Nokia, Ολοκληρώθηκε η εξαγορά τμήματος της από την Microsoft

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nokia, η εξαγορά του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της από την Microsoft ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σφραγίζοντας έτσι την συμφωνία που είχαν “κλείσει” οι δύο εταιρίες τον Σεπτέμβριο. Η συμμαχία των δύο εταιριών είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσω των Windows Phone.

Όπως είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, η Microsoft πρόκειται να συνεχίσει την υποστήριξη των Nokia συσκευών, όπως της σειράς Asha και Nokia X, καθώς και των υπόλοιπων smartphones.

Σύμφωνα με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella:

“Today we welcome the Nokia Devices and Services business to our family. The mobile capabilities and assets they bring will advance our transformation. Together with our partners, we remain focused on delivering innovation more rapidly in our mobile-first, cloud-first world.”

Από την άλλη πλευρά ο Stephen Elop, πρώην CEO της Nokia και νυν επικεφαλής του τμήματος hardware της Microsoft, έγραψε μία ανοιχτή επιστολή με αντίστοιχο νόημα:

“As Microsoft and Nokia Devices and Services come together as an expanded family, we will unify our passion, dedication and commitment to bringing you the best of what our joint technologies have to offer.”

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Απριλίου 2014 14:34

Σχόλια

  • Ωραία, τώρα αυτά τα Nokia X θα γίνουν επιτέλους συλλεκτικά
    και θα αποκτήσουν κάποια αξία! lol

  • jonjon, δεν χρεοκόπησε η Νόκια, ούτε άλλαξε αντικείμενο εργασίας. Συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει (να κατασκευάζει τηλέφωνα). Απλά εξαγοράστηκε και μάλλον θα αλλάξει το brand name. Rebranding εταιρειών γίνονται άπειρα κάθε χρόνο.

    Οπότε το «Rip» δεν ταιριάζει.

    Εάν δεν την αγόραζε η Microsoft, είτε θα την αγόραζε κάποιος άλλος, είτε θα χρεωκοπούσε. Η εταιρεία είχε χρέη και η προηγούμενη ιδιοκτησία δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία της.

    _Junkermann

  • Μαλλον ο Νικολας το λεει αυτο γιατι κατι εχει διαβασει. Το οποιο το εχω διαβασει και γω. Αν εχει κανεις κατι πιο συγκεκριμενο ας το παραθεσει.

  • @PANOSL αυτο λεω και εγω, πουλαει το ονομα και θα μινει. αλλοι λενε οτι δεν θα μεινει ομως.

  • τι rip rip; επρεπε να την εξαγορασουν καποια στιγμη, nokia+microsoft μονο ποιοτικες συσκευες με τελειο λειτουργικο μπορουν να προσφερουν. και δεν εχουμε δει ακομα τιποτα ;)

  • Το logo Nokia το μισθωσε η Nokia στην Microsoft για να το χρησιμοποιησει σε μελλοντικα featurephones (οχι ομως σε smartphones) για τα επομενα 10 χρονια μαζι με μια συμφωνια για διπλωματα ευρεσιτεχνιας.. κατα τ'αλλα η Nokia θα συνεχισει να υπαρχει σαν εταιρια υπηρεσιων και το τμημα συσκευων θα μετονομαστει σε Microsoft Mobile Oy (το φιλανδικο Α.Ε.)
    Επισης η Nokia θεωρητικα μπορει να ξαναφτιαξει smartphone το 2015 αλλα δεν νομιζω να εχει τετοιες προθεσεις...

  • γιατί rip nokia ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω αυτό. ίσα ίσα έπεσε σε πολύ καλά χέρια και καλύτερα δεν μπορούσε. θα πρεπε να χαιρόμαστε που η microsoft την πήρε και δεν την πήρε κάποια πιο κάτω εταιρία.
    η microsoft μας έχει δείξει ότι θα γίνει πολύ ανταγωνιστική και κάθε αναβάθμιση πάει πάνω 10 βήματα και όχι 1 η 1 πίσω όπως πάνε μερικές φορές τα ios/android.

