Microsoft Surface, Τι είναι και τι προσφέρει

To Microsoft Surface αποτελεί μια επαναστατική διαδραστική πλατφόρμα, η οποία εισάγει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης ψηφιακών αρχείων και δεδομένων, καθώς επιτρέπει τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης και φυσικής επαφής με την τεχνολογία, μέσω ενός καινοτόμου user interface. Διαθέτοντας μια πρωτοποριακή επιφάνεια, μπορεί να αναγνωρίσει ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ενώ ανταποκρίνεται σε κάθε άγγιγμα και κίνηση.

Περισσότεροι από ένας χρήστες συγχρόνως μπορούν να επεξεργαστούν υλικό σε ψηφιακή μορφή, ακόμα και να το μεταφέρουν μεταξύ του Surface και μιας άλλης ηλεκτρονική συσκευής, μόνο με απλές φυσικές κινήσεις του χεριού, χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου ή ποντικιού.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Microsoft Surface

Απευθείας αλληλεπίδραση (Direct Interaction): Η διαχείριση του ψηφιακού περιεχομένου γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά. Οι χρήστες μπορούν κυριολεκτικά να πιάσουν με τα χέρια τους τα αρχεία που τους ενδιαφέρουν και να τα μεταφέρουν, ακόμα και σε μια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, έχοντας τη δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης μέσω αφής.

Δυνατότητα πολλαπλών επαφών (Multi-Touch): Το Microsoft Surface αναγνωρίζει περισσότερα από ένα σημεία επαφής – όχι μόνο το άγγιγμα ενός δαχτύλου, όπως συμβαίνει στις συνήθεις οθόνες αφής. Κατά συνέπεια, οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώσουν πολλές ενέργειες ταυτοχρόνως.

Εμπειρία πολλαπλών χρηστών (Multi-User Experience): Η τριάντα ιντσών, οριζοντίως τοποθετημένη, οθόνη του Microsoft Surface μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για περισσότερους από ένα χρήστες, όπου μπορούν είτε ο καθένας ξεχωριστά είτε σε συνεργασία μεταξύ τους, να επεξεργάζονται αρχεία και δεδομένα, αλλά και να αλληλεπιδρούν και μεταξύ τους.

Αναγνώριση αντικειμένων (object recognition): Το Microsoft Surface μπορεί και αναγνωρίζει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα υλοποίησης ενός πλήθους εφαρμογών, ενώ επιτρέπει την εύκολη μεταφορά ψηφιακού περιεχομένου μέσω φυσικών κινήσεων, μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών. Η αναγνώριση των φυσικών αντικειμένων πραγματοποιείται μέσω της ετικέτας αναγνώρισης (identification tag) – παρόμοια με το bar code – που αυτά διαθέτουν.

Η πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στις αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η διάθεσή της σε 12 επιπλέον αγορές της Περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και συγκεκριμένα την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Κατάρ, την Ισπανία, τη Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σχόλια

  • Είναι μαγεία! Φαντάσου να πας σε ένα εστιάτοριο και να είναι αυτό το τραπέζι σου. Βλέπεις το μενού με φωτογραφίες και τα υλικά παρασκευής. Παραγγέλνεις και πληρώνεις ακουμπώντας πάνω στο τραπέζι την πιστωτική σου κάρτα!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.