Business

Spotify: Ετοιμάζει δικό της έξυπνο ηχείο;

Το Spotify είναι μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες για streaming μουσικής και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη, κερδοφόρα εταιρεία. Μάλιστα, εκείνη δεν αρκείται μόνο στο να προσφέρει τις παρούσες δυνατότητες της στους καταναλωτές, αλλά κοιτάει και το μέλλον.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με αγγελίες για θέσεις εργασίας που η ίδια έχει αναρτήσει, μάλλον μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε ένα Spotify έξυπνο ηχείο να κάνει την είσοδο του στην νεαρή αυτή αγορά. Η Spotify θέλει να χτίσει “συνδεδεμένο hardware” και όπως αναφέρει στην αγγελία εργασίας της, η δουλειά του νέου εργαζομένου θα “επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βιώνει την εμπειρία της μουσικής”. Εν ολίγοις, η εταιρεία θέλει να φέρει στην αγορά ένα smart speaker για να ανταγωνιστεί τις Amazon, Google και Apple, παρέχοντας όμως μέσω εκείνου τις δικές της υπηρεσίες.

Για την κατασκευή και τελική υλοποίηση του ηχείου, η Spotify θα μπορούσε να ζητήσει την συνεργασία τρίτου κατασκευαστή που εξειδικεύεται στα προϊόντα ήχου, κάτι που κάνει και η Google ενσωματώνοντας την Assistant σε συσκευές άλλων εταιρειών. Άλλωστε, η δημιουργία ενός ηχείου από το μηδέν και χωρίς καθόλου γνώση πάνω στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών είναι δύσκολο έργο. Όπως και να έχει, θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση της Spotify. Άλλωστε, η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα μας και ένα smart speaker που την υποστηρίζει θα μπορούσε να βρει εύφορο έδαφος εδώ…!

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.