  • για δειτε επισημη ανακοινωση στο site της Nokia το ελληνικο. χμμμμ...εχω στο μυαλο μου οτι θα παραμινει το ονομα, λεω εγω τωρα... ;)

  • Ακολούθησε την microsoft, επέμεινε σε ένα λειτουργικό το οποίο αναπτύσοταν πιο αργά απο κάθε άλλο και στο τέλος αποφάσισε να πουληθεί στην ίδια εταιρία η οποία την χρεοκόπησε. Όχι οτι η microsoft ενδιαφέρθηκε ποτέ να φτιάξει τηλέφωνα αυτό που ήθελε ήταν το χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών της. Μήπως και έτσι κατάφερνε να μειώσει την επιρροή που έχει η google σε εκείνη. Σχέδιο της 'ηταν να την χρεοκοπήσει και αυτό έκανε, με τα μεγέθη που έχει άνετα μπορούσε να υποστηρίξει το λειτουργικό που έφτιαξε και για την ακρίβεια να έκανε ένα λειτουργικό ανταγωνιστικό. Οπότε τα Rip που αναφέρουν αρκετοί εδω είναι εντελώς στοχευμένα όσο και αν κάποιοι υποστηρίζετε το αντίθετο.nokia με windows phone δεν πάει πουθενά.

  • Τι Rip ρε παιδιά την παλεύετε ; Δηλαδή όταν είχε σώσει ουσιαστικά η MS με το office στα ΜAC την Apple έπρεπε να λέμε RIP ; Ίσα ίσα η Μicrosoft δεν φημίζεται στο ότι καταστρέφει ότι αγοράζει αντίθετα μάλλον βοήθησε την Nokia να εξελιχτεί σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. RIP έπρεπε να γράφετε όταν η Google εξαγόρασε την Motorola και την κατέστρεψε κυριολεκτικά. Αντίθετα μόνο χαμόγελα πρέπει να σας προξενεί κάτι τέτοιο γιατί και οι τιμές θα πέφτουν πιο εύκολα και περισσότερες καινοτομίες θα υπάρξουν καθώς το Microsoft Mobile θα συνεργάζεται πιο ενεργά με το Microsoft Research.

  • ρε chris τι λες τώρα η Nokia με windows phone δεν πάει πουθενά? η εταιρία που το 2013 ήταν στο Νο.2 στης πωλήσεις μετά τη samsung? ρε πάτε καλά έλεος τι άλλο θα ακούσω...όταν τα windows phone γίνουν καλύτερα από τα android σε 3-4 χρόνια θέλω να δω τι θα λέτε...τέλος πάντων η micro είναι μια από της πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο και δεν νομίζω να έδωσε τόσα λεφτά για να αποτύχει στο τέλος μην λέμε βλακείες.

    κάτι ακόμη δεν νομίζω να χρεοκόπησε λόγο της micro και το λογισμικό της είσαι σίγουρος ότι αναπτύσσεται πιο αργά από τα άλλα? εγώ βλέπω το αντίθετο. είναι ένα λειτουργικό που ξεκίνησε αργά και αρκετά γρήγορα πλησιάζει την κορυφή όταν το android/ios πέφτουν και ανεβαίνουν σιγά σιγά.

    για κάντε μια έρευνα πριν γράψετε κάτι μην λέμε ότι θέλουμε δηλαδή.

  • τα windows phone δεν πανε πουθενα; πας καλα ανθρωπε μου; ακουστε τι λεει!!! δες τις πωλησεις και το ποσο γρηγορα αναπτυσεται και μετα βγαλε συμπερασματα.

  • ΜΙχάλης το οτι έσωσε με τα office η microsoft την apple πραγματικά είναι οτι πιο άκυρο έχω ακούσει.Αυτοί που αγοράζουν mac τα παίρνουν για γραφείο και όχι για επεξεργασία ήχου εικόνας και λοιπα θεωρείς εσυ. Το ότι το καλύτερο προγραμμα επεξεργασίας ήχου είναι το logic x είναι φτιαγμένο απο την apple και δεν κυκλοφορεί για κανένα άλλο σύστημα δεν το γνωρίζεις προφανώς και ότι γενικότερα όσοι παιρνουν mac ασχολούνται με τέτοια προγράμματα γιατι το οικοσύστημα της είναι πολύ stable. Η microsoft απλά είδε πως μπορεί να βγάλει χρήμα και απο κεί , όσοι είχαν mac χρόνια χρησιμοποιούσαν openoffice όσο το χρησιμοποιούσαν γιατι αν ήθελαν υπολογιστή για office παίρνανε toshiba με 300Ε.Οπότε το σχόλιο σώθηκαν τα mac λόγω office πραγματικά λόγω άγνοιας και μόνο μπορώ να το δικαιολογήσω.Απο κεί και πέρα σε αυτό που αναφέρεις για την motorola είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την nokia οι εν λόγω εταιρίες (microsoft google) ηθελάν τις πατέντες μόνο να διαχειρίζονταν και ποσώς ενδιαφέρονταν για την παραγωγική τους λειτουργία.Τώρα το ότι λες πως h microsoft την βοήθησε να εξελιχθέι καταστρέφοντας την οικονομικά επίσης είναι ότι πιο άκυρο έχω ακούσει. Ας είχε android με τις συσκευές που πάντα δημιουργούσε και θα ήταν πάνω απο samsung αυτή την στιγμή.Όσο για το μέλλον των WP φαίνεται απο το πόσες άλλες εταιρίες το χρησιμοποιούν μονο κινέζικες και άντε και samsung πωλώντας περσινά μοντέλα της για φετινά.Όντως το μέλλον του λειτουργικού είναι οπως και το ενδιαφέρον για αυτό ανύπαρκτο.Οπότε δικαίως κάποιοι λενε RIP NOKIA.Συμφωνώ απόλυτα.

