Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

, Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G. Οι Έλληνες εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας σε σύνολο 18 χωρών του κόσμου.

Τα δεδομένα που έρχονται στο φως από τη σχετική έρευνα της Focus Bari, δείχνουν ότι μεταξύ των 18 χωρών του κόσμου, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ο λαός με το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας απέναντι στο 5G, καθώς το 53% του κοινού εκφράζει ανησυχία προς το 5G σε σχέση με την ασφάλεια, ιδιωτικότητα και την υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο ποσοστό επιφυλακτικότητας καταγράφεται στην Ινδία, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, το Μεξικό. Από την άλλη μεριά στις χώρες με τον χαμηλότερο βαθμό ανησυχίας και επιφύλαξης προς την νέα τεχνολογία συγκαταλέγονται η Δανία και η Αγγλία.

Ευτυχώς, παρά τις ανησυχίες, το κοινό αναγνωρίζει τις ωφέλειες των δικτύων 5G, με την Focus Bari να συστήνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, να προχωρήσουν σε κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, προκειμένου να δεχθεί ομαλότερα τη νέα τεχνολογία και τις ωφέλειές της.

Δελτίο Τύπου

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Χώρες (μαζί και η δίκη μας ) όπου χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και πολύς ελεύθερος χρόνος λόγο ανεργίας επιτρέπει άπλετο σερφάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλύση εγκεφάλου από θεωρίες συνομωσίας

SUPS 👨‍⚖️

Κατι παρομοιο θα εγραφα κ εγω, σωστος!

Αλέξανδρος

Οι επιφυλάξεις δεν είναι πάντα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Αν δέχεσαι ότι σου σερβίρουν στο πιάτο και νομίζεις ότι θέλουν το καλό σου, θα πρέπει να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου πριν κρίνεις γενικά όταν ακόμη και επίσημα χώρες έχουν επιφυλάξεις.
Το πρόβλημα είναι ότι οι πολυεθνικές κοιτάν το κέρδος και μετά το συνολικό όφελος (κοίτα σκάνδαλα με φαρμακευτικές, μαζικής εστίασης, τεχνό-λογίας κ.τ.λ.)

Raptor

Για να έχεις κέρδος, θέλεις και πελάτες. Όποτε καμία εταιρεία δεν θέλει πεθαμένους ή αρρώστους πελάτες. Όποτε ναι. Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Και το αποδεικνύεις με το τι σου σερβίρουν εσένα. Αν διάβαζες τις σωστές έρευνες και όχι του Κυρ Μπάμπη στο FB θα καταλάβαινες.

Nickolas

Όπως επίσης και οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες που οι μισοί Έλληνες “κατεβάζουν” τα πακέτα δύο δύο την ημέρα, χωρίς να έχουν ιδέα τι είδους χημικά περιέχουν και μετά πιστεύουν οτι το 5G θα τους καταστρέψει την υγεία!

SUPS 👨‍⚖️

Επιφυλαξεις εχουν μονο για το τομεα cybersecurity και συνεπως δυνατοτητας κατασκοπειας μεσω 5G οχι για θεματα ακτινοβολιας κτλ…Μην παραπληροφορεις τον κοσμο παρακαλω.

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά τώρα μπήκα. Αν εσείς νομίζετε ότι είναι ΜΟΝΟ για το καλό σας, σας εύχομαι ένα κιβώτιο 5g έξω από το σπίτι σας. Και επειδή μιλήσατε ότι θέλουν υγιείς πελάτες και άλλα τέτοια αστεία θα δώσω μερικά παραδείγματα: Φαρμακοβιομηχανίες: Θαλιδομίδη και παραμορφωμένα παιδιά (μετά από 50 χρόνια ζήτησε συγνώμη, κάτι είναι και αυτό) Εδώ βασικά γίνεται πάρτι αλλά τέλος πάντων. Μαζικής εστίασης: Έτσι μου ήρθε στα γρήγορα, Σαλαμάκι από κρέας αλόγου που ήταν στον Ιππόδρομο από μεγάλες γνωστές αλυσίδες που είναι στην χώρα μας. Τώρα για μεταλλαγμένα καλαμπόκια, τι ψεκάζουν στα φυτά και τι δίνουν στα ζώα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εδώ και αν δε γίνεται πάρτι……. Τέλος το αγαπημένο μας χόμπι, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ηλεκτρονική και μη). Ένα απλό παράδειγμα που το είχαμε ΧΡΟΝΙΑ ολόκληρα στα σπίτια μας με την παραμικρή ιδέα: Στα παλιά Ασύρματα τηλέφωνα που είχαμε στο σπίτι και οι βάσεις εκπέμπαν συνεχώς ακτινοβολία (στα νέα τουλάχιστον μόνο όταν δεν είναι στη βάση) και τα είχαμε μέχρι και στην κρεβατοκάμαρα, phonegate (απίστευτο, η μηλιά, η Sammy και οι άλλοι οι μεγάλοι να κάνουν τέτοιο πράγμα….. απάπαπα); Στα αμάξια οι ρύποι με πρόσφατο παράδειγμα της Volkswagen; Εργοστάσια που δεν βάζουν τα απαραίτητα φίλτρα και έχουν μολυνθεί ποτάμια, υπέδαφος, Θάλασσα,… Συνέχεια »

