NEC CAM, Μνήμη αποθηκεύει δεδομένα ακόμα και χωρίς τροφοδοσία

Η NEC σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tohoku ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου τύπου μνήμης που αποθηκεύει δεδομένα ακόμα και χωρίς τροφοδοσία. Η νέα μνήμη ονομάζεται CAM (Content Addressable Memory) και υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης – αναζήτησης πληροφοριών και σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με τις κοινές μνήμες.

, NEC CAM, Μνήμη αποθηκεύει δεδομένα ακόμα και χωρίς τροφοδοσία

Η εν λόγω μνήμη είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με την τεχνολογία spintronics και ουσιαστικά χρησιμοποιεί κάποιες ιδιότητες των ηλεκτρονίων σε συνδυασμό με μαγνητικά πεδία και επιτυγχάνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η μνήμη CAM είναι πολύ διαφορετική από τις κοινές μνήμες και προορίζεται για χρήση σε δίκτυα υπολογιστών. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια η ανάπτυξη της μνήμης CAM θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και οπωσδήποτε την ταχύτητα αναζήτησης πληροφοριών στα δίκτυα υπολογιστών.

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

wow

Solon

Δεν ξέρω αλλά με το που το διάβασα θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο, ….και πάνω που έμαθα τον γάιδαρο να δουλεύει χωρίς να τρώει μου ψώφησε! 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα μου ερχόταν στο νου, αλλά τώρα που διαβάζω το σχόλιό σου, ναι κολλάει! 😉

Γιώργος Τσ.

Αν χρησιμοποιηθεί κάποτε στα κινητά θα είναι πολύ χρήσιμη, και θα υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας…!

Delas

δηλαδή θα είναι σαν την ram?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NEC Star

NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Gear NEC Star

ARmKeypad: H NEC μετατρέπει το χέρι σε πληκτρολόγιο [video]

Η Ιαπωνική NEC φέρνει ένα νέο wearable το οποίο μπορεί να προβάλλει επάνω στο χέρι σου ένα πληκτρολόγιο επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά και ένα wearable στον καρπό. Με τα γυαλιά βλέπετε τα γράμματα να αιωρούνται επάνω από το χέρι σας.

Smartphones NEC

NEC object fingerprint, Τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων

H NEC ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει την τεχνολογία object fingerprint που θα επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων μέσα από την κάμερα του smartphone ή του tablet. Η τεχνολογία προορίζεται να βρει εφαρμογή στα καταστήματα όπου πλέον δεν θα χρειάζεται τα προϊόντα προς πώληση να έχουν barcode ή κάποια άλλη αναγνωριστική ετικέτα (tag).

Gear NEC

NEC UT880, Σταθερό τηλέφωνο με οθόνη 7 ιντσών

To NEC UT880 είναι ένα σταθερό τηλέφωνο με ενσωματωμένο tablet 7 ιντσών που τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean και έχει πρόσβαση στο Google Play. Προορίζεται για επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς και έχει το δικό του user interface με όλες τις λειτουργίες ενός τηλεφώνου.