O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

, O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο ιδρυτής της Alibaba και του Ant Group, Jack Ma, σταμάτησε να θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική του δραστηριότητα.

Ο χρυσός κανόνας του καπιταλισμού είναι ότι τα λεφτά πηγαίνουν στα… λεφτά, αλλά στην περίπτωση της Κίνας δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Jack Ma χάνει έναν τίτλο που κρατούσε εδώ και πολλά χρόνια και δεν θεωρείται πλέον ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Τον τίτλο αυτό τον κατείχε τόσο το 2019 όσο και το 2020, αλλά η κατάσταση το 2021 αλλάζει.

Το Πεκίνο θεωρεί ότι εγείρονται ζητήματα δημιουργίας τραστ από τις εταιρείες που του ανήκουν, δηλαδή την Alibaba και το Ant Group, κάτι που έχει ως συνέπεια και στην αποτίμηση της αξίας της περιουσίας του Jack Ma. Η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών των εταιρειών του έχει επηρεαστεί από το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου των κινεζικών Αρχών.

Για ένα χρονικό διάστημα, ο Jack Ma είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πρόσφατα έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Πλέον, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι ο… Zhong (όνομα και αυτό, ε;) του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Jack Ma θα αρχίσει να ζητά… ελεημοσύνη, εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος άνθρωπος. Εμείς, μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

Καλυτερα πρωτος στο χωριο παρα 2ος στη πολη! χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Business China Chip USA

Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.

Business 5G China

H Γερμανία μπλοκάρει τη χρήση κινέζικων εξαρτημάτων 5G

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υλοποιήσει το σχέδιό της να απαγορεύσει τη χρήση κάποιων κινεζικών εξαρτημάτων στα δίκτυα 5G της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Zeit.

Business China

Baidu: Στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Baidu για το δ΄ τρίμηνο του 2022, με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να εμφανίζει σημαντική άνοδο στα κέρδη του.