Nickolas

Σε αυτό το θέμα όμως αναφερόμαστε στο 5G για το οποίο όπως αναφερεις και συ δεν το έχεις ψάξει καν και κάθεσαι και αραδιάζεις ένα καρό άσχετα πράγματα, για σαλάμια και κλιματική αλλαγή η οποία όμως δεν είναι κάποιου είδους θεωρία συνομωσίας αλλά γεγονός για το οποίο φταις και συ και ‘γώ και όλοι μας, έμμεσα ή άμεσα.
Κάτσε λοιπόν να το ψάξεις λίγο παραπάνω, όχι φυσικά από αναρτήσεις στο Facebook, να δεις πως λειτουργεί, σε τι συχνότητες, τους τύπους του 5G και μετά γράψε τη γνώμη σου και αν βρεις και παρενέργειες να γράψεις γι αυτές, αλλά να είναι από σοβαρά επιστημονικά περιοδικά και όχι από την κυρά Σούλα τη γειτόνισσα που πέρασε κάτω από μια κεραία 5G και άρχισε να ζαλίζετε, ενώ με το 4G κινητό της όταν το έχει κολλημένο στο αυτί της και μιλά κάθε μέρα με τις ώρες στη ξαδέλφη από το χωριό δεν αισθάνεται τίποτα 😝

Δημητρης

Αυτοί οι συσχετισμοί περι μορφωτικου επιπέδου, ανεργίας, κοινωνικης δικτυωσης, πλυσης εγκεφαλου και θεωριας συνομωσιας σου βγηκαν με ελεγχους υποθεσης ή παλινδρομηση?
Δε βλεπω πηγουλα οπότε θα είναι δική σου έρευνα υποθετω.
Εσπευσαν και να υπολοιπα επίσημα ερευνητικα όργανα να συμφωνήσουν στα συμπερασματα της μελετης!!!

Chris_BMW

Μεγάλε με συγχωρείς χώρες όπως το Μεξικό τα Βαλκάνια η Ινδία και κάποιες άλλες υποανάπτυκτες (μαζί και η Ελλάδα ) είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου .
Με συγχωρείς ε , γράψε λάθος

Θες και πηγή τρομάρα σου

Δημητρης

Κατάλαβα…αρλούμπες που προέρχονται από εσωτερικές εμπειρίες (μπορεί και όχι) ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που έχουν λίγο ελεύθερο αλλά συνάμα ποιοτικό χρόνο (γι αυτό έχουν “τσακίσει” techblog και insomnia) και χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα με φειδώ ενώ παράλληλα δεν είναι πρόβατα. Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησα τα συμπεράσματα της εμπεριστατωμένης μελέτης.
BTW υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι στον κοινό μας κόσμο που πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας!!! Βγες έξω να συναναστραφείς και θα τους συναντήσεις!!!

Chris_BMW

Οπα να το το κομπλεξάκι…
βγαίνει σιγά σιγά

χαχαχχαχχαχα

Υ.Γ sorry και πάλι ε που χαρακτήρισα υποανάπτυκτες τις παραπάνω χώρες

Δημητρης

Επειδή έχει πέσει μεγάλη ημιμάθεια απο τους the very best educated που το παιζουν και εξυπνοι…προτείνω να γίνεσαι περισσοτερες φορές ειρωνικός για να αυξάνεται η πιθανοτητα να λες σωστά πράγματα
http://hdr.undp.org/en/indicators/103706#

Chris_BMW

Για διάβασε το σχόλιο σου για το που ξοδεύω τον ποιοτικό μου χρόνο και αφού δεις αν έρχομαι πες μου για ειρωνικό ύφος και λοιπές εξυπνάδες..

Υ.Γ Δεν αναφέρθηκα σε κανένα σχόλιο μου επι προσωπικού πράγμα που ΕΣΥ κανείς γιατί για κάποιο λόγο παρεξηγήθηκες με την άποψη μου .
Κατάλαβες από που προκύπτει το σχόλιο μου περί κόμπλεξ ;

Αλλά εδώ δώσε πόνο άφοβα ξέρεις .
Κάπου άλλου θα το είχες φάει ήδη το μπανακι σου και θα είχες πάει κυριολεκτικά για μπανακι

Chris_BMW

Α ξέχασα να σχολιάσω και τον σύνδεσμο που παρέθεσες για την ημιμάθεια μας (;) μου (;) η μήπως δεν θέλεις ;;;

Γκογκλαρε ο άλλος «μόρφωση» έψαχνε μια μέρα να βρει το κατάλληλο άρθρο και τελικά το βρήκε !
Τι τάπα έφαγα δεν λέγεται για την μόρφωση των υπανάπτυκτων χωρών .
Πλέον σχολείο πηγαίνουν κατά μέσο όρο σχεδόν παντού το ίδιο .

