Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 55 ετών ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο CEO λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας του έπρεπε να απουσιάσει από την έκθεση E3 διότι έπρεπε να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση, η οποία φάνηκε να μην είναι αρκετή τελικά.

Ακόμη δεν έχει γίνει αναφορά για τον διάδοχο, αλλά αυτή τη στιγμή Genyo Takeda και Shigeru Miyamoto αναλαμβάνουν τα ηνία προς το παρόν.

Ο Iwata είχε σημαντική επίδραση στη Nintendo, ακόμη και στα αρχικά στάδια της καριέρας του. Πήγε στην εταιρεία το 1983 και βοήθησε στην δημιουργία θρυλικών τίτλων όπως το EarthBound. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη του εταιρικού σχεδιασμού το 2000 και το 2002 έγινε ο πρώτος ηγέτης της Nintendo που δεν ήταν μέλος της ιδρυτικής οικογένειας Yamauchi. Το ιστορικό του ως CEO της Nintendo είναι ανάμικτο, αλλά σίγουρα αξιοσημείωτο.

Η Nintendo έδωσε μια σύντομη ανακοίνωση ότι ο Iwata πέθανε την Κυριακή, ενώ η ομάδα του PlayStation τον αποχαιρέτησε μέσα από το Twitter λέγοντας: “Thank you for everything, Mr. Iwata”.

Ο θάνατός του ήρθε την ώρα που η Nintendo περιμένει να διπλασιάσει τα ετήσια κέρδη της μιας και πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την πολυσυζητημένη είσοδο στην αγορά του mobile gaming.

Πηγή:
1
, 2

Επεξεργάστηκε την 13 Ιουλίου 2015 11:05

Σχόλια

  • Χαρισματικός και ''αληθινός gamer'' ο εν λόγω Ιάπωνας. Κατάφερε και έκανε την Nintendo δύναμη στον χώρο. Αυτός εξέλιξε τα Wii και Nintendo DS και αμφισβήτησε την εποχή παντοκρατορίας του PlayStation της Sony. Σίγουρα μεγάλη η απώλεια στον κόσμο του gameing.

  • Συλλυπητήρια στους δικούς του.

    Θυμάμαι αρχες δεκαετίας του 1990 τη διαμαχη Nitendo - Sega πολύ πριν βγαλει κονσόλα η Sony και τις τρομερες παιχνιδαρες που μας προσφεραν ωραιες στιγμες σε εμας τους πιτσιρικάδες τοτε. Μπορει η Sega να έφυγε, αλλα η Nitendo άντεξε μεχρι σήμερα στον ανταγωνισμο αξιοπρεπώς κοντρα σε εταιρίες με μεγαλύτερα budget.

    Domo arigato, Iwata-san!

  • Μεγαλωσα με την ΝΙΝΤΕΝDO λατρεψα τους χαρακτηρες μεγαλη απωλεια καλο ταξιδι......

  • Συλλυπητηρια Satoru Iwata σου ευχομαι καλο ταξιδι και πιστευω οτι ολα αυτα τα πραγματα που εκανες ηταν πολυ καλα

  • @Theo Thunder H NINTENDO οπως το πες :<> Εχω σταθερους ρυθμους, μεσα σε ασταθεις καιρους! - Ταφ Λάθος..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.