Ο Ιδρυτής της Huawei δηλώνει, “Οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές μας”

Huawei Αμερική, Ο Ιδρυτής της Huawei δηλώνει, “Οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές μας”

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας, ο ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της Huawei, Ren Zhengfei δήλωσε, “Οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές μας” και σχολίασε ότι η Huawei έρχεται σήμερα σε αντιπαράθεση με την αμερικανική κυβέρνηση, όχι τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Επίσης δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι ικανή να κατασκευάσει παρόμοια chip με αυτά που αγοράζει από την Αμερική (Intel, Qualcomm, Xilinx, Broadcom χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει να αγοράζει από τις αμερικάνικες εταιρείες.

Σε ότι αφορά το waiver που εξέδωσε το τμήμα εμπορίου των ΗΠΑ και επιτρέπει στην Huawei να συνεχίσει να αγοράζει περιορισμένα εμπορεύματα από εταιρείες των ΗΠΑ για λόγους συντήρησης για τις επόμενες 90 ημέρες, ο ιδρυτής της Huawei δήλωσεότι δεν είχε πολύ νόημα για την εταιρεία του καθώς είχε προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Huawei (Κίνα δλδ- εξοπλισμός Ιράν Συρία- κατασκοπευτικό λογισμικό). Άρα λογικό να έχει πρόβλημα Κίνα-Huawei από κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εγώ θέλω να δω πόσο προετοιμασμένοι είναι αν αποκλειστούν και από Ε.Ε. μελλοντικά… Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η διαμάχη… Γουστάρω… 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Darth

Αφού έχει αποκλειστεί ουσιαστικά
στα κινιτα τέλος παγκόσμιος
στα networks σχεδόν κανείς δεν την βάζει πλέον επειδή γλύφουν τον τραμπ..

ΚώσταςD.

Δεν γλύφουν τον Τραμπ. Ο Τραμπ μια μαριονέτα είναι και αυτός… (Μετά την δολοφονία του Κέννεντυ όσοι γίνονται πρόεδροι “σούζα”). Έτσι είναι δυστυχώς… Είναι “δυνάμεις” από πίσω… Πολύ κακές “δυνάμεις”. Άλλο αν ο κόσμος κοιτάζει να ζήσει την καθημερινότητά του και μόνο λίγοι έχουμε πάρει γραμμή… Αν όλοι καταλάβαιναν τι γίνεται θα τελείωναν και αυτές οι κακές “δυνάμεις”. Αλλά είπαμε το 99.9% είναι προγραμματισμένο να είναι “πρόβατα”. Αυτή είναι η “πικρή” αλήθεια…

I am

Όσο δίκιο και αν έχεις Κώστας στην Ελλάδα έχουμε (άλλο) ένα κακό βλέπουμε παντού συνομοσιες. Εγώ δεν διαφωνώ αλλά το να λέμε αοριστολογιες συνέχεια ότι άλλοι κρύβονται από πίσω μου φαίνεται τελείως γραφικό. Ναι άλλοι κρύβονται συμφωνώ. Κρύβεται το μοντέλο της ανθρωπότητας που είσαι πλούσιος και θες να γίνεις πιο πλούσιος έχεις εξουσία αλλά θες μεγαλύτερη εξουσία που θες να ελέγχεις το πλήθος για να μην ανατραπεί όλο αυτό. Απλά εσύ βγάζεις 600 ευρώ και θες να πας 800 ενώ ο άλλος βγάζει 10 δις και θέλει να πάει 100. Εσύ θες να γίνεις προυσταμενος από υπάλληλος και ο άλλος θέλει να γίνει πλανητάρχης από πρωθυπουργός and the thing goes on…τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.

ΚώσταςD.

Ναι αυτό ισχύει για τους “απλούς” πολίτες να το πω έτσι… Από ένα σημείο και μετά όμως αυτό δεν ισχύει… Δεν θα στο αναλύσω, αλλά αν θέλεις μπορείς να ψάξεις μόνο σου και ίσως καταλάβεις…

I am

Στο τέλος όλοι νεκροί θα είμαστε

ΚώσταςD.

Έχεις δίκιο σε αυτό! Ότι και να κάνουμε η φυσική μας κατάληξη είναι ο θάνατος! Αλλά…. Κάποιοι μας έχουν παιχνιδάκι στη σκακιέρα τους…. γι αυτό υπάρχουμε πιθανώς….. Αν δεν μας χρειάζονταν δεν θα υπήρχαμε……

Nick R.

Ειδαν οτι μεγαλώνει γρήγορα και απειλεί τα συμφέροντα τους η Huawei και προσπαθούν να της κοψουν τα πόδια. Ποιος μιλάει για κατασκοπεία και παρακολουθησεις η ΗΠΑ που παρακολουθεί και την ώρα που πας τουαλέτα. Αν κάνει η Google αυτό που είπε θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Huawei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.