Business

PlayStation: Αποχωρεί ο επικεφαλής μετά από 27 χρόνια

Η ανακοίνωση της νέας έκδοσης του PlayStation VR δεν είναι τα μοναδικά νέα που μας έρχονται από τη Sony. H Sony Interactive Entertainment έκανε γνωστό ότι ο Πρόεδρος και CEO Andrew House, αποχωρεί από τη θέση του.

Ο 52χρονος House είχε αναλάβει τα καθήκοντά του από το 2011, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια θα αναλάβει τα ηνία ο νυν αντιπρόεδρος John Kodera.

Το τμήμα Playstation της Sony άνθισε υπό την ηγεσία του House και κατέλαβε την πρώτη θέση στη βιομηχανία του gaming. Ο House είχε αναλάβει την στρατηγική λανσαρίσματος του PS4, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 78 εκατ. πωλήσεις φέτος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το PS4 ξεπέρασε το Xbox One της Microsoft με αναλογία πωλήσεων που ξεπερνά το ένα προς τρία.

Ο House βρίσκεται στη Sony για 27 χρόνια. Αρχικά ήταν στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και στη συνέχεια βοήθησε στο λανσάρισμα του πρώτου PlayStation. Συμμετείχε επίσης και στο project του πετυχημένου PlayStation VR, που ήρθε πριν από έναν χρόνο και έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατ. κομμάτια.

“Το PlayStation έχει αποτελέσει ένα τεράστιο κομμάτι στη ζωή μου για πάνω από 20 χρόνια, αλλά μετά την τεράστια επιτυχία του συγκεκριμένου τομέα, φαίνεται πως ήρθε η σωστή στιγμή για μένα να επιδιώξω νέες προκλήσεις”, δήλωσε ο Andrew House.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Οκτωβρίου 2017 16:10

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.