Business

Samsung: Καταχωρεί αίτηση ευρεσιτεχνίας για εναλλάξιμα λουράκια με σκίτσα από το Apple Watch

Η Samsung και η Apple έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών, τα σκίτσα με το Apple Watch στην αίτηση ευρεσιτεχνίας ξαφνιάζουν λοιπόν.

Στα σκίτσα που συνοδεύουν την αίτηση ευρεσιτεχνίας της Samsung, περιγράφει πως θα λειτουργούν τα δικά της εναλλάξιμα λουράκια για smartwatch και στα οποία βλέπουμε ένα … Apple Watch. Δεν είναι η ιδέα μας μιας και ξεκινώντας από το σχήμα και φτάνοντας στην ψηφιακή κορώνα ή ακόμα και τους αισθητήρες στην πίσω πλευρά του Apple Watch, όλα εμφανίζονται στα σκίτσα.

Είναι γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung και η Apple έχουν στόχο με κάθε νέο προϊόν να ξεπερνούν τόσο τα προηγούμενα δικά τους, όσο όμως και τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα, οπότε είναι λογικό να κοιτούν “στενά” τον ανταγωνισμό. Από την άλλη να βάζουν το σκίτσο ενός ανταγωνιστικού προϊόντος στα σχέδια που καταθέτουν για μια νέα ευρεσιτεχνία είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Ο λόγος που η Samsung προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι άγνωστος, δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει εσκεμμένα – το πιθανότερο – ή είναι απλά κάποιο λάθος. Το δεύτερο σενάριο στις σκέψεις μας δεν έχει και πολύ μεγάλη υπόσταση μιας και τέτοιες αιτήσεις ευρεσιτεχνίας σε μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung περνούν από πολλά ματιά πριν κατατεθούν, όλα όμως είναι πιθανά.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Αυγούστου 2016 12:31

Σχόλια

  • Ειπαμε να κοπιαρουμε (δεν υπαρχει παρθενογεννεση κλπ κλπ) αλλα με τροπο...
    Εδω το ξεφτυλισατε!

  • Και κάπως έτσι γλιτώνεις χρήματα από το τμήμα σχεδιασμού. Τα παίρνεις έτοιμα από τον δίπλα.

  • Είπαν να κάνουν μία δοκιμή μήπως και καταφέρουν να το πατεντάρουν και κάνουν μήνυση μετά στην apple για καταπάτηση πατέντας. Τραγικοί

  • Ναι κατάπιαμε την γλώσσα μας για τα λουράκια της samsung δεν ξέρετε με τι να ασχοληθείτε λεώ εγώ..Θα κάτσω να ασχοληθώ με τα δις αυτών των εταιρειών

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.