Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G έως το τέλος του 2020

5G, Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G έως το τέλος του 2020

Η Ericsson ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G έως το τέλος του 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ρυθμός διάδοσης νέων λειτουργιών 5G έχει αυξηθεί μέσα στο έτος, τόσο σε συσκευές όσο και στα δίκτυα, παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του COVID-19.

Μέχρι το τέλος του 2020, οι συνδρομές σε υπηρεσίες 5G θα φτάσουν τα 220 εκατομμύρια, με την Κίνα να απαριθμεί 175 εκατομμύρια από αυτές, δηλαδή σχεδόν το 80%. Μέχρι το 2026 αυτός ο αριθμός θα εκτοξευτεί ακόμα παραπάνω, φτάνοντας τις 3,5 δισεκατομμύρια συνδρομές σε υπηρεσίες 5G, ενώ πάνω από το 50% του data traffic από mobile συσκευές θα έρχεται από το νέο δίκτυο. Συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα βρίσκονται σε περιοχές με κάλυψη 5G.

Στην Αμερική, το 4% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας θα είναι 5G μέχρι το τέλος του έτος, ενώ μέχρι το 2026 θα φτάσει το 80%. Από την άλλη, οι αγορές της Ευρώπης καθυστέρησαν τις δημοπρασίες για την έναρξη των εργασιών για τα νέα δίκτυα, οπότε αναμένεται να κλείσουν το έτος με μόλις 1% των συνδρομητών να έχουν πρόσβαση σε 5G.

Πέραν βέβαια των συνδρομών, η Ericsson εκτιμά πως το 5G θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο που θα παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες στους χρήστες, καθώς θα εξοικονομεί αρκετό χρόνο σε σχέση με τη μετάδοση δεδομένων μέσω 4G. Τέλος, αναμένεται να υπάρξει μία δραματική εξέλιξη και στο Cloud Gaming, καθώς το νέο δίκτυο θα μπορεί να μεταφέρει πολύ πιο γρήγορα τα πακέτα δεδομένων στις συσκευές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.