Φιλί ζωής 90 ημερών από τις ΗΠΑ στην Huawei για το Android

, Φιλί ζωής 90 ημερών από τις ΗΠΑ στην Huawei για το Android

Μετά την απαγόρευση και την αναστολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Google με την Huawei, το τμήμα εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε ένα νέο waiver (εξαίρεση/ απαλλαγή) το οποίο επιτρέπει στην Huawei να συνεχίσει να αγοράζει περιορισμένα εμπορεύματα από εταιρείες των ΗΠΑ για λόγους συντήρησης.

Μέσα από αυτή την απαλλαγή των 90 ημερών, η Huawei θα μπορέσει να αγοράσει υπηρεσίες software και hardware για να διατηρήσει την τρέχουσα υποδομή της καθώς και να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού στις υπάρχουσες συσκευές Android.

Επίσημη αντίδραση της Huawei για τον αποκλεισμό της από το Android με απόφαση Τραμπ

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Reuters, η Huawei εξακολουθεί να απαγορεύεται να αγοράζει ανταλλακτικά και εξοπλισμό για την κατασκευή νέων συσκευών, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η εταιρεία μπορεί μόνο να κατασκευάζει και να συντηρεί μοντέλα συσκευών που ήδη κυκλοφορούν και μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματά τους.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την Google και οι εταιρείες κατασκευής chip Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom έχουν παγώσει τη συνεργασία τους με την Huawei.

, Φιλί ζωής 90 ημερών από τις ΗΠΑ στην Huawei για το Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

Αρε Τραμπ!

NikosAr

Δεν μπορεί όλες αυτές οι εταιρείες να τα έχουν με huawei χωρίς να πειράζουν τις υπόλοιπες κινεζικές εταιρίες …. καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει …λέει μια σοφή παροιμία

Στάθης Σ.

Μια χαρά μπορεί να υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά (η ακόμα μπορεί και την φωτιά την βάζει ο ίδιος που βλέπει μετά τον καπνό γιατί απλά τον βολεύει ή τον συμφέρει). Δεν είναι πάντα τόσο σοφές όσο θέλουμε να πιστεύουμε οι παροιμίες. Και για την Ρωσία ειπώθηκαν πολλά απο αντίστοιχες υπηρεσίες και όχι με υποθέσεις και πιθανότητες όπως εδώ αλλά με ενδείξεις και αποδείξεις, εκεί όμως δεν τον είδα τον Τράμπ να ιδρώνει.. αλλά βλέπεις αυτά που ειπώθηκαν εκεί τον ενέπλεκαν για τα καλά.. επίσης έχουμε ξεχάσει ότι έχει ξεκινήσει έναν ηλίθιο εμπορικό πόλεμο σε όποιον νομίζει ότι είναι δυνατός εμπορικά (πχ Γερμανία κτλ) με ηλίθιες δικαιολογίες και όλως τυχαίως έρχεται αυτό στην Huawei τώρα που γιγαντώθηκε. Να σκεφτόμαστε και λίγο καλό είναι..

NikosAr

Αν όλα αυτά που έγραψες ήταν μετά από σκέψη … τότε απαντάς μόνος σου … στα διλήμματα που έχεις

Στάθης Σ.

Φοβερή εμπεριστατωμένη απάντηση, αλλά ξέρεις καλά τι εννοούσες (ότι η Huawei είναι σίγουρα μπλεγμένη σε θεωρίες συνωμοσίας και όχι ότι ο Τραμπ κάνει οικονομικό πόλεμο.. και αυτό δεν ήταν καμιά φωτιά, το έχει πει ξεκάθαρα) οπότε όχι δεν απάντησα σε εμένα, σε εσένα ξεκάθαρα απάντησα που φάνηκε να μην βλέπεις τόσο καθαρά τι γίνεται γύρω σου 🙂 Αν όμως τώρα ξαφνικά δέχεσαι την απάντηση μου, καλώς, είναι και αυτό κάτι.

NikosAr

Πιστεύω απλά ότι σε όλες τις συνωμοσιολογίες υπάρχουν 2 αλήθειες, εσυ πιστεύεις ότι η ΗΠΑ τους κάνει οικονομικό αποκλεισμό από την αγορά της κι εγώ πιστεύω ότι ΝΑΙ έχει την τεχνολογία η Huawei να μπορεί να παρακολουθεί όχι μόνο Ηνωμένες πολιτείες , Ευρώπη αλλά και αν της δοθεί η ευχέρεια ΟΛΟ τον κόσμο. Τώρα εσυ τι πιστεύεις δεν μοιάζει κάπως με το μονοπώλιο της google; Επειδή δηλαδή έχει την τεχνολογία-τεχνογνωσία καλώς πράττει ? Δεν πρέπει οι χώρες κάπως να είναι θωρακισμένες σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ή νομίζεις ότι εντάξει έχει η huawei την καλύτερη τεχνολογια και άρα πρέπει όλοι να αγοράσουμε από αυτή ? Ρητορικά είναι τα ερωτήματα απλά σε βάζω και σε μια άλλη σκέψη. Συγνώμη για την μακροσκελές απάντηση απλά προσπάθησα να αιτιολογήσω το 1 σχόλιο

Πάνος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν άλλη χώρα για κατασκοπεία? Ποιες, οι ΗΠΑ?
Καλό ανέκδοτο!

John Real

Εκτός από λόγια πουθενά δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι η Huawei έχει κάνει κάτι παράνομο. Αντιθέτως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Google και η Apple μας παρακολουθούν και δίνουν προσωπικά στοιχεία στις μυστικές τους υπηρεσίες.
Ο κύριος λόγος για το κυνήγι της Huawei είναι ότι έχει ξεφύγει τεχνολογικά στην ανάπτυξη του 5G και ότι πέρασε την Apple (που παραπαίει το τελευταίο διάστημα) σε πωλήσεις και μάλιστα χωρίς να της επιτρέπεται καν να εισέλθει στην Αμερικανική αγορά.

Chris_BMW

Η Apple πάλι αυτή η κακιά και εδώ !!! Και μας παρακολουθεί κιόλας !!! Να το κοιτάξεις το θέμα σου με την εν λόγο εταιρεία ..
Α και κάτι τελευταίο .. ποσώς την ενδιαφέρει την Apple αν την πέρασε η Huawei σε πωλήσεις με κινητά 100€..
Την Apple την ενδιαφέρει να μαζεύει το χρήμα . Και ποσο είναι αυτό ; Εκεί κοντά στο 85-90% της παγκόσμιας αγοράς …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.