Samsung: Ο νέος επικεφαλής προειδοποιεί για μια δύσκολη χρονιά

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τις πωλήσεις των high-end smartphones της, η Samsung πριν από λίγες μέρες προχώρησε σε αλλαγή ηγεσίας στο τμήμα Mobile. Ο JK Shin παραχώρησε τη θέση του στον Dongjin Koh. Με την αλλαγή στην ηγεσία, οι Κορεάτες ελπίζουν να αντιστρέψουν το κλίμα, να αυξήσουν τα κέρδη και παράλληλα να ανταγωνιστούν τους Κινέζους.

Αν θα καταφέρει να αυξήσει τα κέρδη της είναι κάτι που δεν θα φανεί άμεσα, αλλά ο ίδιος ο επικεφαλής Dongjin Koh φαίνεται να μην έχει μεγάλες προσδοκίες για τη νέα χρονιά, δεν περιμένει “τεράστια βελτίωση” μέσα στο 2016. Κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στα κορεάτικα media, ο νέος πρόεδρος του τμήματος Mobile της Samsung, φέρεται να είπε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά αυτή που μας έρχεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται στέλεχος της Samsung, η εμπειρία του Koh όσον αφορά στο κομμάτι του hardware, θα επιτρέψει στη Samsung να συνεχίσει έχοντας ως βασική προτεραιότητα το hardware. Η δήλωση αυτή έρχεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες φήμες που έλεγαν ότι το Samsung Galaxy S7 θα επικεντρωθεί περισσότερο σε αλλαγές χαρακτηριστικών παρά στο design.

Όπως φαίνεται ο ερχομός του Koh δεν θα αλλάξει πολλά στην φιλοσοφία της Samsung. Όσο για το software έχουν υπάρξει φήμες ότι η Google θα βοηθήσει τους Κορεάτες στην βελτιστοποίηση του TouchWiz UI και αυτό θα επιτρέψει στη Samsung να επικεντρωθεί σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

samsung Dongjin Koh, Samsung: Ο νέος επικεφαλής προειδοποιεί για μια δύσκολη χρονιά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Δεν αξιζει την επιτυχεια που εχει κανει λογο marketing καθως εχει τεραστιο budget . Το κακο ειναι οτι μεσω της διαφημησης εχει περασει στο υποσεινιδιτο του καταναλωτη ως η δευτερη δυναμη στην αγορα των smartphone .

VasilisA3

Rose κακώς εχει περάσει στο υποσεινίδητο ως δευτερη δυναμη καθώς είναι πρώτη δύναμη στην πραγματικότητα.

rose

Εσυ σε αυτην εργαζεσαι τι θα λεγες .

VasilisA3

Εγω εργάζομαι σε εταιρεία τροφίμων αλλα μου αρέσουν τα Samsung και ακολουθώ την τεχνολογία. Οι πωλήσεις της Samsung ειναι διπλάσιες απο τις δεύτερης Apple. Και εχει την μερίδα του λέοντος οποτε ειναι ακυρο αυτο που ειπες γιαυτο το σχολίασα. Το Marketing σε ολες τις εταιρείες παίζει ρόλο και γιαυτο υπάρχει. Και αν θελεις το συζητάμε πολιτισμένα.

rose

Ειναι διπλασιες λογο των νεκρων μοντελων που δεν παιρνουν καμια αναβαθμιση και κοστιζουν 120 ευρω .Στα κερδη και τις πωλησεις flagship η apple ειναι ετη φωτος μπροστα της δευτερης.

Sotiris

Rose, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Η Samsung είναι πρώτη σε πωλήσεις εκτός και αν έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο και σε παρακαλώ να τα παραθέσεις διαφορετικά λες ΨΕΜΑΤΑ. Οπότε σε άλλων το υποσυνείδητο έχει περάσει οτι η Samsung είναι 2η δύναμη ενώ είναι 1η. Η Apple 2η, η Huawei 3η, η Xiaomi 4η και η Lenovo 5η. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε γιατί η άγνοια των isheep είναι προκλητική πλέον.

