Snapdragon 845: Πιο αποδοτικός, ταχύτερος και με υποστήριξη 4K HDR

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον Snapdragon 845 πριν από λίγες ώρες, αλλά αρκέστηκε σε μια παρουσίαση διάρκειας μόλις 10 λεπτών. Ο κατασκευαστής υποσχέθηκε πως σύντομα θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο SoC, κάτι που όντως έγινε.

Αναμφίβολα, ο Snapdragon 845 είναι η καλύτερη πρόταση της Qualcomm και ίσως ο ισχυρότερος επεξεργαστής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές φορητών συσκευών. Ως συνολικό αποτέλεσμα, ο 845 συνδυάζει αποδοτικότητα, ισχύ και υποστήριξη μιας σειράς από διάφορες δυνατότητες. Πρόκειται για το chipset των επόμενων ναυαρχίδων του 2018 και θα βρίσκεται σίγουρα στο εσωτερικό των Galaxy S9, Xiaomi Mi 7 κλπ.

Αναλυτικά, ο νέος 845 είναι κατά 30% πιο αποδοτικός από τον 835, τον top-tier επεξεργαστή του 2017. Επιπλέον, χάρις στην νέα GPU, Adreno 630, το SoC είναι ξανά κατά 30% βελτιωμένο στα γραφικά, το “rendering” των βίντεο, καθώς επίσης και στην ενέργεια που χρειάζεται για να επιτελέσει τις προαναφερθείσες διεργασίες. Ως chipset, ο 845 αποτελείται μια Kryo 385 CPU, έναv επεξεργαστή ψηφιακού σήματος (DSP) Hexagon 685, έναν επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP) Spectra 280, module ήχου AQustic Audio και το ταχύτερο modem συνδεσιμότητας της Qualcomm, X20 Gigabit LTE.

Qualcomm Snapdragon 845 αποδοτικός ταχύτερος 4K HDR, Snapdragon 845: Πιο αποδοτικός, ταχύτερος και με υποστήριξη 4K HDR

Αξίζει να σημειωθεί πως το X20 Gigabit υποστηρίζει ταχύτητες έως και 1.2 Gbps (LTE Cat 18) και SIM-dual VoLTE. Με τον επεξεργαστή εικόνας Spectra 280, οι συσκευές θα είναι σε θέση να κάνουν λήψη βίντεο 4K HDR στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επιπρόσθετα, οι χρήστες θα είναι σε θέση να επιλέξουν ανάλυση 720p, η οποία όμως θα λαμβάνεται στα 480fps. Αναφορικά με τον κεντρικό Kryo 385, κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική 10nm, εκείνος έχει τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2.8 GHz και τέσσερις στο 1.8 GHz. Τέλος, το AQustic Audio module θα βοηθάει στην βελτιωμένη ποιότητα ήχου, αλλά και στην καλύτερη αντίληψη των λέξεων που χρησιμοποιεί ο χρήστης όταν μιλάει στην συσκευή (ψηφιακή βοηθό).

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώνουν τον 845 θα κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές του 2018. Όπως προαναφέρθηκε, τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται σίγουρα με το… σιωπηλό τέρας της Qualcomm είναι τα Galaxy S9/S9+ και Xiaomi Mi 7. Αναμένουμε να ακολουθήσουν οι προτάσεις των Sony, LG και HTC. Φυσικά, αργότερα μέσα στο νέο έτος, ο επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί και από την OnePlus για τον αντικαταστάτη του 5T. Όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα smartphones που θα εσωκλείουν τον νέο Snapdragon 845.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ότι πρέπει για tablet 2-1 , 3-1 W10

Αλέξανδρος

@Νίκο έτσι ακριβώς. Αν ο 820 που δοκίμασε η Ms και έμεινε ευχαριστημένη στις δοκιμές της (έτρεξε ακόμη και Photoshop για να δείξει τις δυνατότητες του), με τον 845 θα πετάνε τα εργαλεία.

Vasilis

με σπασμενη ,αλλα λειτουργικη την οθονη του S5 μου ,ηταν κι ο λογος βασικα που σκεφτομουνα ταχυστα την αλλαγη του τηλεφωνου μου,μεταξυ του note 8 και του huawei mate 10 pro,ερχεται τωρα αυτη η σημαντικη αλλαγη σε πολλα σημεια του 835 σε 845 και μεταθετει σε αναμονη για καποιους μηνες την ελευση των νεων “τερατων” κι ειδικα του s9…αξιζει? μαλλον ναι…ξερω δεν σταματαει αυτο κι οσο περιμενεις βγαινει κατι αλλο,αλλα εκτιμω πως ο 845 κανει μια καλη μεταβαση στην νεα εποχη των επεξεργαστων…μαλλον παω για επισκευη κι αναμονη για την ελευση…α να δουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.