Sony CEO: Τι λέει για το ενδεχόμενο δημιουργίας mobile chips;

Πρόσφατα ακούσαμε τις φήμες που ήθελαν τη Sony να σκέφτεται να φτιάξει τα δικά της mobile chip, τα οποία θα μπουν σε Xperia smartphones και tablet. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο ίδιος ο CEO της Sony, Kazuo Hirai αρνούμενος τις πληροφορίες ότι η Sony θα κατασκευάσει τα δικά της smartphone SoCs.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σε κινέζικα media όταν ρωτήθηκε για τα mobile chips είπε ότι στα κεντρικά γραφεία της Sony δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Ο CEO αρνείται και πάλι τις φήμες για αποχώρηση από την αγορά των smartphones αν δεν καταφέρει να φέρει κέρδη το 2016 και λέει ότι η Sony δεν θα πουλήσει το τμήμα mobile.

Το τμήμα Sony Mobile Communication, που είναι υπεύθυνο για τα smartphones και tablets, ήταν το μόνο τμήμα της Sony που ανέφερε απώλειες το τρίτο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, παρά τις απώλειες η Sony κατάφερε να μειώσει τη χασούρα σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

sony mobile chips kazuo hirai, Sony CEO: Τι λέει για το ενδεχόμενο δημιουργίας mobile chips;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Το πρόβλημα τους δεν είναι οι συσκευές ( ειδικά η σειρά z ). Το πρόβλημα είναι ότι βγάζουν κάθε εξάμηνο συσκευές με αποτέλεσμα να απαξιώνουν τις υπάρχουσες και φυσικά το marketing που εκεί όλοι πρέπει να πάρουν μαθήματα από την Apple 🍎.
Που κολλάει όλο το παραπάνω; Δεν μπορώ να το πιστέψω πως καταφέρνουν στο mobile κομμάτι και συνέχεια έχουν απώλειες με τέτοιες ποιοτικές συσκευές.
Λες και το κάνουν επίτηδες δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί οι παραπάνω σκέψεις είναι απλή λογική και δεν χρειάζεται ούτε οικονομολόγος να είσαι ούτε master στο marketing.

Το μόνο που τους χρειαζότανε είναι και δικό τους chip. Αν έλεγε πώς θα βγάλουν και αυτό θα ήταν για πολύ γέλιο.
Βασικά Sony, Microsoft και HTC δεν μας τα λένε καλά τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.