VasilisA3

Sotiri κατάλαβα και εσυ στην Samsung δουλεύεις 😉 ο ή Η Rose δεν ξερω τί είναι καταλαβαίνω τι λεει και πως το λεει αλλα δεν ισχύει, oti λόγω των τεράστιων κερδών του iPhone κανει την εταιρεία μεγάλη. Απλως εχει μεγάλη χρηματιστηριακή αξία και με το παραμικρό στραβοπάτημα παει απο εκει που ειναι στον πάτο. Η Samsung εχει τεράστια δυναμική κάτι που δεν ισχύει μα την Apple (ακόμα) και τις κινέζικες εταιρείες. Η μονες εταιρείες τεχνολογίας που παραδέχομαι είναι η Microsoft και η IBM μαζι με την Samsung, Αυτες μπορουν να αλλαξουν το μέλλον . Η Apple εχει την ρευστότητα να το πράξει αλλα προς το παρόν προτιμά να στέλνει τα λεφτα της στα νησιά Keyman.

rose
Sotiris

Εν τω μεταξύ το οτι οι πωλήσεις της Samsung στηρίζονται μόνο στις πολύ φθηνές συσκευές είναι μύθος, θα έλεγα οτι στηρίζεται κυρίως στη μικρομεσαία κατηγορία (J5 και σειρά Α) καθώς και σε παλιές ναυαρχίδες που έχουν πέσει σε τιμή ενώ και οι ναυαρχίδες της μπορεί να μην φτάνουν τα δυσθεώρητα νούμερα του S3 και του S4 αλλά πουλάνε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη android ναυαρχίδα, απλά έχει μοιραστεί κατα πολύ η πίτα. Ενδεικτικό το οτι η εταιρεία παρουσιάζει κερδοφορία σε κάθε τρίμηνο αλλά μικρότερη από το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς λόγω του διαμοιρασμού της πίτας. Tα κέρδη βέβαια αφορούν τις εταιρίες και όχι τους καταναλωτές που σκοπός μας είναι να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό στην καλύτερη δυνατή τιμή με εξαίρεση τους πελάτες που ξεζουμίσει η ακατανόμαστη και χαίρονται σαν γύφτικα σκεπάρνια.

Sotiris

Rose, η γελοιότητα αυτού που ήθελες να υποστηρίξεις είναι οτι στο πρώτο σου μήνυμα γράφεις οτι λανθασμένα έχει περάσει η εντύπωση οτι η Samsung είναι 2η δύναμη. Επομένως έχεις κάποια άλλη κατασκευάστρια στο μυαλό σου ως 2η δύναμη και μάλλον δεν εννοούσες τα κέρδη που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των προβάτων της Apple για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Panagiotis
Ιωάννης jb

Παιδια ηρεμήστε λίγο, μην ειστε τόσο κολλημένοι με τις μεγάλες σας εταιρίες!!!! Η apple ειχε την καλή ιδέα μετά την πήρε η samsung και την άλλαξε λίγο…. πήρε κάποια καλά του iphone έβαλε και μερικές καλές ιδέες (εβαλε και πολλές χαζές ιδέες) και εφτιαξε τόσα χρόνια αυτά που έφτιαξε!! Μη ξεχνάτε κύριοι οτι η τόσο αγαπημένη σας samsung εκμεταλλευτικε συγκυρίες (μια sony που εβγαζε όποτε τις καπνίσει καλό κινητό, μια lg που δεν ήξερε τη ήθελε, μια motorola πεθαμένη και μια htc που φαινόταν οτι θα πάει καλά αλλά κάπου στη πορεία το έχασε το παιχνίδι..) Πάντα είχε το ιδιο μοτιβο στις συσκευές τις και φαινόταν να ξέρει τι θέλει πιο πολύ απο όλους!!!! Πλέον τα τελευταία 2 χρόνια είναι εμφανές οτι δε ξέρει τι θέλει και αυτό φαίνεται στις πωλήσεις που συνεχώς πέφτουν! παρόλο που το brand name τις, ειναι πιο δυνατό απο ποτέ!!!! Ο νέος επικεφαλής άλλωστε σας λέει οτι τα πράγματα είναι δύσκολα και εσεις ακόμα εκει κολλημένοι!!!! Τα κινητά τις ανέκαθεν ήταν μέτρια, αλλά ήταν τα πιο φθηνά!!!! πλέον είναι και ακριβά!!!! Λόγο design τρομάρα τους!!!! Πάει να κάνει το ιδιο λάθος που έκανε και η htc αν δεν είχε αντιγράψει κατα 99% το iphone θα… Συνέχεια »

