Business

Netflix: Σπάει ρεκόρ και ξεπερνά τους 200 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές

Μπορεί τα σινεμά να είναι κλειστά λόγω του COVID-19, όμως η συνδρομητική υπηρεσία Netflix βλέπει τη χρονιά να εξελίσσεται σε ρεκόρ, καθώς το 2020 κατάφερε να ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές. Μόνο σε ένα έτος, η υπηρεσία είδε τους επί πληρωμή συνδρομητές της να αυξάνονται κατά 37 εκατομμύρια.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η υπηρεσία είδε και το κέρδος της να αυξάνεται, από 9,88 δολάρια ανά χρήστη το 2018 στα 11,2 δολάρια ανά χρήστη το 2020. Μάλιστα, αυτή η ραγδαία αύξηση ήρθε σε μόλις 2 χρόνια, καθώς το 2018 το Netflix έκλεισε με 111 εκατομμύρια συνδρομητές.

Μαζί με τα παραπάνω βέβαια, το Netflix είδε ρεκόρ και στα κέρδη του, καθώς είδε να μπαίνουν 25 δισεκατομμύρια στα ταμεία του το 2020, 24% αύξηση σε σχέση με το 2019. Τα λειτουργικά του κέρδη αυξήθηκαν κατά 76% και έφτασαν τα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα πρώτα lockdowns του COVID-19 οδήγησαν σε 15,8 νέους επί πληρωμή συνδρομητές, με την άνοδο να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του 2020. Για το πρώτο τρίμηνο του 2021 το Netflix υπολογίζει πως θα έρθουν 6 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον κέρδη από νέους συνδρομητές στην υπηρεσία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Σχόλια

  • 2 χρόνια είχα συνδρομή στο Netflix και το έκοψα 1η Σεπτέμβρη του 2020' γιατί από τον Ιούνιο εως τότε δεν είχα δει τίποτα γιατί δεν είχε βγάλει κάτι που να αξίζει, ξανά ενεργοποίησα 1η Ιανουαρίου 2021' για να δω την τελευταία σεζόν του Vikings και με το που την είδα έχω καμιά 15 μέρες που ψάχνω να βρω κάτι νέο που να αξίζει στο Netflix και δεν βρίσκω τίποτα, άρα 30 του μήνα θα ξανά κάνω διακοπή συνδρομής. Πραγματικά το Netflix αξίζει μόνο αν πριν είχες 20 χρόνια αποχής από τις ταινίες και τις σειρές και δεν έχεις σοβαρές απαιτήσεις από την ποιότητα των σειρών και ταινιών που θα δεις, αλλιώς θα απογοητευτείς γρήγορα από το περιεχόμενο του. Ελπίζω να μας έρθει γρήγορα το Disney+

    • Ή έχεις ζωή και δεν σπαταλάς πολλές ώρες από το πολύτιμο χρόνο σου μπροστά σε μια οθόνη.

  • Ολες οι συνδρομητικες υπηρεσιες τηλεορασης εχουν αυξηση λογικο αφου ολος ο πλανητης περναει την ωρα στο σπιτι του...Το θεμα ειναι βεβαια οτι το νετφλιξ συνεχιζει να εχει ως προτεραιοτητα την ποσοτητα των σειρων/ταινιων παρα τη ποιοτητα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.