  • Nikolas και συ windows phone αγορίνα μου και μας ενοχλεί? Γιατι δεν βλέπω κάτι άκυρο, όσο funboys και να είστε το ότι η nokia ακολούθησε τα "επιχειρηματικά σχεδια" microsoft και κατέληξε να πωληθεί για πενταροδεκάρες δεν αλλάζει. Ότι γράφω έχει αιτιολόγηση.

  • μήπως φίλε chris σου πέρασε από το μυαλό ότι επειδή το android είναι πιο συνηθισμένο στους χρήστες και για αυτό το λόγο πουλάει πιο πολύ και για αυτό οι εταιρίες δεν ρισκάρουν να βάλουν wp?
    προφανώς δεν σου αρέσει η micro η γενικά τα wp δεν μπορώ να καταλάβω αλλιώς γιατί τόσο αρνητικά σχόλια.

  • chris ναι "αγορι μου" και εγω windows phone inovation "αγορι μου" οχι ladroid και λειτουργικα της Μπανανίας. ακομα να παρεις; εχεις γινει της μοδας ;)

  • Παιδια μην αυταπαταστε οτι τα windows phone εχουν τρελη αναπτυξη. Σκληρο ανταγωνισμο με τα blackberry εχουν μην τρελαινομαστε κιολας.

  • Φίλε genesis το πρόβλημα μου είναι στο ότι έχει ένα store απαράδεκτο και όσο και να λένε κάποιοι ότι ανεβαίνει δεν βλέπω προσωπικά καμία διαφορά. Διατηρεί ακόμη και τώρα μια αισθητική σαν μωσαικό μπανιου με τα πλακάκια κατά τ άλλα εργονομικά. Μέχρι και το search των εφαρμογών για να είναι "διαφορετικό" το κανανε σαν γραμμή τρένου κλπ κλπ. nicolasx αν σε προσέβαλε το "αγορίνα μου" ζητώ συγνώμη απλά με ενοχλεί το να παραθέτω τις απόψεις μου και να σχολιάζεις γελάν και οι πέτρες. Άν διαφωνείς πές μου τι βρίσκεις λάθος σε όσα αναλυτικά λεω.

  • καλά chris είσαι ότι νάνε, πραγματικά τι να πω.....εγώ fan τον android και έχω χειριστή και wp και είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό που δεν κολλάει καθόλου όχι όπως το android που για να μην κολλάει θες τετραπύρινο και 2gb ram, τα wp σου δίνουν διπύρηνα και 512mb και δεν κολλάνε πουθενά, που αν ένα andoid τα είχε αυτά θα το πέταγες από τα νεύρα σου.

    σίγουρα η Νοκια δεν πρόκειται ποτέ να είναι στα καλύτερα της όπως ήτανε κάποτε αλλά θα μένει ανταγωνιστική και μια εξαιρετική επιλογή και η microsoft θα την ανεβάσει σίγουρα το πόσο πολύ δεν ξέρουμε αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα πέσει.

    αν και θα προτιμούσα να μην την αγόραζε η micro αλλά αφού δεν μπορούσε να την κρατήσει την εταιρία καλύτερα που δόθηκε στα σωστά χέρια

  • κοιτα chris δεν εχω καμια ορεξη να το τραβιξω αυτο με τα σχολια μεχρι τις 12 τα μεσανυχτα, η Nokia μαζι με την Microsoft ειναι μια καινοτομια. οι αποκλειστικες εφαρμογες που εχει η nokia μονο και μονο αξιζει να παρει καπιος epενα windows phone κατα δευτερον μου εχει κανει την ζωη πολυ πιο απλη με live tiles και το ποσο γρηγορα ανταποκρινεται το λειτουργικο, εχω και apple συσκευη, δεν τρλενομαι πραγματικα. μαλα για αντροιντ δεντ ο συζητω ΚΑΝ.

