Business

OnePlus: Μεγάλη άνοδο στις παγκόσμιες αγορές, κυρίαρχος στην Ινδία

Σύμφωνα με αναφορές της Counterpoint Research, η OnePlus κυριάρχησε στον τομέα των premium smartphones της Ινδίας, κερδίζοντας έτσι την Apple και την Samsung. Επιπλέον, η εταιρεία φαίνεται να αυξάνει διαρκώς το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά και η BBK Group σε λίγο θα είναι ο νούμερο ένα όμιλος κατασκευαστών smartphones.

Τι λένε οι αναφορές τις Counterpoint Research

Αρχικά, οι κορυφαίες μάρκες smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν οι Samsung, Huawei και Apple. Η κορεάτικη κατασκευάστρια παρουσιάζει ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 8,4%.

Από την άλλη η Huawei παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει βλέπει ετήσια άνοδο 28,5% και κυριαρχεί στις αγορές της Ασίας. Τέλος, η Apple είναι η μοναδική που παρουσιάζει μείωση του μεριδίου αγοράς και των πωλήσεων της, τουλάχιστον όσον αφορά τα iPhone.

Έπειτα, η Realme είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με άνοδο 800% το τρίτο τρίμηνο του 2019. Από την άλλη, η BBK Group, που αποτελείται από τις Oppo, Vivo, Realme, και OnePlus, παρουσίασε αισθητή άνοδο για μία ακόμη φορά. Σε λίγο θα είναι ο νούμερο ένα όμιλος κατασκευαστών smartphones στον κόσμο έχοντας μερίδιο αγοράς 20% και τρεις στις 10 κορυφαίες κατασκευάστριες να της ανήκουν.

Τέλος, οι δέκα κορυφαίες κατασκευάστριες μοιράζονται το 83% της παγκόσμιας αγοράς, έναντι του 78% που κατείχαν το προηγούμενο έτος.

Η πορεία της OnePlus και οι υπόλοιπες εταιρείες

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2019 η OnePlus κατείχε το 35% της αγοράς, στην Ινδία, και παρουσίασε στον τομέα αποστολών ετήσια αύξηση της τάξεως του 95%. Να σημειώσουμε ότι το μερίδιο της αγοράς της OnePlus μειώθηκε σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αλλά η εταιρεία κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση.

Την ίδια στιγμή, η Samsung κατείχε το 25% της αγοράς, με την Apple να ακολουθεί με μερίδιο 22%. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το κοινό μερίδιο αγοράς των OnePlus, Samsung, και Apple μειώθηκε κατά 11%. Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2018 οι εταιρείες κατείχαν το 89%, ενώ φέτος το μερίδιο αγοράς έπεσε στο 79%. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αύξηση των αποστολών των Oppo, Asus, και Xiaomi. Βλέπουμε λοιπόν, ότι η BBK Group παραμένει ισχυρή σε αρκετές αγορές, παρά τους νέους παρά τις μικρές μειώσεις που παρουσιάζουν κάποιες εταιρείες της.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η αγορά των smartphones έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Φαίνεται ότι οι κυρίαρχες εταιρείες έχουν αρχίσει να αλλάζουν σχετικά. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιες τελικά θα καταφέρουν να παραμείνουν κυρίαρχες και ποιες απλά θα επιβιώνουν μία μέρα τη φορά.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.