Business

Samsung: Παρά τις δυσκολίες οι μετοχές της έσπασαν κάθε ρεκόρ

Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναταραχών, αξιολογήσεις των στρατηγικών της και ανασχηματισμούς στην δομή της, σήμερα οι μετοχές της Samsung έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ. Η Samsung φέρεται να προγραμματίζει αυτή την εβδομάδα εσωτερικές συνεδριάσεις μεταξύ των τμημάτων της, ώστε να σχεδιάσει την πορεία δράσεων για τον επόμενο χρόνο, με σκοπό να έχουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια λειτουργικά έσοδα.

Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το Νότιο-Κορεάτικο κολοσσό, αφού αφήνει πίσω της για τα καλά την άτυχη στιγμή με το Samsung Galaxy Note 7 και ατενίζει το 2017, με το Samsung Galaxy S8 και το φημολογούμενο συμβόλαιο με την Apple, για την κατασκευή των flexible AMOLED πάνελ για το νέο iPhone.

Ωστόσο, να αναφέρουμε ότι τα φλεγόμενα Note 7 έκαναν αρκετά μεγάλη ζημιά στην Samsung, η οποία ξέγραψε 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη για αυτό και το επόμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης από την Νότιο Κορέα, το τμήμα mobile της Samsung θα επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών.

Η Samsung φαίνεται να μείωσε το bonus που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο τέλος του χρόνου, από το 50% στο 17% του μηνιαίου εισοδήματος. Αυτό άλλωστε ήταν ένα μεγάλο κίνητρο τα προηγούμενα χρόνια, όταν και το τμήμα υπεύθυνο για την κατασκευή των smartphones τα πήγαινε πολύ καλά. Αυτή την χρονιά το 50% bonus θα το λάβει το τμήμα ημιαγωγών της Samsung.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Δεκεμβρίου 2016 10:26

Σχόλια

  • Μακάρι να τα πάει πάρα πολύ καλά και να ανακάμψει, οσο περισσότερος και μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός, τοσο καλύτερα για εμάς... Μακάρι κατι παρόμοιο με το note 7 να πάθει και η Apple μπας και στρώσει λίγο...

  • Ότι και να λέμε 2 εταιρείες έχουν κλειδώσει στο μυαλό του ευρύ καταναλωτικού κοινού, δεν χρειάζεται να τις κατονομάσω. Σαφώς υπάρχουν "καλύτερες" επιλογές από Κινέζους πχ αλλά το brand παίζει το μεγαλύτερο παιχνίδι που αυτό ισχύει σε όλα τα καταναλωτικά είδη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.