Smartphones

Η HMD άλλαξε γνώμη για τους Nokia Bootloaders

Πριν από μερικές η μέρες η HMD Global είχε δηλώσει πως δεν είναι στα σχέδιά της να ξεκλειδώσει τον bootloader στα Nokia smartphones που λανσάρει. Η ίδια επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας, κάτι που είναι λογικό, αλλά είναι επίσης λογικό πως αυτό δεν άρεσε σε πολλούς.

Δεδομένου ότι από τη φύση του το Android είναι ανοιχτό και θέλει να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν τις δικές τους παραμετροποιήσεις, πολλοί απογοητεύτηκαν με την απόφαση της εταιρείας.

Ωστόσο, η HMD φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Σε πρόσφατο tweet απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Chief Technology Officer της HMD, Mikko Jaakkola, επεσήμανε ότι θα ξεκλειδώσουν τις συσκευές, αλλά θα ξεκλειδώνει μια τη φορά.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιο μοντέλο θα πάρει πρώτο σειρά, αλλά στην ερώτηση του Jaakkola, για το ποιο θέλουμε πρώτο, οι περισσότεροι επιλέγουν το Nokia 6, το πρώτο που κυκλοφόρησε υπό την ομπρέλα της HMD, αλλά δεν αποκλείουμε και το Nokia 8. Επίσης, δεν δόθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή

Σχόλια

  • Ισως (?) οι πωλησεις δεν ειναι αυτες που θα ηθελαν και προσπαθουν για το καλυτερο δυνατο, με καθε τροπο.

  • Stock android να το ξεκλειδώσεις να παίξεις για ποιόν λόγο;
    Και ενημερώσεις θα δίνονται συχνά,όπως είπαν
    Συμφωνώ 👍 με @Ineam

  • Μια τετοια κινηση δεν θα την εβλεπα δελεαστική για να αγορασω ενα Νοκια τηλεφωνο.....! Αφου μου αρεσει καποιο μοντελο θα το παρω αυτη ειναι η αποψη μου.....
    Εξαλλου ποσοι ξερουν απο bootloader που θα μπορουσε να επηρεάσει τόσο πολυ τον αριθμο των πωλήσεων;;
    Αρα δεν συμφωνω με τα παιδια απο πανω!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.