Η NEC σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tohoku ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου τύπου μνήμης που αποθηκεύει δεδομένα ακόμα και χωρίς τροφοδοσία. Η νέα μνήμη ονομάζεται CAM (Content Addressable Memory) και υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης – αναζήτησης πληροφοριών και σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με τις κοινές μνήμες.
Η εν λόγω μνήμη είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με την τεχνολογία spintronics και ουσιαστικά χρησιμοποιεί κάποιες ιδιότητες των ηλεκτρονίων σε συνδυασμό με μαγνητικά πεδία και επιτυγχάνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η μνήμη CAM είναι πολύ διαφορετική από τις κοινές μνήμες και προορίζεται για χρήση σε δίκτυα υπολογιστών. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια η ανάπτυξη της μνήμης CAM θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και οπωσδήποτε την ταχύτητα αναζήτησης πληροφοριών στα δίκτυα υπολογιστών.
Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.
Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.
Πάμε να δούμε μαζί πως μια σειρά υπολογιστών που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 κατάφερε να φέρει την επανάσταση στους home υπολογιστές.
wow
Δεν ξέρω αλλά με το που το διάβασα θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο, ….και πάνω που έμαθα τον γάιδαρο να δουλεύει χωρίς να τρώει μου ψώφησε! 🙂
Δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα μου ερχόταν στο νου, αλλά τώρα που διαβάζω το σχόλιό σου, ναι κολλάει! 😉
Αν χρησιμοποιηθεί κάποτε στα κινητά θα είναι πολύ χρήσιμη, και θα υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας…!
δηλαδή θα είναι σαν την ram?