Microsoft Surface: Έφερε 926 εκατ. δολάρια, αλλά δεν φτάνει τα iPad

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο και ένα σημαντικό κομμάτι είναι οι αριθμοί που έρχονται από τα Surface, οι οποίοι δείχνουν σταθερή αύξηση για την επιτυχημένη σειρά της Microsoft.

Τα έσοδα από τα Surface κατάφεραν να φτάσουν στα 926 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο του 2015, ο αριθμός εσόδων από τα Surface ήταν στα 672 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει 13% αύξηση από την περασμένη χρονιά.

Ενώ οι αριθμοί είναι αρκετά αυξημένοι, ακόμη απέχουν από τους αντίστοιχους που καταφέρνει η Apple με τα iPad. Ακόμη η Apple δεν έχει δημοσιοποιήσει τα δικά της έσοδα τριμήνου, όμως αν πάρουμε ως σημείο αναφοράς το προηγούμενο τρίμηνο, η σειρά των iPad κατάφερε να δώσει έσοδα 4.9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 11% από τα 4.4 δισ., του ίδιου τριμήνου της περασμένης χρονιάς. Το συμπέρασμα είναι ότι η αύξηση των iPad έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, όμως τα Surface αποφέρουν πολύ λιγότερα χρήματα στην Microsoft.

Να σημειωθεί ότι από τη Microsoft περιμένουμε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα Surface σε event που έχει προγραμματίσει για τις 26 Οκτωβρίου.

microsoft surface revenues, Microsoft Surface: Έφερε 926 εκατ. δολάρια, αλλά δεν φτάνει τα iPad

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dinosmidis

Η αυξηση εσοδων της microsoft ειναι 37% και οχι 13%.Βεβαια τα ipad ειναι πλεον καθιερωμενα προιοντα και αυτο φαινεται απο τις πωλησεις τους

M.G

Η αύξηση των ipad συρικνώνεται επειδή από τα 4.4 δις πήγαν στα 4.9 δις συγκρίνοντας τρίμηνα δύο ετών. Βρε σεις διαβάζετε τι γράφετε;

Gvirginia

@M.G
Δεν εννοεί ότι συρρικνώνονται τα κέρδη αλλά ο αριθμός των κομματιών.
Δηλαδή αν πέρυσι πούλησε 10 iPad και έβγαλε 4.4 δις, φέτος πούλησε 6 iPad και έβγαλε 4.9 δις. Αύξηση στα κέρδη, μείωση στα κομμάτια.

@papaki

Θα έπρεπε τότε να γράφει πόσα Ipad πουλήθηκαν κτλ.

Gvirginia

@papaki
Ναι, ουσιαστικά είναι λάθος ο τρόπος που το γράφουν στην πηγή και κατ’επέκταση η μετάφραση.

ΛΛ

Η σύγκριση ειναι λαθος γιατι πρόκειται για ανομία προϊόντα. Το surface ειναι ενα επαγγελματικό μηχάνημα με φουλ λειτουργικό Windows και ειναι ενα είδος υβριδικού Συστήματος ενω το iPad ειναι ενα tablet με λειτουργικό mobile. Επισης, surface εχει τιμες απο 1000κσι πάνω ….ενω iPad 8 ιντσών βρισκεις με 350.
Εχουν διαφορετικό καταναλωτικό κοινό αφού πρόκειται για διαφορετικά προϊόντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.