VasilisA3

τελικά πάνω που έλεγα για την apple ως εταιρεία που δεν μπορει να αλλάξει το μέλλον αναρτήθηκε μια έρευνα στο Sammobile που με διαψεύδει. Χαρακτηριστικά η έρευνα την βγάζει 1η ως την πιο Innovating company με την Samsung στην 5η θεση! Περίεργο! Όπως και να εχει και οι δυο ειναι κορυφαίες στο είδος τους.

NLS

Rose βλέπεις τι παραθέτεις ή διαβάζεις κάθε άρθρο όπως σου αρέσει στο μυαλό σου;
Από περιέργεια ρωτάω.

rose

Nls…τι εννοεις ? Επιδη δεν ειμαι κολημενος και βλεπω τα θετικα και τα αρνητικα της apple ..

@Ιωάννης jb Επειδή σε βλέπω πολύ γνώστη του θέματος ρε παιδί μου, και μιλάς για αντιγραφές για πες μου λίγο η Apple από που έκλεψε τον σχεδιασμό που είδαμε στο iPhone 6;

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε άρθρα, αλλά όταν βλέπω κάτι γελοία σχόλια δεν μπορώ, και θέλω να απαντήσω.

@Rose Μάλλον τα πιάνεις λάθος η Samsung είναι στην 1η θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως, ή Apple είναι στην 1η θέση των κερδών των smartphones, άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Το 2014 πουλήθηκαν 1δις συσκευές από τις οποίες τα 500εκ. ήταν Samung και τα άλλα 500εκ. ήταν από όλες τι άλλες εταιρείες Apple, LG, HTC, Motorola κλπ.
Αν δεν κατάλαβες πάλι δεν ξέρω πως αλλιώς να στο πω.

Sorry για το δεύτερο σχόλιο, άλλα έκανα ένα λάθος ή πωλήσεις τις Samsung για το 2014 ήταν 392εκ και όχι 500εκ όπως είπα πριν, που και πάλι έχει μεγάλη διαφορά από τα 191εκ. πωλήσεις τις Apple.

Ιωάννης jb

Μιχάλης Μπαρναμπά.. Κοίτα να δεις μη κάνεις λες και σου θίξαμε την εταιρία αυτά που λέω παραπάνω ισχύουν δεν είναι βλακείες…. αν ψάχνεις να βρείς βλακείες δες τα σχόλια σου!!
Η apple ανέκαθεν ήταν εταιρία που χρησιμοποιούσε αλουμίνιο στα iphone, δε μπορώ να καταλάβω γιατί σε πείραξε τόσο αυτό που είπα….
Το οτι το i6 εμοιαζε πολύ με ένα κινητό τις htc που στο κάτω κάτω δεν πούλησε κιόλας!!! δε μου λέει κάτι…
Απο τη στιγμή που χρησιμοποίησε η apple στο i6 αυτό το design που μοιάζει αρκετά με το m8 και είδαν όλοι τις τεράστιες πωλήσεις τρέξαν σαν χαζοί οι πιο πολλοί να κάνουν παρόμοιο design, η samsung είναι δεδομένο οτι όχι απλά το αντέγραψε αλλά το ξεφτίλησε κιόλας!!!!
Το κουφό τις υπόθεσεις είναι οτι το i6 είναι το πιο ασχημο iphone που έχει βγει ποτέ!!
Και οι πωλήσες εγιναν γιατί μεγάλωσε η οθόνη!!!!!!

