Nokia: Εξαγόρασε την Withings και ετοιμάζεται για τη νέα εποχή

Μπορεί εμείς να περιμένουμε την πολυπόθητη επιστροφή της Nokia στα smartphones, όμως οι Φινλανδοί θέλουν να πειραματιστούν και να δοκιμαστούν σε άλλους τομείς. Γι’αυτό ανακοίνωσαν την εξαγορά της γαλλικής Withings έναντι 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ίδια έχει επιβεβαιώσει ότι θα επιστρέψει με smartphone, αλλά η νέα της στρατηγική δεν είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη τμήμα σαν αυτό που πούλησε στη Microsoft. Τα wearables και τα προϊόντα του Internet of Things είναι ένα κομμάτι που την ενδιαφέρει, γι’αυτό και προχωρά στην εξαγορά της Withings.

Η Withings ίσως να σας είναι γνωστή για τα Activite smartwatches της, ενώ ασχολείται και με την κατασκευή συσκευών όπως έξυπνες ζυγαριές, baby monitors, κάμερες για την παρακολούθηση του σπιτιού και άλλα. Σύμφωνα με τον CEO της Nokia Rajeev Suri, η εταιρεία θέλει να μπει δυναμικά στη “μεγάλη και σημαντική” αγορά της ψηφιακής υγείας. Η Nokia θέλει να ηγηθεί στο επόμενο “κύμα καινοτομίας στην ψηφιακή υγεία”.

Η αγορά των wearables έχει διάφορα gadgets από γνωστούς και μη κατασκευαστές, όμως ακόμη δεν έχει καταφέρει να πείσει τους χρήστες για την χρησιμότητά της και αναπτυχθεί ραγδαία. Μπορεί η Nokia να πάρει τα ηνία σε έναν τέτοιο τομέα και να αποκτήσει το όνομα που είχε στα κινητά κάποτε; Μπορεί να φέρει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τους χρήστες να θεωρήσουν απαραίτητη την αγορά ενός wearable; Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί με τον καιρό.

Όπως είπαμε το deal της εξαγοράς έκλεισε στα 170 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του τρίτου τριμήνου.

nokia withings, Nokia: Εξαγόρασε την Withings και ετοιμάζεται για τη νέα εποχή

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Μόνο 170; ορισμένα νούμερα με εκπλησσουν. Καλό Ντιλ, δημιουργείς, βαλτώνεις, πουλάς, ξεχρεώνεις δημιουργείς. Αν το κάνουμε αυτό όμως σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται πολύ μα πολύ άκυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.