Ο Τραμπ αποκλείει TikTok και WeChat στην Αμερική από αυτή τη Κυριακή [Update]

, Ο Τραμπ αποκλείει TikTok και WeChat στην Αμερική από αυτή τη  Κυριακή [Update]

Update 21/09: Ο πρόεδρος Donald Trump δέχτηκε τελικά τη συνεργασία των Wallmart, Oracle και ByteDance για τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας στην Αμερική, TikTok Global. Η ByteDance επιτρέπει στην Oracle να εξετάζει σημεία του πηγαίου κώδικα του TikTok, χωρίς να δίνει τον απόλυτο έλεγχο όμως.

Αρχικό άρθρο:

Ήδη γνωρίζουμε από τον προηγούμενο μήνα πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε τον αποκλεισμό των TikTok και WeChat στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών. Ο Donald Trump στη συνέχεια απαίτησε την πώληση του TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, κάτι που δε γνωρίζουμε αν τελικά θα γίνει, μετά την απόρριψη της πρότασης της Microsoft.

Τώρα, το Commerce Department των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μία νέα εντολή, για τον αποκλεισμό των εφαρμογών TikTok και WeChat από τα Play Store και App Store των Google και Apple αντίστοιχα. Ο νέος κανόνας θα ισχύει από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπου πλέον οι προαναφερθείσες εφαρμογές θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες για κατέβασμα. Όσοι έχουν ήδη κατεβάσει τις εφαρμογές δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, όμως δε θα μπορούν να κάνουν καμία μελλοντική αναβάθμιση.

Στην περίπτωση του WeChat οι κανόνες είναι λίγο ποιο αυστηροί, καθώς καθιστούν παράνομη τη μεταφορά της διαδικτυακής κίνησης από το WeChat ή τη χρήση οποιουδήποτε κώδικα ή υπηρεσίας εντός της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς χρημάτων και της επεξεργασίας πληρωμών. Να υπενθυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν επηρεάζουν τις εφαρμογές στη χώρα μας. Προς το παρόν ούτε η Apple ούτε η Google έχουν κάνει κάποια δήλωση πάνω στο θέμα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Software App Store Apple iOS

Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τρεις επιπλέον αλλαγές για προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.