Εξαγορά του mpGreek από την InternetQ

Η InternetQ Α.Ε. και η Greased Networks Inc. ανακοίνωσαν την Δευτέρα 8 Μαρτίου ότι κατέληξαν σε συμφωνία εξαγοράς με βάση την οποία η InternetQ αποκτά τις υπηρεσίες mpGreek, Musicnow, και myStage. Η Greased Networks κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά , διαθέτοντας μια συλλογή με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ελληνικούς και ξένους τίτλους.

Η εξαγορά περιλαμβάνει περίπου 225.000 εγγεγραμμένους χρήστες ψηφιακής τεχνολογίας της υπηρεσίας mpGreek, την διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών και πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη της λειτουργίας του, το mpGreek έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο μουσικής B2B χωρίς να διαθέτει ουσιαστικά κάποιον εγχώριο ανταγωνιστή.

Με την κίνηση αυτή, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο on-line επικοινωνίας της InternetQ, το Akazoo.gr, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και εύχρηστα προϊόντα ψηφιακής ψυχαγωγίας στον χώρο, παρέχοντας στον χρήστη μουσικό περιεχόμενο, την απόκτηση μουσικών συνδρομών, τη δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μουσικών κομματιών, άλμπουμ και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Η InternetQ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του mpGreek για να επεκταθεί άμεσα με την παροχή υπηρεσιών σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Τουρκία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία και να συνεχίσει την επέκτασή της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η InternetQ, που ήδη δραστηριοποιείται σε αυτές τις χώρες, θα μπορέσει να προσελκύσει νέους πελάτες, διαθέτοντας βελτιωμένη εμπειρία στους τομείς της αναζήτησης και της επιλογής μουσικής καθώς και άλλων προϊόντων ψηφιακής ψυχαγωγίας καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό διαφορετικά είδη υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι δύο εταιρίες θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους πελάτες, την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών και την επίτευξη επαναλαμβανόμενων εσόδων που εξασφαλίζει η προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.