Τώρα κατά ποσο αυτό δείχνει και το μορφωτικό επίπεδο θα μας το εξηγήσει ο @Δημητρης αν θέλει .
Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου πάντως μου έλεγε «το σχολείο τσάμπα χαμένος χρόνος βόδι πήγαινα μοσχάρι γυρνούσα» …

Ένταξη είμαστε ;;;

Dem

δεν ειναι ακριβός μορφωμένοι απλα τελείωσαν το πανεπιστήμιο (και αυτό ξέρεις τι σημαινει…… τπτ σε μια χώρα όπως ελλαδα)

Raptor

Σωστός!!! Αυτό τα λέει όλα.

Chris_BMW

Αυτο δεν σημαίνει τίποτα για χώρες του εξωτερικού μεγάλε όπου και ζεις …

Στην Ελλάδα για να μπεις και να τελειώσεις πανεπιστήμιο πρέπει να ιδρώσεις κωλο

Υ.Γ «Τσουβάλιασμα» Άλλο ένα χαρακτηριστικό των αρνητών των πάντων (εμβολίων , 5G κτλ)
Το να τελειώσεις πανεπιστήμιο δεν σημαίνει τίποτα ! Το να διαβάζεις δεξιά αριστερά μ@κ@κιες στα σοσιαλ και να τα αναπαραγάγεις ε αυτό απαιτεί κριτική σκέψη .
Που να την έχει αυτός που τελείωσε πανεπιστήμιο .

Δημητρης

Παιδες μην σας αποπροσανατολιζει ο πανεπιστημονας!!! το ερωτημα ειναι ενα: σε ποια μελετη χαμηλό μορφωτικο επιπεδο σημαινει ανεργια που οδηγει σε περισσοτερο χρονο σερφαρισματος στο διαδικτυο και αυτο με τη σειρα του σε πλυση εγκεφάλου και αυξηση θεωριων συνομωσίας. Μετραω 5 μεταβλητες!!! Ακομα πηγη δεν έχω!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΟΕΟ??? 5 μεταβλητες ολοκληρες!!! Κρεμομαστε απο τα χείλη σου (δαχτυλά σου) για τη ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ των 5 μεταβλητων!!! Οχι μια!!! Πεντε!!!
Πανεπιστημονα το σχολιο που περιεχει τη πηγη αναγραφει και ποσες μερες πριν γραφτηκε. Βαλε κατω τεφτερια και υπολογισε!!! Σου έχω ακυρωσει τον αποπροσανατολισμο που εκανες να απομονωσεις μονο μια μεταβλητη (μορφωτικο επιπεδο). Σου εβγαλα ακυρο το σχολιο σχετικα με το οτι καθομουν 1 ολοκληρη μερα να βρω το λινκ. Τι αλλο θες?

Chris_BMW

λοιπον επειδή πολύ ασχολήθηκα με το άτομο σου ξανά διάβασε το αρχικό μου σχόλιο.
Και κοιτα το πρόβλημα που έχεις με την κατανόηση κειμένου .

Που θα μου πεις πως έγραψα πως το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο σημαίνει ανεργία …

Δημητρης

βρε ατιμουλη…παλι πας να αποσανατολισεις με την κατανοηση κειμενου? ακόμα περιμενω πηγή συσχετισης 5 μεταβλητων…ή μηπως δεν κατανοησα οτι είναι 5 οι μεταβλητες?
α και που είσαι…λόγω όχι λόγο…οσες φορες βλεπω φρασεις “πολυ ασχοληθηκα μαζι σου” σημαίνει “την κανω με ελαφρα πηδηματακια διοτι δεν με παιρνει”.


Σκύλος 4

Χώρες με παρουσία χιλιάδων ετών και σύνθετο πολιτισμό ανησυχούν.. οι βελανιδοφάγοι κατσικοκλέφτες με τα μεσαιωνικά τους φαιουδαρχικά κράτη είναι άνετοι… η ιστορία θα δείξει και πάλι…

Αλέξανδρος

Τι κάθεσαι και ψάχνεις….
Κάτι σαν την κλιματική αλλάγη που βλέπουν οι επιστήμονες μέρες που ζούμε, αλλά αφήνουν γκαζάκια και εμπρηστικούς μηχανισμούς στα καμένα (μετέπειτα αιολικά) δάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.