θα ερθουν τα 10 στο 635? Ξέρω το καλοκαίρι αλλά το μήνα; Αν δεν ξέρετε θα το μάθουμε στην build 2015.

  • Στέφανος

    είχα ακούσει οτι τα 10 θα έρθουν το καλοκαίρι μηνά Ιούλιο αλλά δεν ξέρω αν μέσα σε αυτά θα είναι και για τα phones.

  • Σε λιγες μέρες θα μάθουμε κατα προσεγγιση πότε θα βγούνε (στο μπϊλτ)..

    Εγω εχω τα W10 preview στο πισί σε βίρτουαλ μασίν και
    μπορώ να πω με ευκολία οτι θα κάνουνε πάταγο,
    δηλαδη μετα απο κανενα μισάωρο που δουλεύω τα W10 preview κάθε μερα,
    γυρνάω στα W8.1 και με πιάνει σκοτοδίνη :Ρ

    Για τα κινητά θα δείξει, όμως μέχρι τώρα, μάπα φαίνεται το καρπούζι..

  • Ως συνήθως οι οπαδοί των wp βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου με βάση τα οικονομικά δεδομένα και τα μεγέθη πωλήσεων στην αγορά smartphones.

  • Μόνο 8 εκατομύρια?? Καλά πλάκα μας κάνουν?? και υστερα μας λένε ότι πάει καλά η εταιρία!!
    ε ρε γέλια!!!! μέχρι και η sony που τη κράζουν όλοι πουλάει 10 εκατομύρια....
    Καλά μη πω τώρα και για κάποιες αλλες εταιρίες, πχ. σαν αυτήν την ασήμαντη, αχ πως την λένε...
    Να βρε αυτήν που έχει ενα δαγκωμένο μήλο στα smartphones τις, κάτι λέγαν για 75 εκατομύρια πωλήσεις σε 3 μήνες???? Νομίζω πως ναι

  • Και θα παει ακομα καλυτερα με το Lumia 640 και το 640 XL θα τραβιξει κοσμο τοσο απο android οσο και απο iphone στανταρ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.