Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Ολλανδία ΗΠΑ, Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Νέα μέτρα στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Ολλανδίας, που ελέγχει βασικό μέρος της τεχνολογίας κατασκευής τσιπ, προς την υιοθέτηση των κανόνων που προωθεί η Ουάσινγκτον, με στόχο να παρακωλύσει τη βιομηχανία κατασκευής τσιπ της Κίνας και να επιβραδύνει τις στρατιωτικές της προόδους.

Η Ολλανδή υπουργός Εμπορίου Liesje Schreinemacher ανακοίνωσε την απόφαση σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα εισαχθούν πριν από το καλοκαίρι.

Η επιστολή της δεν κατονόμασε την Κίνα, που αποτελεί βασικό εμπορικό εταίρο της Ολλανδίας, ούτε την ASML Holding NV, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας και σημαντικό προμηθευτή των κατασκευαστών ημιαγωγών, όμως είναι βέβαιο ότι τόσο το Πεκίνο όσο και ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κολοσσός, θα επηρεαστούν από την απόφαση.

«Επειδή οι Κάτω Χώρες θεωρούν απαραίτητο για λόγους εθνικής ασφάλειας να τεθεί αυτή η τεχνολογία υπό εποπτεία με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, το υπουργικό συμβούλιο θα εισαγάγει έναν εθνικό κατάλογο ελέγχου», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.