Ο Trump δέχεται τη συμφωνία της Oracle για το TikTok

, Ο Trump δέχεται τη συμφωνία της Oracle για το TikTok

Ενώ περιμέναμε χθες να είναι η τελευταία μέρα του TikTok στην Αμερική, μετά την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft για εξαγορά της υπηρεσίας στις ΗΠΑ, τελικά ο πρόεδρος Donald Trump έκανε πίσω στην αρχική του στάση, εξετάζοντας καλύτερα τη συμφωνία με την Oracle.

Ο Donald Trump τελικά δέχτηκε τη συμφωνία μεταξύ ByteDance, Oracle και Wallmart, με την οποία θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία, η TikTok Global. Στη νέα εταιρεία θα υπάρχουν διευθυντικά στελέχη από την Αμερική, ενώ θα δημιουργήσει 25 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η ByteDance θα εξακολουθεί να έχει μερίδιο στη νέα εταιρεία, αλλά έχει συμφωνήσει σε σημαντικές αλλαγές για τη διασφάλιση της ασφάλειας και των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ..

Η Oracle θα έχει στην κατοχή της όλα τα δεδομένα των χρηστών, ενώ θα έχει και το δικαίωμα για έλεγχο του πηγαίου κώδικα του TikTok, ενώ αυτός θα παραμείνει στην κατοχή της ByteDance. Βέβαια, μένει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση της Κίνας, μία απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Trump πάντως δήλωσε πως η ασφάλεια των πολιτών θα διασφαλιστεί στο έπακρο με την εν λόγω συμφωνία.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.