Business

O Elon Musk θα απολύσει τους μισούς υπαλλήλους του Twitter

Αν λείπατε από τον πλανήτη τον τελευταίο καιρό, να σας ενημερώσουμε ότι ο Elon Musk, o πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αγόρασε το Twitter. Ο νέος ιδιοκτήτης και CEO της πλατφόρμας, λοιπόν, σχεδιάζει να απολύσει το 50% του εργατικού δυναμικού του Twitter, ποσοστό που αναλογεί σε περίπου 3.700 άτομα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο βασικός λόγος για τις απολύσεις είναι η μείωση του κόστους και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.

Ακόμα, τα άτομα που θα κρατήσουν τη θέση τους θα κληθούν να εργαστούν από το γραφείο με πλήρη απασχόληση, βάζοντας τέλος στην πολιτική «εργασία από οπουδήποτε» που εισήχθη με την πανδημία COVID-19.

Ανώτερα στελέχη και σύμβουλοι έχουν συζητήσει με τον Musk μια σειρά από σενάρια για το πώς θα πρέπει να γίνουν οι απολύσεις και μια ιδέα είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι να λαμβάνουν αποζημίωση 60 ημερών, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Ο Musk αναγκάστηκε να αγοράσει το Twitter σε τιμή που είχε διαπραγματευτεί τον Απρίλιο, η οποία ήταν 54,20 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μεγιστάνας θεωρεί ότι πλήρωσε υπερβολικά για την επιχείρηση και ψάχνει τρόπους να βγάλει κέρδος, τη στιγμή που το Twitter αναφέρει συχνά τριμηνιαίες ζημίες και δεν έχει επιστρέψει κέρδος τα οκτώ από τα τελευταία δέκα χρόνια.

Επεξεργάστηκε την 3 Νοεμβρίου 2022 15:58

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.