Smartphones και Tablet, Οι πωλήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με το Expansys

Η καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση στις πωλήσεις της εβδομάδας από το Expansys βγάζει και πάλι ειδήσεις. Αυτό που παρατηρούμε πάντως είναι ότι η αγορά των tablets κυριαρχεί όσο αφορά τις προπαραγγελίες και μάλιστα τα ίδια tablet παραμένουν στην κορυφή για δεύτερη εβδομάδα. Αυτό που αναμενόμενα έκανε την εμφάνιση του στη λίστα ήταν το iPad 2.

Πωλήσεις
To HTC Desire HD είναι για τρίτη σερί εβδομάδα στην κορυφή της λίστας και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ένας παλιός μας γνώριμος το HTC HD2. To HD2 κεφαλαιοποιεί με αυτό το τρόπο της τρομερή υποστήριξη που λαμβάνει όσο αφορά τις ενημερώσεις του λογισμικού του, τόσο από πλευράς επίσημης υποστήριξης, αλλά κυρίως όσο αφορά την κοινότητα των developers. To HTC Desire Z έπεσε στην τρίτη θέση αυτή την εβδομάδα, ενώ για ακόμα μια φορά, ένα Nokia κινητό το C5 βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα κοινό που αγαπάει τα απλά και εύχρηστα (?) κινητά τηλέφωνα. Νέα είσοδος στην πεντάδα και για Apple iPhone 4 των 16GB το οποίο ίσως να ευνοείται από το ρεύμα που έχει στην αγορά η Apple λόγω του iPad 2.

Προ-παραγγελίες
Η εικόνα όσο αφορά τις προ-παραγγελίες παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη, αφού στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ίδιες συσκευές με την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή κατά σειρά τα Motorola Xoom, RIM Blackberry Playbook, LG Optimus 2X και Samsung Galaxy S II. Την εμφάνιση του όπως ήταν αναμενόμενο έκανε το Apple iPad 2 και μάλιστα στην ακριβή έκδοση με τα 64 GB και τις 3G δυνατότητες, το οποίο καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στη λίστα μας.

EXPANSYS EUROPE PRODUCTS OF THE WEEK 14.3 – 18.3.2011

Top 5 πωλήσεις smartphones και tablet
1. HTC Desire HD
2. HTC HD2
3. HTC Desire Z
4. Nokia C5-00
5. Apple iPhone 4 (16GB)

Top 5 προ-παραγγελίες
1. Motorola Xoom
2. RIM Blackberry Playbook
3. LG Optimus 2X
4. Samsung Galaxy S II
5. Apple iPad 2 64GB WiFi 3G (Black)

Διευκρίνηση: Το Expansys πουλάει ακριβά τα προϊόντα της Apple γιαυτό βρίσκονται τόσο χαμηλά στις προτιμήσεις.

Επεξεργάστηκε την 20 Μαρτίου 2011 14:54

Σχόλια

  • Μου αρεσει παρα πολυ η HTC αλλα δεν νομιζω να αλλαζα εταιρια, η Apple για μενα τωρα ειναι η καλυτερη, αλλα θελω παρα πολυ να δοκιμασω HTC! :-)

  • επειδη μαλον καποιοι δεν καταλαβαν, τα στατιστικα αφορουν της πωλησεις του συγκεκριμενου καταστηματος...γιατι σε αλλη περιπτωση θα ηταν ακριβως αντιστροφα.

  • Σε ποια περίπτωση? Αν δίναμε τα στατιστικά του apple.com/store? :p

    To Expansys είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα της Ευρώπης και τα αποκλειστικά στοιχεία που έχει το Techblog λόγο της μεταξύ μας συνεργασίας μας, βγάζουν ειδήσεις.

  • παιδια επειδη μπηκα στην ιστοσελιδα http://www.expansys.com.gr και εχει ποικιλια απο netbook τι θα μου προτεινατε ? Eνταξει απο smartphone k tablet εγω προτειμω htc αλλα απο netbook θελω να ακουσω και τι γνωμη σας
    ευχαριστω

  • δηλαδή τα htc hd2 και desire z πουλάνε πιο πολύ απο τα iphone 4 και samsung galaxy s...δεν μας τα λέει καλά το συγκεκριμένο κατάστημα...ή απλά έχουν ´´μαγειρεψεί´ τα αποτελέσματα για να διαφημίσουν κάποιες συσκευές που δεν πουλάνε.

  • Το έχουμε αναφέρει ξανά. Το Expansys πουλάει πολύ ακριβά τα προϊόντα της Apple γιαυτό είναι τόσο κάτω στην κατάταξη. Έκανα και update το άρθρο για να το διευκρινίσω. :)

  • Σαρώνει η HTC!!! Ας τα βλέπει αυτά η Samsung που παρά του ότι βγάζει εξαιρετικές συσκευές ο κόσμος της γύρισε την πλάτη λόγο της άθλιας υποστήριξης.

  • Ακριβα ? Πανακριβα τα πουλαει Κωστα!!!Ομως ρε παιδια πως κανετε ετσι για το iphone και το ipad ?? Eχω και τα 2 , αλλα iphone δεν θα ξαναπαρω (ισως παρω αργοτερα οπως και ipad ) γιατι το μενου και οι λειτουργιες ειναι ιδιες! Δεν λεω , υπεροχο ειναι το iphone και κανει τις απαραιτητες λειτουργιες αψογα!!!Αλλα αν καποιος ειχε παλιοτερο μοντελο οπως ο Κωστας (Βλαχακης ) π.χ. που ειχε το 3GS .
    Η HTC ειναι πολυ καλη εταιρια εχω και εγω android smartphone της και ειμαι πολυ ευχαριστημενος !

  • Κωνσταντίνος, όχι δεν έχει γίνει λάθος, το HD2 με Windows Mobile 6.5 φιγουράρει στη δεύτερη θέση! Προφανώς το αγοράζουν γιατι αν ασχοληθείς μπορείς να του βάλεις και Android πάνω. Είναι πολύ ανοιχτό σε πειραματισμούς.

  • Κωστα και εμενα μου εκανε εντυπωση που ειδα το HD2 στην λιστα και ειδικα δευτερο,μπραβο..!!
    Μετα απο τοσα χρονια και παλι ακομη πουλαει,θα συμφωνησω σαυτο που λες και θα προσθεσω στο οτι προσωπικα πιστευω η κατασκευη του και η εμφανιση του ειναι καλυτερη απο το Desire HD γιαυτο και το προτιμανε αφου μπορουν να εχουν και τα Android πανω!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.