@Ιωάννης Χμ κι όμως δεν υποστηρίζω καμία εταιρία απλώς θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Απ ότι βλέπω δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Τον Ιανουάριο του 2014 ανακοινώθηκε ένα κινέζικο Smartphone τότε που δεν υπήρχε ούτε ένα render για τον σχεδιασμό του επόμενου iPhone και μετά από 8 μήνες ανακοινώθηκε το iPhone 6 τον Σεπτέμβριο του 2014, πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζεις γιατί λίγοι το έγραψαν. Μία μικρή κινέζικη εταιρία δεν μπορούσε να κάνει μήνυση την Apple και να την πει θα βγάλεις άλλο iPhone με άλλον σχεδιασμό, αλλά η Apple την έδωσε γύρω στα 12εκ. δολάρια αν θυμάμαι καλά για να μην μιλήσει και όμως μαθεύτηκε. Δεν σου λέω για το μέταλλο, για τον σχεδιασμό σου λέω. Και κάτι ακόμα για να είμαστε δίκαιοι, δεν στο λέω για να σου παίξω τον έξυπνο στο λέω γιατί δεν μου αρέσει όταν μιλάνε όλοι για αντιγραφές. Εγώ θέλω να γίνονται αντιγραφές ακόμα καλύτερα και για τον καταναλωτή όταν γίνονται θετικές αντιγραφές. Μπορώ να σου πω και ως αντιγραφή το ότι η Apple τόσα χρόνια κορόιδευε την Samsung για τις μεγάλες οθόνες, κι όμως η Apple προχώρησε στις μεγάλες οθόνες. Αυτό είναι αντιγραφή, αλλά είναι μία θετική αντιγραφή για… Συνέχεια »

Gvirginia

@VasilisA3 Κοίτα και την πηγή, σε περίπτωση που δεν το έκανες, έχει ενδιαφέροντα πράγματα.

Bloodmaster

Εγω ενα πράγμα λεω. Η apple σχεδον ολο της το hardware το εισαγει. Κοινός δεν παραγει τιποτα και εξαρτάται απο πολλες αλλες εταιριες. Γι αυυο η samsung ειναι και πρωτη σε πωλήσεις.

Κλεοβις

Για μένα η σαμμυ τέλος σαν εταιρία αφού αποφάσησε να μην δώσε ενημέρωσης σε Σ4 Και Νότε 3 με χάνει για πελάτη..!!

NtinosMD

Λοιπον για να ληξει το flamewar… Ο κορεατης φερνει καινοτομιες κ η apple απλα πουλαει αερα κοπανιστο και το βλεπεις στην καθημερινοτητα σου. Οταν ο συναδελφος στην 24ωρη εφημερεια βαζει ηδη για 3η φορα το iphone 6s να φορτισει εγω με power saving mode εχω για αλλη μια μερα χαλαρα ακομη μπαταρια να κανω κλησεις , μηνυματα και να μπω στο internet με το s6 διχως να αγχωνομαι που θα αφησω το κινητο να φορτισει. Το θες διαφορετικα; Να συγκρινουμε gimmick s?Πες μου εσυ για late 2015 force touch εγω θα σου πω για 2013 air gestures… so? σκεψου να εχεις νευρα μια μερα και να χρησιμοποιεις το force touch… ξερω καποιους επιμελητες που θα τρεχανε ανα εβδομαδα για νεο αιφονι χαχα. Το οτι βγαζει κερδη η apple ειναι επειδη πουλαει σε τετοιες τιμες. Αλλα κ εκει παλι σε πιανει κοροιδο… ενα μηλο σου (ακριβο)πουλαει κ αυτο δαγκωμενο. @_@ !!! cheers !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.