  • +οτι στην Αθηνα αν παρατηρησεις ο κοσμος κρατα στα χερια του αρκετα windows phone. αν δεν πιστευεις, ριξε μια ματια εκει εξω ;)

  • Τομ συμφονώ απόλυτα και εγώ αυτό υποστηρίζω. Γράφουν για δυναμική και λοιπά η οποία στην πράξη δεν υπάρχει.Εδώ στο techblog υπάρχει άρθρο νικητής στην μάχη για την 3η θέση h microsoft.

  • Το ξερω. Εγω προσωπικα συμπαθω τα windows phone αλλα σαν εναλλακτικη μονο. Το android ειναι πολυ καλυτερο αλλα και οσοι δεν το συμπαθουν εχουν το ios. Τωρα να σου αρεσουν τα windows και να κραζεις ios και android που ειναι και τα δυο φοβερα mobile os μου φαινεται λιγο περιεργο αλλα περι ορεξεως. Μπορει να ισχυει και να μην μπορω να το καταλαβω. Μπορει απλα ο κοσμος να υπερασπιζεται αυτο που εχει. Δεν θα μαθουμε ποτε. Παντως εγω αν και ειμαι θετικος στα windows phone δεν θα τα προτιμουσα ουτε απο ios ουτε απο android. Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ειναι ειναι διαφορετικα και οτι ειναι Nokia. Περα απο αυτο ειναι πισω.

  • Όντως βλέπω νόκια πρώην flagship που πλέον το πουλάνε στο σκρούτζ 200 ευρώ και τότε το παίρνουν.Πόσα samsung apple και αλλα βλέπεις στο δρόμο με το που βγούνε? γιατι το 1020 ακόμα δεν το χω δεί πουθενα. Το gs5 πάντως το χω δεί όπως και πρώτα και καλύτερα προιόντα apple.Συγχαρητήρια αν το θέτεις έτσι που πουλάει το 920 επειδή πήγε 250 Ε. Για ενημέρωση ούτε sammy ,lg,htc ούτε apple έχω. Γιατί δεν έχω λεφτά. Εγώ σχολια του τύπου πουλάω galaxy s5 για lumia 930 δεν κάνω έχω δεί και τέτοια.

  • χαχαχαχαχαχ μονο που δεν βλεπεις καλα, η δεν εχεις καλη παρατηριτικοτητα. γιαυτο γελαω.

  • βγαλτε χολη βγαλτε τηννννννν αντροιντ φαν, σας ποναει λιγο αλλα τσιροτο ;) ε οχι και το αντροιντ καλυτερο απο windows phone το ios το δεχομαι.

  • chris τα wp μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν πολύ πιο μετά από τα ios/android είναι λογικό να είναι πίσω στο store τους, θέλει δουλειά ακόμη σίγουρα αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, κοίτα σίγουρα θα ήταν καλύτερα να έμενε στα δικά της χέρια η ΝΟΚΙΑ αλλά αφού δεν μπορούσε λόγο οικονομικών τι να έκανε να την έκλεινε? κοίτα άμα γενικά δεν σου αρέσει κατανοείτε γούστα είναι αυτά αλλά άμα το δεις αντικειμενικά αναπτύσσετε σε γρήγορους ρυθμούς δεν ξέρω μέχρι πόσο θα το κάνει αυτό αλλά η διαφορά από wp 8 σε 8.1 είναι μεγάλη ούτε τα ios ούτε τα android δεν είχανε νομίζω μια τόσο μεγάλη διαφορά σε αναβάθμισει.

    κοίτα το store και μένα με ενοχλούσε το ότι δεν είχε την ποικιλία τον android που έχω συνηθίσει όπως και άλλα πράματα, όπως το ότι δεν έχει ομάδες κλήσεις η άμα έχει εγώ δεν μπορούσα να το βάλω. και αλλά που δεν μου έρχονται τώρα άλλα μου αρέσει το ότι είναι πιο γρήγορο και αυτό βοηθάει τόσο πολύ στην καθημερινότητα και το ότι δεν κολλάει που ακόμη νομίζω ότι βλέπω κάποιο όνειρο γιατί δεν γίνετε έχω συνηθίσει τόσο πολύ το android που μου φαίνεται κάπως αδύνατο.

