Business

Samsung: 30% πτώση κερδών εξαιτίας του Note 7

Μια μέρα μετά τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple, η οποία σημείωσε πτώση πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ήρθε η σειρά της Samsung. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και φυσικά το Note 7 έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η ίδια είχε προβλέψει την πτώση, έχοντας για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο κέρδη 4.7 δισ. δολαρίων με πτώση 1.93 δισ. από το 2015. Όσο για τα έσοδα τριμήνου, αυτά ήταν στα 42.1 δισ. δολάρια.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο σημείωσε πτώση κερδών εξαιτίας του εκρηκτικού Samsung Galaxy Note 7, που ανακλήθηκε 2 φορές και τελικά αποσύρθηκε. Αυτή είναι η πρώτη πτώση κερδών μέσα σε έναν χρόνο, καθώς είχε αρχίσει να ανακάμπτει το τρίτο τρίμηνο του 2015. Αυτή τη στιγμή σίγουρα οι απώλειες οφείλονται στο Note 7, αλλά μελλοντικά μένει να δούμε πόσο θα επηρεαστεί η συνολική πορεία της.

Πριν από την οριστική απόσυρση του Samsung Galaxy Note 7, στις 7 Οκτωβρίου η Samsung είχε κάνει προβλέψεις για αύξηση στα λειτουργικά κέρδη και τα έσοδα τριμήνου. Όταν ξεκίνησαν να σκάνε ξανά τα Note 7, άλλαξε τις προβλέψεις της.

Μέσα στο 2017, η Samsung αναφέρει ότι σχεδιάζει να επανέλθει στα κέρδη εξομαλύνοντας τα προβλήματα στο τμήμα mobile και προφανώς ελπίζοντας πως όλοι θα ξεχάσουν.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Οκτωβρίου 2016 10:32

Σχόλια

  • "εξαιτίας του εκρηκτικού Samsung Galaxy Note 7" και "Όταν ξεκίνησαν να σκάνε ξανά τα Note 7, άλλαξε τις προβλέψεις της". Πως να μη πλακωθούμε εδώ μέσα!!! :p

  • Και αυτό είναι μονο ΜΕΧΡΙ τον Σεπτέμβριο. Σκεφτείτε πτώση που θα έχει το τέταρτο τρίμηνο όταν δεν θα έχει νέο flagship κινητό να προσφέρει και όταν θα μπούνε μέσα και τα 2-4 δισεκατομμύρια που θα χάση από τις δυο ανακλήσεις.

  • Κάτσε να δεις πτώση τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του s8. Η τουλάχιστον μέχρι να πιστέψει ο καθένας μας ότι δεν θα ξανασυμβεί με το επόμενο της πανάκριβο κινητό. Ξανακάνεις τώρα προπαραγγελία;

  • Στα παπακια μας εδω στην ελλαδα εχουμε μαθει να ζουμε με τον αερα, ανθρωποι κ επιχειρησεις. Να μαθουν να ζουν κ με λιγοτερα. Το μονο κακο ειναι οτι τα μπονους κ οι μισθαρες παραμενουν αμεταβλητα στους ψηλα την κλιμακα κ παντα την πληρωνει ο εργατης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.