Samsung: Πτώση για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κίνα- Έπεσε στην 5η θέση

Παρά την επιτυχία των Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, τα οποία βοήθησαν στην ανάκαμψη των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο, η Κινέζικη αγορά συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση για τους Κορεάτες, που βλέπουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν.

Η ετήσια έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας έδειξε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα συνεχίζουν να είναι σε πτώση για τρίτη συνεχή χρονιά, πέφτοντας από το 18%, 16% και 15%, αντίστοιχα. Όσον αφορά στα ετήσια έσοδα, η Samsung έβγαλε 40.1 τρισ. won (34.9 δισ. δολάρια) το 2013, 33 τρισ. won το 2014 και 31 τρισ. won το 2015.

Η Samsung ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής στην Κίνα το 2013, όμως ήταν αργή στην προσαρμογή των νέων δεδομένων της αγοράς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παραχωρήσει την πρωτιά και να βρίσκεται πλέον στην 5η θέση. Οι τοπικοί κατασκευαστές όπως OPPO, Vivo, Xiaomi πήραν σημαντικό μερίδιο της αγοράς χάρη στις οικονομικές και ποιοτικές συσκευές τους.

samsung sales china, Samsung: Πτώση για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κίνα- Έπεσε στην 5η θέση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechGeek

Λογικότατο, όταν στην Κίνα στην ίδια τιμή βρίσκεις κινητό 99% τα ίδια features και όμορφα και όλα. Η Samsung δεν καταλαβαίνει ότι ο καιρός που ήταν η μοναδική εταιρία στον κόσμο που πρόσφερε τα περισσότερα features τελειωσε. Η Apple μια χαρά κρατιέται αφού παίζει μονοπώλιο στο iOS. Στο Android έχεις τόσες επιλογές που Samsung παίρνεις μονο αν τα 300eur διαφορα δεν σε πειράζουν και θες κορυφαία κάμερα και οθόνη.

Geeorge

Ετσι ακριβως λογικοτατο.δηλαδη βγαζει η χωρα σου τετοιες συσκευες κ απο παρα πολλές δικες σου εταιρείες οι οποιες πουλανε κ αρκετα φθηνοτερα γιατι να παρεις λοιπον το ξενο μεγαλο brand;το παιχνιδι ειναι φυσιολογικα χαμενο οχι οτι εκανε λάθη η sammy αντιθετος φετος εδωσε μια all-around συσκευη που με υπομονη την αγοραζεις στα 500 ευρω κ ισως παρακατω σε λιγο κ την κρατας min 3ετια.αλλα οχι αν εισαι ειδικα κινεζος.

aptalikos

@TechGeek για πες μας ένα κινητό και κυρίως πες μας αν έχεις πιάσει στα χέρια σου ένα τέτοιο κινέζικο κινητό που έχει και καλά 99% από features και είναι όμορφο και όλα όπως λες. Στα χαρτιά μπορεί κάποιο να εντυπωσιάζει αλλά όταν το έχεις στα χέρια σου η αίσθηση είναι αλλιώς. Πριν 3 μέρες επέστρεψα ένα tablet Onda v919 air CH με 4GB/64GB, 2Κ οθόνη κ.λ.π αγορασμένο από το GearBest το οποίο είχε πρόβλημα στην οθόνη αλλά πρόλαβα να διαπιστώσω κάποια πράγματα. Δυστυχώς ήταν χειρότερο από κάποιο άλλο επώνυμο π.χ. Samsung ακόμα όταν το άλλο είχε χειρότερα χαρακτηριστικά. Καλύτερα να δώσεις 100 ευρώ παραπάνω, σε βάθος 1 χρόνου θα έχουν πιάσει τόπο.

Πέτρος Π

@aptalikos: Να σου πω εγώ ένα τέτοιο κινητό? Το Oneplus 3! Έχει περίπου τη μισή τιμή από το S7, με τα ίδια specs και ακόμα μεγαλύτερη μνήμη (6gb)… Επίσης η ποιότητα κατασκευής του είναι καταπληκτική και τρέχει σχεδόν stock android (το oxygen os δεν έχει ούτε bloatware ούτε τίποτα..) Οπότε λογικό είναι να το προτιμήσει κάποιος στα 400 € επίσημη τιμή κατευθείαν από την εταιρεία σε σχέση με τα 800 € του Samsung…
Αλλά κι άλλα “κινέζικα” κινητά είναι αξιοπρόσεκτα… Η Huawei βγάζει πολύ καλές συσκευές (το πιο πρόσφατο P9 είναι πραγματικά καταπληκτικό και θα το προτιμούσα σίγουρα σε σχέση με το S7, ως πιο ψαγμένη και ενδιαφέρουσα συσκευή!)

aptalikos

@Πέτρο έχεις πιάσει στα χέρια σου το Oneplus 3 που το προτείνεις κιόλας; μου αρέσει που το συγκρίνεις με το S7 edge το οποίο έχω και είναι φοβερό τηλέφωνο. Αφού σου αρέσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά βάλε ένα συγκριτικό στο GSMarena να δεις ότι σε όλους τους σημαντικούς τομείς χάνει κατά πολύ π.χ. κάμερα, οθόνη, για να μην πιάσουμε το θέμα της ανύπαρκτης κάρτας μνήμης, της μικρής μπαταρίας, τη μη αδιαβροχοποίσης.Αλήθεια γιατί δεν ξέρουμε το SAR του Oneplus3. Όταν θα βγάζουμε χαρούπια στα κεφάλι μας από την κάθε επικύνδυνη κινεζιά να δω τι κέρδος θα έχουν τα 100€ σε σχέση με ένα άλλο καλύτερο τηλέφωνο.

Καταλαβαίνω κάποιος να μην έχει τα φράγκα ή να μην θέλει να τα διαθέσει για να χτυπήσει κάτι καλύτερο, δεν χρειάζεται όμως να ισοπεδώνουμε τα καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.