    όταν ήταν να μπω και εγώ στον κόσμο τον smartphones κοίταγα μόνο android έβλεπα wp και έλεγα τι βλακείες είναι αυτές( όπως ακόμη πολλοί κάνουν) αλλά όταν πείρα android και ο αδερφός μου wp εκεί λέω δεν ξανά κρίνω πριν χειριστώ η δω κάτι από κοντά.

  • η τελευταια παραγραφο σου "Genesis" +10. κρινουν πριν καν δουνε και χειριστουν ελα λειτουργικο, οχι για δυο και τρις μερες, για τουλαχιστον 2 βδομαδες.

  • Παιδιά τελικά η εξαγορά έγινε ... Δείτε το σαν συνεργασία ... Εγω πιστεύω οτι θα φέρει πολυ καλα αποτελέσματα ... Λόγο του οτι ήδη η νοκια εχει φτιάξει φοβερά τηλέφωνα ... Και ακομα φτιάχνει τα lumia ειναι πλήρη σειρά κινητών για όλες τις απαιτήσεις ... Το μονο που δεν μου κάθεται καλα ... Ειναι το επόμενο μου κινητο να λεει πάνω Microsoft αντί για νοκια ...

  • Ncolasx λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης σου ελπίζω πραγματικά να είσαι μικρός και να γράφεις έτσι.Genesis όπως το θέτεις δεν διαφονώ ,πάντως συμφονώ με τομ στο ότι πάνω απο android ,ios δεν το βάζω.

  • ρε παιδιά μην τσακώνεστε εντάξει τι γνώμη του είπε ο άνθρωπος και τη νομίζει και καλά έκανε.

    πάντως έχω δει 1020 στη σχολή μου 4 καθηγητές μας έχουνε και άλλες 3 κοπέλες :D
    και γενικά το έχω δει το κινητό, αλλά ρε chris το 1020 βρήκες να πεις έχει μια κάμερα και αυτό που φαίνεται κάπως από πίσω δύσκολα το προτιμάνε.....

    όπως είπα και πριν chris ο κόσμος φοβάται να τα δοκιμάσει τα wp λεφτά είναι αυτά δεν θέλει να πάρει κάτι που να μην μπορεί να το συνηθίσει και να το παρατήσει η να μην του αρέσει.
    ειδικά στης μέρες που ζούμε στην Ελλάδα δεν ρισκάρεις εύκολα να πάρις μια συσκευή με ένα λειτουργικό που δεν το γνωρίζεις.

  • κοιτα, ας λενε οτι θελουν δεν με εδνιαφερει, το οτι σνομπαρουν ομως ενα λειτουργικο με εναν εναν εντελως λαθος τροπο αυτο ξεπερναει καθε χαζομαρα, προφανως και δεν ασχοληθηκαν αρκετα για να το μαθουν, οι εφαρμογες οι βασικες και πολλες παραπανω ηπαρχουν αυτο ας σταματησει καποια στιγμη.

  • Μα genesis και εγώ την γνώμη μου λέω και σε ότι έγραψα είπα την λέξη "πιστεύω" και άρχισε μία αντιπαράθεση που πραγματικά πρέπει να πληρώνει η microsoft για να υπάρχει τέτοιος ζήλος.

  • λοιπον μπορειτε να σταματ τους σχολ ο ενας android ο αλλος wp κοι ο παραλος ios οκ ο καθένας τν δικη του προσωπικη αποψη ολα καλλα ειναι
    α και για τα wp ο nikolasx έχει δικιο πρ απ
    μην κραξετε (για τις καρακαξες το λεω) μερικοι απο σας δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν

  • Mission Complete! Συγχαρητήρια κ.Elop, επιτέλους κατάφερες να φέρεις την αποστολή σου εις πέρας!! ;)

  • Παιδιά δε ξέρω τι όνομα θα χρησιμοποιεί αν θα είναι καλές οι συσκευές η κακες. Αυτο που ξέρω ειναι οτι σε 2-3-4 χρονια που όλος ο κόσμος θα έχει συνηθίσει και θα έχει μάθει τα windows 8 (και νεότερα) τότε τα windows phone θα είναι πρώτη επιλογή αγοράς. Θέλοντας και μη τη συνήθεια δεν την αγοραζεις. Η microsoft ξέρει και τη δημιουργει. Όταν όλοι έχουν σπίτι windows με live tiles τότε windows phones με live tiles θα αγορασουν. Και αυτο κανει απ όταν έφτιαξε τα windows 8 με το metro UI και τελειωσε τα xp.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.