Business

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών και θέτοντας τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη υιοθέτηση cloud.

Η εταιρεία εργάζεται εδώ και καιρό να φέρει περισσότερους ανθρώπους στο διαδίκτυο, παίζοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ τηλεπικοινωνιών και παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, κυβερνήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Από το 2017, βοήθησε στη διεύρυνση της συνδεσιμότητας για 50 εκατ. ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 10 εκατ. στην Αφρική, στο πλαίσιο της λεγόμενης πρωτοβουλίας Airband.

Τώρα, η Microsoft αξιοποιεί για πρώτη φορά τη δορυφορική τεχνολογία για το πρόγραμμα, με στόχο να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές που είχαν ελάχιστη συνδεσιμότητα. Σε ειδήσεις που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής Ηγετών ΗΠΑ-Αφρικής, η Microsoft ανέφερε την Τετάρτη ότι συνεργάζεται με τη Viasat Inc για την επέκταση της πρόσβασης στη Νιγηρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και άλλες χώρες παγκοσμίως.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.